bugün

dilşat aktaş

dün görüntülerde panzerin üzerinde gördüğümüz yiğit kızkardeşimiz. gene aynı görüntülerde kelepçelenip götürüldüğünü de görmüştüm yani sağlıklıydı. ancak dehşet sonra başlamış. akp'nin polisi, üstelik de 20 kişi bu çocuğun üzerine saldırıp coplarla, tekmelerle klçasını kırıp öldüresiye dövmüşler. araya giren bazı vatandaşlar bu güzel kızkardeşimi polisin elinden canları pahasına alarak hastaneye götürmüşler. manzarayı canlandırın gözünüzün önünde. şimdi ileri demokrasi, imamın ordusu bilmem ne diye bayat ironiler yapmanın zamanı değil artık. dün izmirde de akp yandaşı kolluk kuvvetleri aynı metin lokumcu'ya yaptıkları gibi bir vatandaşın canına kastedip, hastanelik ettiler o da yoğun bakımda.

dün görüntüleri seyrederken "aferin be bacım" demiştim ve aydınlık, özgür bir ülke için umutlarım arttıydı. ama bugün bu ülkede yaşayan bazı insanlardan iyice tiksindim ve bunlara olan toleransım, bunlarla birlikte yaşama arzum biraz daha kırıldı. insanı yaşadığı ülkeye küstürüyorlar. aydınlıktan, muhalif tavırdan, adalet isteğinden ve en önemlisi "bir" kadından ne kadar da korkuyor ve tiksiniyorlar. bir kız çocuğu aylarca yürüyemeyecek hale gelinceye dek 20 hayvan tarafından dövülüyor. bu devran dönecek bir gün işte o gün kimse acıma beklemesin çünkü merhameti haketmiyorsunuz.

--spoiler--
Hastaneye getirildiğinde, doktorlar tarafından "hayati tehlikesi ve felç riski" bulunduğu söylenen Aktaş, dün ameliyat edildi. Kalça kemiğinde kırıklar bulunduğu belirlenen Aktaş'a, platin takıldı. 6 ay "iş göremez" raporu verilen Aktaş, polislerin panzere çıktıktan sonra kendisini takip ettiğini öne sürdü. Aktaş, sivil polislerin Kızılay civarında kendisine, "Gel bakalım buraya, o sen misin?" diye bağırdığını, 20 kadar polis tarafından dakikalarca dövüldüğünü ve vücudunun büyük bölümünde darp izleri olduğunu söyledi. Vatandaşların darp eden polisleri "Yeter artık" diye uyardığını duyduğunu söyleyen Aktaş, vatandaşların kendisini polisin elinden güçlükle kurtardığını ve bir taksiye bindirerek SSK Dışkapı Hastanesi'ne götürdüklerini kaydetti. Aktaş, polislerin intikam duygusuyla hareket ettiklerini belirterek, "Olay bitmişti. Ancak yine de beni takip ettiler. Yakaladıktan sonra da ellerinden güçlükle kurtarıldım" dedi.
--spoiler--