bugün

norm ender

Amerika birleşik devletleri' nde arabesk müzik neyse türkiye' de rap müzik o' dur.

Tamam dinleyen bir genç kesim var, bunlar lisedeki sınıf arkadaşlarımız, ilkokuldaki sınıf arkadaşlarımız lakin yaşlar 25 ve üzerine çıkmaya başladıkça bu kitlede bir azalma gözüküyor.

Ve gerçekten türkiye' de rap müzik dinleyen sayısı az. işte bu yüzden kendisi ne kadar iyi olursa olsun hak ettiği saygıyı göremeyecektir. Talihsiz bir insandır. Bugün anne-babanıza ebru gündeş' i sorsanız bilirler, hatta birkaç kuple bile okuyabilirler. Müslüm gürses, hatta nihat doğan için bile geçerli bunlar. Bir şekilde çok çok çok sevilmeselerde, popüler olmuş insanlardır bunlar. Çünkü halkı tanımış, istediğini vermiş/veren insanlardır. Türk halkı istediğini aldımı gerisine bakmaz, işin aslını düşünmez. Tüketim toplumu dediğimiz şey budur işte. Tüketir sürekli, düşünmeden. Fütursuzca.

Burada norm ender iyi bir rapçi olmasına rağmen hak ettiği saygıyı göremeyecektir. Galatsaray' ın amatör şubelerini düşünün. Bir galatasaray taraftarı için briç takımı ne ise, türkiye için norm ender odur. Lakin bunlar kendisinin iyi bir rapçi olduğu gerçeğini değiştirmez. denk geldimi dinlenir.