bugün

boardwalk empire

steve buscemi'nin oynadığı bir film ya da dizinin kötü olma ihtimali yoktu zaten...

boardwalk empire, prison break'in saf sade ve yüzeysel heyecanına alışmış ya da vampir günlükleri gibi sikimsonik bir diziye hayran ergen bünyelerin kaldıramayacağı türden bir dizi. öncelikle bunu belirtmeliyim. he aman yanlış anlaşılmasın prison break'e bi laf ettiğimiz yok o dizi dördüncü sezonuna rağmen hala bir efsanedir. ve seinfeld gibi lost gibi bir efsane olarak da kalacaktır...

ancak ve ancak bu diziyi diğer dizilerden farklı bir yere koymak lazım bir kere. bu tarz diziler de sürprizli bir bölüm sonu aranmamalı ya da gelecek bölüm için "lan acaba bu hafta ne olacak" denmemeli. yalnızca dizinin süresi olan o 50 dakikada alınabildiği kadar görsel bir zevk ve haz alınmalıdır.

"lan sikerim böyle diziyi bu ne la böyle" diyen bünyeler de olacaktır elbet. anlayışla karşılanmalı. ama bu tarz düşünen tiplerim bile en azından oyunculuklar, kostümler ya da hiç olmadı memeler uğruna bu diziye bir göz atmasını tavsiye ederim.

--spoiler--
2.sezon mükemmel olacak lan. zira en kötü ihtimal 2 çok önemli olay izleyeceğiz. bunlardan birincisi ve en ön planda olanı jimmy'nin ve eli'nin nucky'i saf dışı bırakarak şehri ele geçirme gayretleri, diğeri ise al capone reyisin yükselmesi olacak.
--spoiler--

otomatik olarak entrynin sonuna bakanlar için not: hiç olmadı al capone reyiz için izlenir bu dizi.

(bkz: al capone)