bugün

kuran i kerim in reenkarnasyon ile ilgili ayetleri

yanlış veya eksik tasvirden veya açık uçlu ayetlerden kaynaklanan yorumlamalardır. reenkarnasyon olmadıgını düşünsem de bazı ayetler reenkarnasyona inanan insanlar tarafından görüşlerini doğrular nitelikte yorumlanabilmektedir.

"Allahın varlığını nasıl inkâr ediyorsunuz ki, sizi ölü iken O diriltti, sonra yine sizi O öldürecek, yine sizi O diriltecektir; nihayet O;na döndürüleceksiniz (Bakara Suresi 28. ayet)."

"Sonra ölümünüzün ardından sizi dirilttik ki, şükredebilesiniz; (Bakara Suresi 56. ayet)."
"ondan başka ilah yoktur; diriltir ve öldürür. Sizin de Rabbinizdir, geçmiş atalarınızın da Rabbidir (Duhan Suresi 8. ayet)."

"başlangıçta yaratmayı yapan, sonra onu tekrarlayacak olandır. Bu Ona göre (ilk yaratmadan) daha kolaydır. Göklerde ve yerde en yüce ve eşsiz sıfatlar O’nun dur. O, mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir (Rum Suresi 27. ayet). "
"O size hayat veren, sonra sizi öldürecek, daha sonra da diriltecek olandır. Şüphesiz, insan çok nankördür (Hac Suresi 66. ayet)."

"Allah yaratışa başlar, sonra onu varlık alanından çekip tekrar yaratır. En sonunda O’na döndürülürsünüz (Rum Suresi 11. ayet). "

"Ve gerçek şu ki o kıyamet gelecektir, onda hiç şüphe yoktur. Ve gerçekten Allah kabirlerde olanları diriltecektir (Hac Suresi)"

"Ya şu kişi gibisini görmedin mi? Çatıları çökmüş, duvarları-damları yere inmiş bir kente uğramıştı da şöyle demişti :Allah şurayı ölümünden sonra nasıl hayata kavuşturacak? Bunun üzerine Allah, o kişiyi yüzyıllık bir süre için öldürmüş, sonra diriltmişti. Ne kadar bekledin?; demişti. Bir gün ya da günün bir kısmı kadar bekledim.; Dedi. Hayır, dedi, aksine sen yüzyıl kaldın. Yiyeceğine içeceğine bak! Henüz bozulmamış. Eşeğine bak! Seni insanlara bir ibret yapalım diyedir bu. Kemiklere bak, nasıl yerli yerince düzenliyoruz onları ve sonra et giydiriyoruz onlara iş kendisi için açıklık kazanınca şöyle dedi o : ;Allahın her şeye kadir olduğunu biliyorum; (Bakara Suresi 259. ayet). "

"Böylece, aralarında bir sorgulama yapsınlar diye onları dirilttik. içlerinden bir sözcü dedi ki : Ne kadar kaldınız? Dediler ki :;Bir gün veya günün bir kısmı kadar kaldık"Dediler ki: Ne kadar kaldığınızı rabbiniz daha iyi bilir" (Kehf Suresi 19. ayet). "

"Yerinize benzerlerinizi getireceğiz ve bilemeyeceğiniz bir şekilde sizi yeniden oluşturacağız"(Vakia Suresi 61. ayet) "

"Ey insanlar, eğer dirilişten yana bir kuşku içindeyseniz, gerçek şu ki, biz sizi topraktan yarattık, sonra bir damla sudan, sonra bir alaktan (embriyo), sonra ne olduğu belirsiz bir çiğdem et parçasından; size açıkça göstermek için. Dilediğimizi, adı konulmuş bir süreye kadar rahimlerde tutuyoruz. Sonra sizi bebek olarak çıkarıyoruz, sonra da ergenlik çağına erişmeniz için (sizi büyütüyoruz). Sizden kiminizin hayatına son verilmekte, kiminiz de, bildikten sonra hiçbir şey bilmeme durumuna gelmesi için ömrün en aşağı ucuna geri çevrilmektedir. Yeryüzünü kupkuru ölü gibi görürsün, fakat biz onun üzerine suyu indirdiğimiz zaman titreşir, kabarır ve her güzel çiftten (ürünler) bitirir"(Hac Suresi 5. ayet)"

"işte böyle; şüphesiz Allah, hakkın kendisidir ve şüphesiz ölüleri diriltir ve her şeye güç yetirendir. (Hac Suresi 6. ayet)."