bugün

kapitalizm

Zenginin daha da zenginleştiği ve fakat fakirin gün be gün fakirleştiği bir sistemdir.
insanlığı;yanıbaşındaki komşusu açken hiç düşünmeden mangal partileri yapmanın ayıp olmadığına ikna eden,
ulus-milet,devlet anlayışının olmadığı,her tülü makamı ve mekanı sadece sayılı bir kaç kişinin cebine girecek yeşillik olarak gösteren bir garip anlayıştır.
Yarattığı ezilen kesimin her türlü dini,milli ve insani duygularını sömürüp onların posasından bile rant sağlamaya çalışan ve hatta sağlayan düzendir.
Sadece daha çok kazanmak için bunu ortaya atan dünyadaki sayılı kişi ve kurumların, dünyanın her bir metrakaresini sömürdükten sonra kendisine hizmet edenleri de yok edeceği ,ancak rüya alemindeki hizmetkarların şu an bunun farkında olmadığı örgütsel yapıdır.
Bundan birkaç yüzyıl öncesinde Amerikan yerlilerini yok eden,yıllarca yürüttüğü sömürü hareketi ile Afrika'da açlığa neden olan,her türlü tarım koşulu müsait olduğu halde bizim gibi birçok ülkeyi dışa bağımlı yapan sinsi bir plandır.
Ve en sonunda yalnızca bireysel çıkarlarını korumak ve kollamak uğruna başka topraklarda olduğu gibi bizde de bolca vatan haini ve işbirlikçi üreten,sırasında dünyanın en şerefli kurtuluş hareketi ile işgalden kurtarılmış topraklarının bir bölümünü bile tek tek yurtdışı pazara satışa çıkartan vicdansız bir düzenektir.