bugün

akp nin gerçek hedefi bop ve 2015

rte dayatılanları yapmak için abd den bir dönem daha müsade istemiştir. başlığı yüklenen arkadaşın tespitleri doğrudur. 12 haziran seçimleri sonrası her şey tam anlamıyla ve daha açıktan bop için olacaktır.

peki somuta inelim, nedir yapılmak istenen. "büyük kürdistan" dedikleri abd ve israil kuklası olacak bir devlet senaryosudur. planın türkiye'yi ilgilendiren kısmı, ülkenin doğusunun istenen hayali "büyük devlet" in coğrafyasında olmasıdır.

bugünü anlamak için hiç olmazsa soğuk savaşın sonundan başlamak gerekir. sovyetlerin dağılması ile dünya tek kutup haline geldi. önce yugoslavya parçalandı ve şimdi yedi ülke var o refah ve güçlü ülkenin yerinde. eski günlerini aramayan bir sırp, hırvat, boşnak, makedon, sloven, karadağlı, kosovalı hatta arnavut zor bulursunuz. elbette değişimden memnun olan ve kazançlı çıkan küşük bir kaymak tabakanın dışında.

yugoslavya avrupa'nın tam ortasında olduğundan batı önce kendini sağlama almalıydı. zaten karışık bir yapısı olan ülke böylelikle pek de zorlanmadan parça parça edildi. şimdi o küçük ve etkisiz ülkelerdeki çoğu insan kapağı batı avrupa ya atma derdinde.

11 eylül 2001 ikiz kuleler ve afganistan'ın işgali. sonrasında 2003 ırak ve "demokrasi". taliban ortalarda yok, saddam öldürüldü habere göre. işte bu tarihten sonra kürt hareketinin ırak'taki yükselişi ve abd nezdinde gördüğü yüksek itibara dikkat etmek önemli.

dünya sandığımızdan çok daha küçük. bu sıralarda türkiye'de akp iktidara geliyor, 3 kasım 2002. erken seçim tarihini ilk kez telaffuz eden kişi de ilginçtir ki bahçeli. olaylar birbirine bağlı ilerliyor, görmek isteyen görüyor.

akp nin ıraktaki bölgesel kürt yönetimine olan ilgi ve şevkati sır değil. talabani, barzani peşmerge liderliğinden kırmızı halıya bu dönemde geçiyor.
bu arada ülkemizdeki bölücü kürt hareketi de destek buluyor iktidardan.
2007 seçiminden sonra cin şişeden çıkıyor. ümraniye soruşturması ve kürt açılımını birbirinden bağımsız düşünmek olanaksız.

yıl 2011 ve kuzey afrika karışıyor. türkiye de gelinen nokta ortada. ve yarın bop eşbaşkanı erbil i ziyaret edecek. cumhuriyet tarihinde bir ilk bu. akşam oynanacak milli maç havasıyla vatandaş bu olayı tam anlayamayacak. her zaman yapıldığı gibi.

tüm bunları birleştirince ve yaşananları doğru okuyunca büyük ortadoğu projesi ve nihayetinde "büyük kürdistan" hedefine doğru yol alındığı görülüyor. bunları yapanların "müslüman" kimliğiyle ortaya çıkması da işin acı tarafı.

tayber doğan işte haziran seçimlerine bu yüzden fazla asılıyor. sonrasında yeni anayasa ve fedaratif türkiye ve özerk kürt bölgesi. suriye de bu aralar karışıyor, geriye kalıyor iran'dan alınması planlanan kürt bölgesi.

şimdi tüm bu olaylardan sonra türkiye'de olanlara hala "paranoya" diyenleri bir kaç gruba ayırmak lazım:

1. bu işten para kazanacak ensesi kalın tabaka.
2. emperyalist destekçiler, güce tapanlar.
3. vatansız, güçsüz, zayıf ve faydacı kimseler
4. akp ye iman etmiş, kendi halindeki sorumsuz vatandaşlar.

elbette bunlar plan ama gerçekleşmesi halinde vatandaşa refah değil gözyaşı getirecek olan hain emperyal emellerdir. her planın gerçekleşene kadar başarısız olma ihtimali vardır. inancım ve dileğim türk milletinin bu oyunu bozacağı yönündedir. *