bugün

love actually

ingilizlerin noel ile aşk mevzusunu harmanlayıp milletlerine sundukları biraz mastürbatif * film. önde gelen tüm ingiliz oyuncular gözükür filmde, ek olarak da Denise Richards, Elisha Cuthbert, Shannon Elizabeth vs. de "Amerikan kaşarıyız biz" diye arzı endam eylerler.

--spoiler--
filmdeki aşk hikayelerinin çoğunda aldatma vardır efendim. insanlar eşlerini, eşlerinin kardeşleri yahut onların en yakın dostlarıyla aldatıyorlar güzelce. ingilizler, "biz babaları belli olmayan bir milletiz" mi demek istiyorlar şahsen anlamadım.
Üvey oğlunun aşık olduğunu düşünüp onunla iletişim kurmaya çalışan babanın daha ergenliğe girmemiş oğluna: "peki sevdiğin * kız mı erkek mi?" diye sorması da tarafımdan ohaa! tepkisini almıştır. Ki bunu yapan adam da Liam Neeson olunca insan üzülüyor tabii.
Gelelim mastürbatif mevzusuna, filmde sürekli aptalca espriler yapıp sevimli olduğunu sanan genç, soğuk ingiliz kadınlarından illallah edip amerikaya gider. Ve de oradaki ilk gecesinde icraate koyulur, amerikalı kızların da bu kadar kaşar gösterilmesi birazcık da olsa şaşırttı beni. Kızlar da yukarıda belirttiğimiz gibi Elisha Cuthbert, Shannon Elizabeth falan, öyle alelade de değil.
Bir tek Hugh Grant in hikayesi güzeldi, en azından masumdu.
--spoiler--