bugün

japonya yanılıyor olamaz nükleer santrale evet

almanya' nın nükleer enerjiden vazgeçme olayı toplu bir görüş değil iktidar partisinin bir projesiydi. nitekim akabinde olumlu tepkiler kadar olumsuz tepkiler de gelmiştir arkasından. ve şu depreme kadar da en az 10 yıllık süreçte hiçbir santralin kapatılması öngörülmüyordu.
dünyada hiçbir ülke, hiçbir insan kendisine zarar verecek bir şeyi desteklemez. ihtiyaç vardı yapıldı, ihtiyaç var kullanılıyor. ama tekrar diyorum madem ki aynı enerjiyi güneş ve rüzgarla sağlamak mümkün koyarsın verileri ortaya bakın aynı şeyi bu da yapıyor ama işinize gelmiyor dersin. o zaman ben de benim gibi düşünenler de hayır demeye başlar nükleer enerjiye.

not: foruma döndü iyice ama sinirlenmeden yazın yahu savunduğunuz şeyleri. yok cahilsiniz, yok kas kafanız anlamaz, yok insanları kandırmak için işinize geldiği gibi yorumluyorsunuz... öyle bir şey yapmadım en azından kendi adıma. söylediğim şey çok basit. bu zamana kadar hayır diyenler sadece insanlık, radyasyon vb. kelimelerle kurulan kalıp cümleleri kullanırken; evet diyenler verilerle, gerektiğinde kağıt kalemle anlattılar. üstelik bunu yaparken zararlarından da risklerinden de bahsettiler. belki ben hayır diyen doğru insanla konuşamamışımdır kabul. ama eleştirdiğim buz aten. bilmeden hayır diyen çok fazla insan var.