bugün

japonya yanılıyor olamaz nükleer santrale evet

hala teknik bir yorum gelemiyor ilginçtir. ya siyasi yorum geliyor ya da hümanist. ama neden olmamalı sorusuna 'ee radyasyon çıkyıor'dan başka cevap gelemiyor. o kadar fizikçi ve nükleer santralin çalışma prensibini bilen, teknik anlamda her türlü açıklamayı yapabilecek durumda olan o kadar insan rüzgardan, güneşten elektrik üretmeyi bilmiyor değil mi? sırf amerika daha güçlü olsun diye nükleere evet diyen vatan hainleri bunlar değil mi?
bir tane nükleer santral kazası var felakete yol açan. çernobil! peki ne biliyorsun? okudun mu kaza raporlarını, araştırdın mı neden, nasıl patladı diye? ama sana kötü dediler değil mi? insan öldü dediler. sen de okuam araştırma gereği duymadın. nükleer santral söz konusu olunca mı hümanist olmak geliyor aklına?
bu yapılanı şuna benzetiyorum ben; hani kar yağar sen de sevinirsin sonra oradan bir baltalı ilah çıkıp sana hayat dersi vermeye kalkar ''niye seviniyorsun? insanlar donarak ölecek onları düşünmüyor musun?'' lan insanlar açlıktan ölüyor dünyada. sen yemek eyrken düşünüyor musun onları? alkole para verirken, sigaraya verirken düşünüyor musun da kar yağınca hümanist kesiliyorsun başıma.

tüm bunlardan sonra ben nükleere nasıl karşı olursunuz demiyorum, diyemem. sadece niye karşı olduğunu ne gibi tehlikeleri olduğunu bilimsel dayanaklarla açıkla ki gerekiyorsa ben de karşı olayım diyorum; ama karşı olan kişiler sadece 'radyasyon' derken, savunanlar bana dakikalarca anlatabiliyorlar nükleer santralin ne olduğunu, yararlarını, zararlarını, önlemlerini...