bugün

kürşad ın kırk çerisi

bloglar ve sözlük tarzındaki sitelerin referans olmadığını bilmeyenlerin gerçek diye önümüze koydukları efsanelerden biridir.

kaynak verenler, o verdikleri kaynaklarda yunan, mısır, inka, aztek, maya, çin vs gibi onlarca hatta yüzlerce medeniyet hakkında efsane bulabilir.bunu gerçek kabul edersek diğer tüm mitleri de gerçek kabul etme zorunluluğumuz vardır.yani zeusu apollonu venüsü kibeleyi horusu ehrimeni hürmüzü vs..

işinize gelen kısmı için "bu kaynak gerçektir o yüzden olay da gerçektir" diye bağırıp çağırın, işinize gelmedi mi de "sıçayım böyle kaynağa.adam gibi kaynak gösterin" diyerek çıkın işin içinden.

bahsi geçen efsane için bilinen tarih belgelerle kanıtın mümkün olamayacağı tarihlerdendir.olayların ayrıntılarını ispat mümkün değildir.zaten tarih bilenler, okuyanlar, konuda uzmanlaşanlar bilirler ki, belirli bir tarihten öncesi için ayrıntı verilemez.dönem bilinir.genel olaylar ve süreçler bilinir.ancak 40 kişilik bir ordu şaha kalktı, şu şu şu adamlar vardı, şunlar öldü, öteki atının üzerinde kaldı, osuruk oldu üfürük oldu gibi ayrıntılar tamamen kurgu olarak kalır.

2 gramlık beyninizle milleti beyinsizlikle suçlamak komiklikten öteye geçmez.

edit: vikipedia kaynağını ortaya koyanlar ve doğruluğundan emin görünenler için;

http://tr.wikipedia.org/wiki/Horus

bunun doğruluğunu da kabul etmiş oluyorsunuz anladığım kadarıyla.ki bu sadece örnek babında tek konu.binlerce konu yazılabilir.