bugün

küresel ısınma

küresel iklim değişimi olarak da ifade edilen bu doğa felaketini durdurmak amacıyla çalışan 'Friends of Earth' topluluğunun incelenmesi tavsiye edilir. http://www.thebigask.com . 'Friends of Earth' topluluğu, çevresel sorunların tespitinin yanısıra, bu sorunların çözümleri için öneriler de üretiyorlar. Bu topluluğa destek verenlerden biri de Radiohead'ten Thom Yorke.
Biz de küresel iklim değişiminin durdurulmasında, bir dünya insanı olarak üzerimize düşen görevleri yerine getirmeliyiz.

Küresel iklim değişiminin en büyük nedeni, karbondioksit miktarının, gereğinden yüksek olmasıdır. Örnek olarak, araba kullananlarımız, arabalarını daha az kullanarak ve toplu taşıma araçlarını tercih ederek karbondioksit miktarının doğa için uygun seviyeye inmesinde etkili olabilirler. Rüzgar enerjisi gibi doğal kaynaklı ve artıksız bir enerjinin seçilmesi yerine nükleer enerjinin,fosil yakıtların kaynak olarak seçilmesi gibi enerji kaynaklarının yanlış seçimi de çevresel tehlikeyi arttırıyor. Bu konularda toplumumuzun bilinçlenmesi ve çevrenin korunması için duyarlı olması gerekmektedir.