bugün

işletme okumak

özel sektör düşünüyorsanız bilkent,odtü ve bilimum adını duyurmuş yabancı dil ve eğitim üzerinde etkin bir üniversitede okumanız gereken.devlet düşünüyorsanız ankara üniversitesi ve gazi üniversitesinde okumanız gereken * bölümdür.zira bütün iş devlette: kpss, kpds, üds, ales gibi sınavlarınıza bakar.

dipnot düşmek isterim ki; bu sınavları hazırlayan hocalar yakın zamana kadar mülkiyenin hocaları iken artık soruları hazırlayan hocaların çoğunluğu akademi'nin hocalarıdır.

yan dal ve açık öğretim okumak iibf öğrencisi için tamamen enayiliktir.buna harcanan efor enerji derslerine sınavlara yönelik çalışmalara ve yabancı dile verilmedir.kanmayınız.

devlet düşünen arkadaşlar için bölüm ve üniversite konusunda bilgi edinmenin en faydalı yanı ise sınavlardaki başarı yüzdelerine bakmak, hangi sınavın 1.leri hangi üniversiteden.buna uygun bir yol haritası çizmek gerekir.özellikle işletme, maliye gibi kritik bölümlerden okuyacaksanız detaylı bir araştırma yapıp
hedeflerinize uygun üniversiteyi seçmeniz gerekir.

bunun yanında herkesin bahsettiği gibi geniş bir yelpazeye sahiptir, doğrudur ama kişiseldir.bunun yanında
idari hakimlik, kaymakamlık ve buna benzer kpss-a gruplarından bir yerlere gelmek için iyi torpiller gerekebilir.fakat geniş yelpaze dediğimiz gibi bunun yanında sağlam devlet kuruluşlarında sıkı bir maaşla başlayabileceğiniz torpilin işlemediği kurum sınavları da vardır.zira devlet düşünen ve torpili olmayanların bu kuruluşları hedef edinmesi en mantıklısıdır.bunlardan bazılar mıt, merkez bankası, dpt...*gibi.

işletmeciler genelde iyi bir muhasebe aldıkları için bu sektör ve kademe de de rahatlıkla iş bulabilirler.biraz daha hedeflerini küçültenler için normal bankalarda orta ve alt düzeyde iş bulabilirler.

bunun yanında devletin on yıllık planlaması gereği * işletmecilere yönelik ales ve ortalama tabanıyla yurt dışında dokuz yıllık mühlet içinde devlet her şeyini karşılayarak doktora ve yüksek lisans yapmanı sağlayabiliyor.çok ünlü kaliteli üniversitelerde sağlanan bu imkanı değerlendirebilmenin buna hak kazanmanın çok kolay olmadığı gibi yurt dışında ikibindolardan fazla aylık harçlık dahi cebine koyuyor.türkiyeden ayrılmadan önce belirlenen üniversite de yurt dışından döndükten sonra doktoranı alarak öğretim görevlisi olarak işine başlıyorsun.

sayamadığım bir çok konu var.fakat sizinde anlayacağınız gibi götümü sağlama alıyım devlete giriyim diyorsanız bütün iş, sınavlarınıza ve puanlarınıza bakar.götüne güvenen okusun derim.zira sadece okulu bitirmenin bir boka yaramadığı bir bölümdür.