bugün

kayseri birinci komando tugayı

333. kısa dönem er olarak askerliğimi yapmış olduğum asker ocağı.

malum bir iki gün içinde yeni kısa dönem arkadaşlar birliklerine teslim olacaklar bende naçizane bu güzide tugayımıza gidecek arkadaşlar için biraz bilgi veriyim.

öncelikle birçok yere göre gerçekten çok daha iyi bir yerde askerlik yapacaksınız. arada arızalar çıksa da rütbelilerin birçoğu gayet anlayışlı ve düzgün insanlar. yine diğer yerlere göre gelen kısa dönem asker sayısı az olduğu için kayıt, kantin vs gibi yerlerde çok fazla beklemiceksiniz. tabi ben her ne kadar çok fazla beklemiceksiniz desem de size yine çok uzun bir zaman gibi gelecek diğer kışlaları görmediğiniz için. aslında paraşütçü komandoların yetiştirildiği bir tugaydır ancak korkmayın kısa dönemler bu eğitimlere tabi değil.

giderken üstünüze pantolonunuzu kazağınızı giyin gidin hiçbir şey götürmeyin. donunuza, içliğinize, diş macununuza kadar her şeyi verecekler. he eksik kalanı da kantinden rahatlıkla temin edebilirsiniz.

acemilik bitip usta birliğine geçtiğinizde çok büyük bir kısmınız yine kayseride kalıcak diğerleride en fazla çevre illere dağılacak o yüzden oturup kara kara buradan doğuya gönderirler mi diye kafa yormayın.

emsallerinize göre çok daha rahat bir askerlik yapacaksınız bundan şüpheniz olmasın. şimdiden hayırlı tezkereler.

Not: kısa dönem erler için değerlendirilmiştir. uzun dönem kardeşlerimiz daha zor şartlarla karşılaşabilirler.