bugün

entry'ler (21)

insanın büyüdüğünü anladığı an

kuşun yuvadan uçmakla kalmayıp başka bir ağaç dalına tünediği vakittir. artık yavrularına kendi gücüyle bakmalı onlar için yaşamalıdır. hayat müşterektir. yok bu olmadı

ama ile başlayan cümleler

söyleyenin sen ne dersen ben bunu yapmam a...
demek istediği çok anlamlı bir bağlaç. seviyoruz kullanıyoruz.

gece 03 00 da ateşlenen sigara

vakit geçsin diye yakılmıştır belli bir amacı yoktur, muhtemelen uyumadan önceki son sigaradır. sigaradan başka sarılacak dal bulamayanlar için münasiptir.

seks yapmayı sevmeyen insan

yaptığın kişiye bağlı sözünü kanıtlayan durum .

kimsenin göremeyeceği detayları yakalamak

çok soru soran detaycı insan. Böyle bir arkadaşınız varsa hayattan bezdirebilir.

burs

üniversiteli öğrencinin büyük bir hevesle başvurduğu ancak siz numaranızı bırakın biz sizi ararız cevabıyla babayı aldığı, alamadığı para yardımıdır.

abdullah öcalan orospu çocuğudur

hemde o tiplerin en önde gidenlerinden dir kendisi. Tıkıldığı delikten bile mehmetçiğin canını alabilen hain düşmanın başı. Önce başı ezmek gerekir kuyruk kendiliğinden ölür.

gelecek kaygısı

az miktarda bulunması hayallerde ki hayata ulaşmaya yardımcı olur ancak herseyde olduğu gibi fazlası zarardır.

komünistlerin ateist zannedilmesi

Komunizm Türkler' in yaşam biçimine uymayan bir yönetim şeklidir. Paylaşımcı ama fakir komunistler parayı bulunca evrim geçirerek kapitalistliğe adım atarlar genelde. Çoğunluğu materyalisttir ancak insanın içinde ne olduğu bilinmez, kimsenin dinine laf etmemek gerekir. ne demiş üstad neyzen tevfik :

i̇kimizde çıksak kıldan köprüye
ben dürüstsem sarhoşkende geçeri

abiler evi

ince bıyık , gömlek ve kumaş pantolon takılan , zaman gazetesi abonesi ve sürekli samanyolu izleyenlerin bulunduğu garip bir ev. Genelde insanın uykusunu getiren karşı tarafın anlayamadığı garip sohbetler edilir. Bol bol makbule yenilir.

mirket

sürekli bir göt korkusu halinde yaşayan ufacık tefecik sevimli hayvancık.

kızı otele atıp sadece öpmek

en yakın arkadaşımın başına gelen bir durum. Vahimdir. O kadar para harcayıp amacına ulaşamamanın verdiği pişmanlık ile 1 hafta ayıra ayıra gezersiniz.

hayal kurmak

ardından hayata isyan derecesinde bir ümitsizlik ya da azimle işeyen taşı deler şeklinde bir azim getiren çoğunlukla kaçınılması gereken bir eylem.

siktir olup gitmek

aile baskısından bıkmış ergen gencin, üniversite sınavından sonra ailesine en uzak yeri tercih ederek özgürlüğe doğru attığı ilk adım.

renkli gözlü erkekler

gideri olan ancak bazı olumsuz yanları da olan erkek tipi. Mesela gök gözü körden saymak ..

universite okumakla adam olunmuyor

adam olmak nedir sorusunu tekrar tekrar sorduran cümle. adam kimdir neye denir...

21 inci yy da hala türbanla uğraşan geri kafalılar

çağdaşlık ve modernliğin açılıp dökülmek, orasını burasını göstermek olduğu zanneden cahil kesim.

göbek kılına rağmen göbeği açık giyinen kadın

Hiç karşılaşmadığım bir durum olmasına rağmen o anda verilecek tepki has....tr den başka bir şey olamaz herhalde.

somalili çocuklar için beş kuruş verecek değilim

yaşamayan bilmez lafının hayata geçtiği durumdur. Nankörlükten başka bir şey değildir. insanlık ölmüş ruhuna fatiha.

türbanın aşırı saçma bir şey olması

Kuran'ın emrettiğine mantıksız demek olmaz. Ancak tercih meselesidir isteyen giyer istemeyen giymez. Şimdilerde giyen de de giymeyende de ne insanlar var biliyoruz! tartışılması gereksiz.