bugün

entry'ler (1)

marmara üniversitesi hukuk fakültesi

2017 de istanbul mu yazsam marmara mı yazsam diye tereddüt edip (istanbul 2. öğretim bu arada) daha sonra iyi ki marmara yazmışım dedirten okul. bu söylediklerim tabi ki bir sürü nedene dayanıyor. muadili hukuk fakülteleri ile aralarında avantajları dezavantajları vardır ona diyecek hiçbir lafım yok. fakat amaç iyi bir hukukçu olmaksa marmara hukuk türkiyedeki hiçbir okuldan geri kalmaz onu belirteyim. akademik kadrosu her ne kadar khk ile ihraç edilen harika hocalar olsa da, yalnızca 30 a yakın profesörü içinde barındırması sebebiyle tartışmaya kapalıdır. 2005 te yürürlüğe giren türk ceza kanununun kurucularından ahmet gökçen hala bu okuldadır. keza yine aynı şekilde türk medeni kanunun yapımında görev almış gökhan antalya buradadır. iş ve sosyal güvenlik hukukunda kanun koyucuların kanaatlerini değiştiren, arabulucuk kurumunu ülkeye kazandıran talat canbolat yine bu okuldadır. kendisi aynı zamanda milli savunma üniversitesi rektör yardımcılığı görevine getirilmiştir. uluslarararı hukuk alanında hemen her gün tv programlarında görebileceğiniz bir isim olan selami kuran bu okuldadır. hukuk tarihi alanında türkiye çapında yer edinmiş tarihçi yazar profesör ekrem buğra ekinci yine marmara üniversitesi hukuk fakültesi kadrosundadır. iş bunlarla da bitmiyor doçentlerinden tutun araştırma görevlilerine kadar çok kalifiye bir kadroya sahiptir. zira elini kolunu sallayanı böyle bir okulun bünyesine de almazlar. ayrıca okul türkiyenin en iyi konumlarından birindedir. istanbulun göbeğinde kadıköyde okuyorsun daha ne olsun .) her yere yakın kadıköy merkeze yürüme 15 20 dakike uzaklıkta. ha hiç mi dezavantajı yok gelelim onlara. sınav dönemleri bu okul size kan kusturur kızılcık şerbeti içirtir. 1 aya yakın süren sınavları ile illallah ettirir. sınavlar zordur, çok fazla yoruma dayalı sorularla karşılaşırsınız. sınavların tamamına yakını klasik tükenmez kalemle yapılır ve neredeyse 3 4 sayfa sürer. fakat asıl kaos sınavlardan sonra açıklanma aşamasındadır. 70 beklediğiniz bir sınavdan tam tersi yani 07 almanız bu okulda artık çok normal kabul edilen bir durumdur. ayrıca sınav notuna itiraz etmeniz yüzde 90 üzeri ihtimalle bir işe yaramayacaktır. (bunun neden böyle olduğu hakkında 3. sınıfı bitirecek olmama rağmen en ufak bir fikrim yok) sınavların bu şekilde olması sizin başka herhangi bir yerde olmanıza oranla 3 5 kat fazla çalışmanıza sebebiyet verir. bu da ileriki hukukçuluk hayatınızda zannediyorum ki işinize yarayacaktır(mezun olmuş kişilerle yaptığım sohbetler neticesinde bu kanıya varmış bulunuyorum) okulda 1.80 in altında kaldığınızda sınıf tekrarı yapmak gibi bir tehlike ile de karşı karşıyasınız. çok arkadaş tanıyorum anayasayı bir türlü veremediği için istanbul 2. öğretime geçip orada veren. velhasıl hukuk okumak isteyen bir kişinin artısı ile eksisi ile bütün her şeyi düşündüğü zaman tercih etmesinde karlı çıkacağı kanaatindeyim..