bugün
- fenerbahçe taraftarı8
- üsküdar üniversitesi'nin yaratiliş manifestosu18
- bilgi içerikli entryler yazsam okur musunuz11
- ankaralı turgut9
- istanbulun en berbat ilçesi17
- ötüken'e hacca gitmek11
- dünyada sadece ikimiz kalsak yine olmaz diyen kız11
- ben albay kemal sorularınızı cevaplıyorum8
- hayatı sorgulamak13
- kahve falında kovboy çıkması10
- kedi besleyen erkek8
- hatay usulü soslu döner12
- albay kemal8
- kenan evren'i yargılayan ve cezalandıran taşak19
- jose mourinho34
- dinde zorlama yoktur13
- rus kadınlarının türklere göre farklılıkları14
- anın görüntüsü27
- sözlük kızlarının ayak fetişizmine bakış açısı12
- menuet9
- din dersinin zorunlu olması11
- günün şarkısı10
- ebru gündeşe 69 milyonluk konser23
- erdoğan bir kez daha seçilmeli11
- vücudunuzda hissettiğiniz en büyük acı16
- tukenmis favorilerim10
- özgür özel9
- kadir mısıroğlu8
- 5 kasım 2024 abd başkanlık seçimleri20
- devlet bahçeli12
- aklı sikinde olan yazar18
- hem messi'yi hem ronaldo yu seven insan11
- kısa saçlı erkek vs uzun saçlı erkek8
- realite manipülasyonu12
- fenerbahçe13
- menuet'in 26 yaşında olması9
- imza toplayıp judas'ı sözlükten attırmak22
- yazarların yaşadığı hayat19
- boklu bezle 500t seyahati9
- dincilerin vatan haini olması12
- yazarların hissettikleri14
- menuet benimle çıkmazsa gay oluyorum8
- 4 kasım 2024 mardin ve batman'a kayyum atanması15
- küresel'e en aşık yazar8
- gecenin şarkısı12
- artık evler satılmıyor31
- akşam yemeği8
- atilla karaoğlan15
- üşümek hiç ısınmamak8
- dünyanın en güzel ayağına sahip ünlü belli oldu9
entry'ler (330)
büyük umutlarla yazar olduğum sözlük. gelgelelim kısa sürede bu umutlar yitti gitti, başlarda hoşuma gidiyordu, bir entry yazıyorsun hop birileri beğeniyor-beğenmiyor falan. en büyük hayal kırıklığım, başkaları ne yazıyor, dur bakalım burda okunacak, takip edilecek birileri var mı sorusunun yanıtı oldu. O kadar fazla sığ, okunması zaman kaybından başka hiç bir şey getirmeyecek entryler giriliyor ki, belki aradaki müthiş entryleri kaçırıyorum, bu yüzden tahammül edemiyorum, kırk yılda bir girip 3-5 dk durup çıkıyorum sözlükten. Bi ara bu durum için bir şeyler yapabilirim belki deyip gammazlık yaptım ama olmadı çok fazlalar.
ulan değişik beğenmiyorsan git ya da sen ne kattın sözlüğe de ne bekliyorsun diyecek olanlara şimdiden teşekkür ederim.
ulan değişik beğenmiyorsan git ya da sen ne kattın sözlüğe de ne bekliyorsun diyecek olanlara şimdiden teşekkür ederim.
--spoiler--
Benim kel kardeşimin kafasına çekiçle vurmak suretiyle, bir diğer kel kardeşimin de kafasına Samwell tarafından ok atılmak suretiyle öldürüldüğü bilgisi ne yazık ki bize ulaştı. Evet, görgü tanıklarının ifadesine göre bunlar Kabataş'takilerle yine benzer şekilde 100 kadar siyahlar giyerek dolaşan adeta birer haşhaşiler. Bu Castle Black'in genel müdürü de çıkmış konuşuyor. Zaten biliyorsunuz bu Lord Commander çok afedersiniz Alevidir, King's Landing'den kovulma sebebine bakarsanız nasıl biri olduğunu görürsünüz.
Ama hiç ümidinizi yitirmeyin kardeşlerim, Allah'ın izniyle , inşaallah o duvar geçilecek. Bakın biraz geriye gidiyorum: Berlin duvarı, yıkılmaz denildi, yıkıldı. Diktatörün yaptığı duvar yıkıldı, evet. Ee, biz de bu duvarı inşaallah yıkacaz, yahu soruyorum size: duvar yıkan bir başbakan diktatör olabilir mi? Sizin aklınız mantığınız bunu alıyor mu?
Ama hiç moralinizi bozmayın, o duvar yıkılıp, o AVM o kışla oraya yapılacak. Benim devime, mamuduma saldırsalar da bu iş olacak. Biz bir kaç kendini bilmeze pabuç bırakacak iktidar değiliz, o dönemler geçti.
Mamutlarla, devlerle --hanım kardeşlerimize biraz yer açalım, bakın bayılanlar var-- evet , mamutlarla, devlerle olmazsa bu iş, korkmuyoruz, arkamızda siz, sizin bize verdiğiniz, milletimizden aldığımız güçle milli irade tecelli eder ve evelallah bunun da üstesinden geliriz inşaallah.
--spoiler--
Benim kel kardeşimin kafasına çekiçle vurmak suretiyle, bir diğer kel kardeşimin de kafasına Samwell tarafından ok atılmak suretiyle öldürüldüğü bilgisi ne yazık ki bize ulaştı. Evet, görgü tanıklarının ifadesine göre bunlar Kabataş'takilerle yine benzer şekilde 100 kadar siyahlar giyerek dolaşan adeta birer haşhaşiler. Bu Castle Black'in genel müdürü de çıkmış konuşuyor. Zaten biliyorsunuz bu Lord Commander çok afedersiniz Alevidir, King's Landing'den kovulma sebebine bakarsanız nasıl biri olduğunu görürsünüz.
Ama hiç ümidinizi yitirmeyin kardeşlerim, Allah'ın izniyle , inşaallah o duvar geçilecek. Bakın biraz geriye gidiyorum: Berlin duvarı, yıkılmaz denildi, yıkıldı. Diktatörün yaptığı duvar yıkıldı, evet. Ee, biz de bu duvarı inşaallah yıkacaz, yahu soruyorum size: duvar yıkan bir başbakan diktatör olabilir mi? Sizin aklınız mantığınız bunu alıyor mu?
Ama hiç moralinizi bozmayın, o duvar yıkılıp, o AVM o kışla oraya yapılacak. Benim devime, mamuduma saldırsalar da bu iş olacak. Biz bir kaç kendini bilmeze pabuç bırakacak iktidar değiliz, o dönemler geçti.
Mamutlarla, devlerle --hanım kardeşlerimize biraz yer açalım, bakın bayılanlar var-- evet , mamutlarla, devlerle olmazsa bu iş, korkmuyoruz, arkamızda siz, sizin bize verdiğiniz, milletimizden aldığımız güçle milli irade tecelli eder ve evelallah bunun da üstesinden geliriz inşaallah.
--spoiler--
"sana sesleniyorum" şeklinde devam eder.
bir istanbul türküsü. şu adresten dinlenebilir: http://www.youtube.com/watch?v=xN1EVGekskY
ayrıca yeni bir dinleme kaydı yayınlanmış: http://www.youtube.com/watch?v=Cvf4aeRLu0E
ayrıca yeni bir dinleme kaydı yayınlanmış: http://www.youtube.com/watch?v=Cvf4aeRLu0E
herhangi başka bir dilde orijinal hali olmayan tekerleme.
https://eksisozluk.com/entry/39758238
https://eksisozluk.com/entry/39758238
fotoğraftaki bileziklerin durumuyla ilgili olabilir:
görsel
görsel
cemaate ya da iktidara sığının amk.
o zaman paranızı biz ödemiş sayılırız halk olarak.
"belki benim kağıt param,
bir şekilde, döne dolaşa
senin cebine girmiştir."
o zaman paranızı biz ödemiş sayılırız halk olarak.
"belki benim kağıt param,
bir şekilde, döne dolaşa
senin cebine girmiştir."
siktir git
bizi üzme, iki fiili de ciddiye al.
bizi üzme, iki fiili de ciddiye al.
barcelona ya da galatasaray iseniz mümkün olabilecek olay.
yaklaşık olarak 2 buçuk milyar erkeğin sabaha karşı ölmesi ile sağlanabilecek durum.
sözlük yazarlarından oluşturmalarını istediğim liste. bir türlü takip edemiyorum, yetişemedim istifa hızlarına. son olarak idris naim şahin istifa etmiş.
ayakkabı kutularım bile boş.
sevinmiyorum. tamam, güzel geliyor gibi şimdi, yiyin birbirinizi diyoruz, hoşumuza gidiyor. fakat biraz genişten bakınca: yıllardır hep söylenen, akp nin amerika-cemaatin bir kolu, bir maşası olduğu, laik düzeni değiştirme, şeriata dayalı bir yönetim kurmak amacında olduğuydu. bakın akp maşa, asıl isteyen, olayı düzenleyen cemaat ve onun arkasındakiler (ya da cemaati maşa olarak kullananlar), bugün noldu: akp ile bu gayesine ulaşamayacağı anlayan cemaat muhtemelen yeni bir rota çizdi, bunda kontrol edilemeyen bir güçle uğraşmak istememeleri ve halkın artık bu güce dur demeye başlaması etkili oldu kuvvetle muhtemel, bu bağlamda akp ye yer kalmadı ve muhtemelen yeni bir oluşumla ya da var olanlardan biriyle (akp den hatrı sayılır miktarda istifalar bekliyorum bu oluşum için, bunun yanında sözde gizli bir chp-cemaat çıkar ittifakı kurulabilir.) devam edecekler projeleri için.
başa gelecek olursak sevinmiyorum; adamların projesi devam ediyor, sadece araçlarını değiştirecekler. şöyle düşünelim: bir aracın içindeyiz ve hatta uzaktan kumandalı bir aracın içindeyiz, uzun engebeli yollardan geçerek yolumuza devam ediyoruz, ama artık araç yürüyemez hale geldi, hem içindekileri hem de kontrol edenleri kızdırmaya başladı ve artık bu araçla yol alınamayacağı aşikâr. şu an tam buradayız işte. bundan sonra muhtemelen kontrol edenler bize yeni bir araç sunacak ve bu araçla devam edeceksiniz diyecekler. ama hiç bir şey değişmeyecek, ne gidilen yol, ne varılacak yer ne de kontrol edenler. hayırlı yolculuklar.
başa gelecek olursak sevinmiyorum; adamların projesi devam ediyor, sadece araçlarını değiştirecekler. şöyle düşünelim: bir aracın içindeyiz ve hatta uzaktan kumandalı bir aracın içindeyiz, uzun engebeli yollardan geçerek yolumuza devam ediyoruz, ama artık araç yürüyemez hale geldi, hem içindekileri hem de kontrol edenleri kızdırmaya başladı ve artık bu araçla yol alınamayacağı aşikâr. şu an tam buradayız işte. bundan sonra muhtemelen kontrol edenler bize yeni bir araç sunacak ve bu araçla devam edeceksiniz diyecekler. ama hiç bir şey değişmeyecek, ne gidilen yol, ne varılacak yer ne de kontrol edenler. hayırlı yolculuklar.
(bkz: kesin ip var amına koyim)
yazar burada kadına bir obje muamelesi yaparak, hatçe'nin yüz güzelliğinin beş para etmeyeceğini; fakat genel olarak at gibi bir hatun olması sebebiyle yoklukta giderinin olduğundan bahsediyor.