bugün
- 62 kilonun altındaki sözlük kızları18
- misafir gidince yapılanlar19
- nervio'ya ayakkabı öneriyoruz kampanyası28
- htş adalet bakanı şadi el veysi23
- aponun sikiyle gerdeğe girilmez12
- libyada köle pazarında satılan insanlar18
- yine emekliye müjde geldi10
- 2025 aile yılı8
- tff'nin yabancı var hakemi kararı40
- kıdem tazminatı tavanı8
- v a m p i r o v28
- arkadaşlar sizce bu ayakkabı nasıl30
- freud türk olsa olabilecekler10
- yuzırların küloları8
- iyi bir insan olmanın modern toplumdaki anlamı10
- arkadaşlar ben sıtarbaksa gidiyorum gelen var mı12
- truenun takip etmediği sözlük kızı11
- osman gökçek'in konunun muhatabı ben değlim demesi10
- 4 ocak 2025 galatasaray göztepe maçı13
- akp sizi islam la aldatıp sermayeye köle yapıyor14
- 6 ocak 2025 sigaraya zam gelmesi13
- 14400 gayet yeterlidir15
- komedi filmi önerir misiniz lütfen14
- satılan koinin yükselmesi10
- gecenin şarkısı17
- abd çin'in teknolojik üstünlüğünü durduramıyor11
- oksijensizsu17
- erdoğan'ın sürekli ak parti kongrelerine gitmesi8
- arkadaşlar buyrun çay hazır16
- abdullah öcalanın seks istemesi8
- wifii uydu alıcısı alırken nelere dikkat etmeliyiz10
- kalkmıyor15
- sözlüğün en kültürlü kadın yazarı9
- en son ne yediniz16
- çiğköfte yapabilen bi kızı üzmek14
- elinizde sihirli bir değnek olsa ne yapardınız15
- tekrar ilkokula başlamak ister misiniz11
- gittim de true yu pezevenklerin elinden aldım8
- bir sözlük erkeğine yün çorap örmek11
- giyim tarzını değiştirmek8
- bir kadınla çiftleşmek10
- mezhepsiz müslüman16
- aşık olduğumuzu nasıl anlarız sorunsali26
- evrim dersine tepki yok zorunlu din dersine auvvvv8
- barış alper yılmaz13
- bundan 40 sene önce stres diye bir kavram yoktu10
- true ile evlenir misiniz10
- türklerin ve arapların aynı kandan olması9
- evin duvarlarını karalayan çocuk8
- evi temiz kendi bakımlı kültürlü ve neşeli hatun8
entry'ler (356)
yeni bir ise basladigini duyuran kisileri bazen tebrik ederiz. bu tebrik, basariyi taktir etmek seklinde olunca anlasilabilir oluyor.
biraz once gordum, adam eski sirketinden ayrilmis benzer nitelikte bir firmada benzer bir pozisyonda ise baslamis. bazisi tebrik etmis. iste bunu anlamiyorum, burada tam olarak tebrik edilecek nasil bir durum olustu?
biraz once gordum, adam eski sirketinden ayrilmis benzer nitelikte bir firmada benzer bir pozisyonda ise baslamis. bazisi tebrik etmis. iste bunu anlamiyorum, burada tam olarak tebrik edilecek nasil bir durum olustu?
uzun zamandir sorun ve sorun tipleri uzerine dusunuyorum. sorun nedir? sorun sahibi olmak sorunlu bir durum mudur? hangi sorunlar gercekten sorundur?
kendi acimdan degerlendirdigimde, ilk once sorun diye nitelendirdiklerimizin hayatin bir gercegi olup olmadigini degerlendirmek gerektigine inaniyorum. peki bu durumdar hangileri hayatimizin gercegidir hangileri gercek birer sorundur? bu sorularin cevaplarinin pesinden gittigimde ise soyle bir gercekle karsilasiyorum: ne olursa olsun ortadan kaldiramayacaklarimiz hayatimizin gercekleri ancak diger taraftan biraz cabayla, kararlilikla, iyi bir planla, disaridan alinabilecek bir destekle cozulebilecek her sey birer sorundur. bununla beraber eger hayatin gercekleri olarak nitelendirebilecegimiz durumlarin varligini kabullenip bu durumlarin bize olan etkilerini yine biraz gayret, adanmislik ve dis destekle azaltabiliriz. en nihayetinde ulastigim cikarim ise su oluyor her defasinda: sorunun kendisinin bir sorun olmadigi, asil sorun o sorunla yuzlesmeyip onu ortadan kaldirmak icin gereken kararliligi gostermemektir.
kendi acimdan degerlendirdigimde, ilk once sorun diye nitelendirdiklerimizin hayatin bir gercegi olup olmadigini degerlendirmek gerektigine inaniyorum. peki bu durumdar hangileri hayatimizin gercegidir hangileri gercek birer sorundur? bu sorularin cevaplarinin pesinden gittigimde ise soyle bir gercekle karsilasiyorum: ne olursa olsun ortadan kaldiramayacaklarimiz hayatimizin gercekleri ancak diger taraftan biraz cabayla, kararlilikla, iyi bir planla, disaridan alinabilecek bir destekle cozulebilecek her sey birer sorundur. bununla beraber eger hayatin gercekleri olarak nitelendirebilecegimiz durumlarin varligini kabullenip bu durumlarin bize olan etkilerini yine biraz gayret, adanmislik ve dis destekle azaltabiliriz. en nihayetinde ulastigim cikarim ise su oluyor her defasinda: sorunun kendisinin bir sorun olmadigi, asil sorun o sorunla yuzlesmeyip onu ortadan kaldirmak icin gereken kararliligi gostermemektir.
bazen bir şarkıda, bazen bir cümlenin içinde, bazen bir görüntüde, bazen de boş bir bankta saklanır.
lisedeyken kiz arkadasima o yilin ajandasina her bir gune ayri bir sairden olmak uzere 365 siir yazip dogum gununde hediye etmistim. 25 yil once nerden baksan kral hareketti ama kiymeti bilinmedi.
2030`a kendimizi atabilirsek oradan sonrasinda ölüm yok.
nami diger kelem sarmasi, orduca.
beyaz lahana - kelem.
kara lahana - pancar.
kim bulduysa ellerinden opulesi.
beyaz lahana - kelem.
kara lahana - pancar.
kim bulduysa ellerinden opulesi.
Bir gün birisi bir şarkı çalıyor ve yaşayamadıkların aklına geliyor demişti yaşadığını sanırken. insan keşke dememeye çalışırken yine de her istediğine kavuşamıyor ve hayat bazen birkaç melodiye sıkışıyor. Hayat dediğin anların toplamı değil mi zaten.
Yaşlı insanların yemek yerken çıkardığı hıçkırımkımsı ses ve bir yandan da yemeğe devam etmeleri. Ağız şapırdatma sesleri bunun yanında nispeten daha katlanılası.
Küçükken annem götürürdü. Çok mutlu olurdum başkasının yaptığı farklı yemekleri tatmak için. Yaştaş kız arkadaşlarımız olurdu. Meyve suyunun su gibi aktığı Evcilik oyunları neyin oynardık. Her hafta aşık olduğumuz zamanlardı.
Sonra büyüdük..
Sonra büyüdük..
tuşlu alcatel telefonumun kırılan bataryasını paket lastiği ile telefona tutturmuştum uzun bir süre.
görsel
görsel
türkiye`de her şey olabilirsin ama rezil olmazsın demişti bir düşünür.
paradoksa sürüklenecek kızdır. sözlükte parası olan mı var?
maslow'un ihtiyaçlar hiyerarşisinde buna kendini gerçekleştirmek deniyor.
bu dünyadaki her güzel şey bir hayalle başladı. hayallerine sahip çık.
eğer ki hayal kurmayı becerebiliyorsan..
eğer ki hayal kurmayı becerebiliyorsan..
zamanda yolculuk yapmak.
hayatimda duydugum en ince esprilerden birisiydi.
hayatimda duydugum en ince esprilerden birisiydi.
canta tasiyiciligi.
cevaplarinin bir anlam ifade etmedigi sorularin sorulacagi varlik.
duygu dengeleyici.
cevaplarinin bir anlam ifade etmedigi sorularin sorulacagi varlik.
duygu dengeleyici.
yurt disinda gecirilen her gun icin turizme katki payi. tersten.
Florida'da beklenen kasırga.
Ben hayatımda daha önce meteoroloji uzmanlarının hava durumunu bu şekilde verdiklerine şahit olmamıştım. Eğer kaçıp saklanmazsan öleceksin diyor açık açık.
https://youtube.com/short...qvP-w?si=Zjg5ogJlrZmGDSos
https://youtube.com/short...6HRbk?si=1vYET6EHKT3QU28m
Umarım çok insan hayatını kaybetmez. Canlı yayın açmışlar bir de.
https://www.youtube.com/l...DnIB4?si=k-uKA-vH5CJbNbvD
Ben hayatımda daha önce meteoroloji uzmanlarının hava durumunu bu şekilde verdiklerine şahit olmamıştım. Eğer kaçıp saklanmazsan öleceksin diyor açık açık.
https://youtube.com/short...qvP-w?si=Zjg5ogJlrZmGDSos
https://youtube.com/short...6HRbk?si=1vYET6EHKT3QU28m
Umarım çok insan hayatını kaybetmez. Canlı yayın açmışlar bir de.
https://www.youtube.com/l...DnIB4?si=k-uKA-vH5CJbNbvD
uzun zamandir yolculuklarimda araba kullanirken yaptigimdir. hayatin olagan akisinda bazen yogunluk bazen de yorgunluktan kendimi veremedigim kitap okuma keyfime olanak saglar. okumak isteyip de okuyamadigim onlarca kitaba bu sekilde ulasip hem kendimi karakterlerle ozdeslestirerek olaylarin icinde bulup hem de yolculuklarimi daha keyifli hale getirebiliyorum.