bugün
- ekrem imamoğlu'nun diplomasının iptal edilmesi27
- maço erkek vs alfa erkek9
- galatasaray21
- emekli ikramiyesinin 33 kilo hurmadan 6'ya düşüşü9
- uludağ sözlük 2025 hataları8
- mert hakan yandaş13
- v a m p i r o v14
- erkek adamın erkek oğlu olur8
- anın görüntüsü12
- 2 nisan 2025 fenerbahçe galatasaray maçıp11
- evli kadınla ilişki yaşar mısınız20
- elenmeyi başarı olarak gören zihniyet16
- 13 mart 2025 glasgow rangers fenerbahçe maçı76
- kadınlar neden seks sevmiyor sorunsalı29
- araba'nın komple masraf olması12
- aykolik ve gülşen benzerliği8
- ekrem imamoğlunun ingilizce mezunu olması12
- sahurdayız uludağ sözlük30
- ciddi ciddi imamoğlunun kazanacağını sanan insan19
- ilk buluşmada sanayi tostu yemeye gitmek15
- sözlük tipsizlerinin fotoğrafları21
- ramazan hoca12
- yüksek enflasyon14
- küçük prens20
- ramazan günü sokakta sigara içen insan22
- çok zengin olsanız ne yapardınız14
- mhp liler artık ahmet kaya'yı da sevecek mi19
- chatgpt14
- bir kadına ütü yapmayı öğretmek14
- chatgbt10
- akp döneminde gelir düzeyi yükseldi mi16
- alparslan kuytul13
- kuresel ikinma vs bik bik22
- akp döneminin çuvallamasının asıl nedeni14
- erdoğanın 92 yaşındaki dedeye elini öptürmesi13
- sözlük at hırsızlarının fotoğrafları12
- en sevdiğiniz aktörler17
- klarnet calan sarapci koala 626
- nervio ile sabahlamak9
- küresel ıkınma17
- 1 85 boyunda zeki esprili yakışıklı kültürlü erkek24
- fotokopiçi20
- zehra güneş'e rağmen allah'a inanmayan ateist8
- psikolojisi bozuk yazarlar39
- şinasi yurtsever17
- uludağ sözlük günlük rutini9
- sözlükteki düzgün yazarlar13
- çam ağacı ile ilişkiye girmek11
- mhp'nin başına apo geçse olası mhp'li yorumları20
- araba alamıyorsanız sebebi akp dir12

entry'ler (364)
ben o kadar makarnayi tencere basinda makarna pismis mi diye kontrol ederken yiyorum.
Leonardo Di Caprio.
soyle bir istatistik var midir bilmiyorum ama en az 10 filmde rol almis aktorler icin oynadiklari filmlerin imdb puan ortalamasi listesini yapsalar saniyorum en ustte kendisinin ismini gorecegiz.
soyle bir istatistik var midir bilmiyorum ama en az 10 filmde rol almis aktorler icin oynadiklari filmlerin imdb puan ortalamasi listesini yapsalar saniyorum en ustte kendisinin ismini gorecegiz.
merkezkac ve G kuvvetlerindeki ani degisikliklere karsi gosterilen direncin yarattigi deneyimi ve heyecanini yasatir.
Sensiz olmuyor..
Boş sokaklarda dolaşıyorum
Adın bir şarkı dudaklarımda
Gözüm yollarda bekliyorum
https://open.spotify.com/...si=jQSg-Im1TgeIw6BYflSNiw
Boş sokaklarda dolaşıyorum
Adın bir şarkı dudaklarımda
Gözüm yollarda bekliyorum
https://open.spotify.com/...si=jQSg-Im1TgeIw6BYflSNiw
neden bilmesin ki. yemek yapmak/yapabilmek sadece kadinlara bahşedilmiş bir yetenek midir yoksa sadece kadinlar mi yemek yapmak zorundadir! konunun bekar olmakla, ogrenci olmakla bir ilgisi yoktur. Yemek yapabilmek insani bir gerekliliktir.
pismaniyenin neden izmit ile ozdeslestigi gibi sacma sapan bir sorunsal girdi aklima birdenbire. hemen chatgbt`ye sordum.
ozellikle 3. madde beni bitirdi. stratejik konum..
Pişmaniye'nin izmit'te popüler olmasının birkaç temel nedeni vardır:
1. Tarihi Kökenleri
Pişmaniye, Osmanlı dönemine kadar uzanan bir tatlıdır. izmit, Osmanlı imparatorluğu'nun önemli şehirlerinden biri olduğu için, pişmaniye gibi geleneksel tatlıların bu bölgede gelişmesi ve popüler hale gelmesi doğal bir süreçtir.
2. Yerel Üretim ve Uzmanlık
izmit, pişmaniye üretiminde uzun bir geçmişe sahip olan ustalara ev sahipliği yapmıştır. Bu bölgede nesiller boyunca aktarılan ustalık sayesinde pişmaniye, izmit ile özdeşleşmiştir. izmit'teki ustalar, tatlının ince tel tel yapısını ve lezzetini mükemmelleştirmiştir.
3. Coğrafi ve Kültürel Yayılım
izmit, istanbul ve Anadolu arasında önemli bir geçiş noktasıdır. Bu stratejik konum, pişmaniyenin hem kültürel hem de ticari olarak daha geniş bir kitleye tanıtılmasını sağlamıştır. Yolculuk edenler, izmit'ten pişmaniye alarak bu geleneği yaymıştır.
4. Markalaşma ve Tanıtım
Zamanla izmit'teki üreticiler, pişmaniyeyi bir izmit markası haline getirmiştir. Şehirdeki festivaller, tanıtım faaliyetleri ve hediyelik eşya kültürü, pişmaniyenin izmit ile anılmasını pekiştirmiştir.
5. Tatlı Kültüründeki Özgün Yeri
Pişmaniye, diğer tatlılara göre hem lezzeti hem de yapım süreciyle farklılık gösterir. Bu özgünlük, izmit'in tatlı kültüründe pişmaniyeyi özel bir yere taşımıştır.
Sonuç olarak, pişmaniye izmit'te hem tarihi hem de kültürel bağları sayesinde popüler olmuştur ve bu gelenek günümüzde de devam etmektedir.
ozellikle 3. madde beni bitirdi. stratejik konum..
Pişmaniye'nin izmit'te popüler olmasının birkaç temel nedeni vardır:
1. Tarihi Kökenleri
Pişmaniye, Osmanlı dönemine kadar uzanan bir tatlıdır. izmit, Osmanlı imparatorluğu'nun önemli şehirlerinden biri olduğu için, pişmaniye gibi geleneksel tatlıların bu bölgede gelişmesi ve popüler hale gelmesi doğal bir süreçtir.
2. Yerel Üretim ve Uzmanlık
izmit, pişmaniye üretiminde uzun bir geçmişe sahip olan ustalara ev sahipliği yapmıştır. Bu bölgede nesiller boyunca aktarılan ustalık sayesinde pişmaniye, izmit ile özdeşleşmiştir. izmit'teki ustalar, tatlının ince tel tel yapısını ve lezzetini mükemmelleştirmiştir.
3. Coğrafi ve Kültürel Yayılım
izmit, istanbul ve Anadolu arasında önemli bir geçiş noktasıdır. Bu stratejik konum, pişmaniyenin hem kültürel hem de ticari olarak daha geniş bir kitleye tanıtılmasını sağlamıştır. Yolculuk edenler, izmit'ten pişmaniye alarak bu geleneği yaymıştır.
4. Markalaşma ve Tanıtım
Zamanla izmit'teki üreticiler, pişmaniyeyi bir izmit markası haline getirmiştir. Şehirdeki festivaller, tanıtım faaliyetleri ve hediyelik eşya kültürü, pişmaniyenin izmit ile anılmasını pekiştirmiştir.
5. Tatlı Kültüründeki Özgün Yeri
Pişmaniye, diğer tatlılara göre hem lezzeti hem de yapım süreciyle farklılık gösterir. Bu özgünlük, izmit'in tatlı kültüründe pişmaniyeyi özel bir yere taşımıştır.
Sonuç olarak, pişmaniye izmit'te hem tarihi hem de kültürel bağları sayesinde popüler olmuştur ve bu gelenek günümüzde de devam etmektedir.
zamaninda hayallerimi susleyen, sektore cag atlatan, ince, yer kaplamayan muthis bir tasarimdi. ogrenciyken yeteri kadar param olmadigi icin sahip olamadigimdir. artık anılarımızda yasıyor.
görsel
görsel
bugun okudum, ne guzelmis:
insan umursamadigi kadar mutlu, vazgectigi kadar huzurludur.
insan umursamadigi kadar mutlu, vazgectigi kadar huzurludur.
yeni bir ise basladigini duyuran kisileri bazen tebrik ederiz. bu tebrik, basariyi taktir etmek seklinde olunca anlasilabilir oluyor.
biraz once gordum, adam eski sirketinden ayrilmis benzer nitelikte bir firmada benzer bir pozisyonda ise baslamis. bazisi tebrik etmis. iste bunu anlamiyorum, burada tam olarak tebrik edilecek nasil bir durum olustu?
biraz once gordum, adam eski sirketinden ayrilmis benzer nitelikte bir firmada benzer bir pozisyonda ise baslamis. bazisi tebrik etmis. iste bunu anlamiyorum, burada tam olarak tebrik edilecek nasil bir durum olustu?
uzun zamandir sorun ve sorun tipleri uzerine dusunuyorum. sorun nedir? sorun sahibi olmak sorunlu bir durum mudur? hangi sorunlar gercekten sorundur?
kendi acimdan degerlendirdigimde, ilk once sorun diye nitelendirdiklerimizin hayatin bir gercegi olup olmadigini degerlendirmek gerektigine inaniyorum. peki bu durumdar hangileri hayatimizin gercegidir hangileri gercek birer sorundur? bu sorularin cevaplarinin pesinden gittigimde ise soyle bir gercekle karsilasiyorum: ne olursa olsun ortadan kaldiramayacaklarimiz hayatimizin gercekleri ancak diger taraftan biraz cabayla, kararlilikla, iyi bir planla, disaridan alinabilecek bir destekle cozulebilecek her sey birer sorundur. bununla beraber eger hayatin gercekleri olarak nitelendirebilecegimiz durumlarin varligini kabullenip bu durumlarin bize olan etkilerini yine biraz gayret, adanmislik ve dis destekle azaltabiliriz. en nihayetinde ulastigim cikarim ise su oluyor her defasinda: sorunun kendisinin bir sorun olmadigi, asil sorun o sorunla yuzlesmeyip onu ortadan kaldirmak icin gereken kararliligi gostermemektir.
kendi acimdan degerlendirdigimde, ilk once sorun diye nitelendirdiklerimizin hayatin bir gercegi olup olmadigini degerlendirmek gerektigine inaniyorum. peki bu durumdar hangileri hayatimizin gercegidir hangileri gercek birer sorundur? bu sorularin cevaplarinin pesinden gittigimde ise soyle bir gercekle karsilasiyorum: ne olursa olsun ortadan kaldiramayacaklarimiz hayatimizin gercekleri ancak diger taraftan biraz cabayla, kararlilikla, iyi bir planla, disaridan alinabilecek bir destekle cozulebilecek her sey birer sorundur. bununla beraber eger hayatin gercekleri olarak nitelendirebilecegimiz durumlarin varligini kabullenip bu durumlarin bize olan etkilerini yine biraz gayret, adanmislik ve dis destekle azaltabiliriz. en nihayetinde ulastigim cikarim ise su oluyor her defasinda: sorunun kendisinin bir sorun olmadigi, asil sorun o sorunla yuzlesmeyip onu ortadan kaldirmak icin gereken kararliligi gostermemektir.
bazen bir şarkıda, bazen bir cümlenin içinde, bazen bir görüntüde, bazen de boş bir bankta saklanır.
lisedeyken kiz arkadasima o yilin ajandasina her bir gune ayri bir sairden olmak uzere 365 siir yazip dogum gununde hediye etmistim. 25 yil once nerden baksan kral hareketti ama kiymeti bilinmedi.
2030`a kendimizi atabilirsek oradan sonrasinda ölüm yok.
nami diger kelem sarmasi, orduca.
beyaz lahana - kelem.
kara lahana - pancar.
kim bulduysa ellerinden opulesi.
beyaz lahana - kelem.
kara lahana - pancar.
kim bulduysa ellerinden opulesi.
Bir gün birisi bir şarkı çalıyor ve yaşayamadıkların aklına geliyor demişti yaşadığını sanırken. insan keşke dememeye çalışırken yine de her istediğine kavuşamıyor ve hayat bazen birkaç melodiye sıkışıyor. Hayat dediğin anların toplamı değil mi zaten.
Yaşlı insanların yemek yerken çıkardığı hıçkırımkımsı ses ve bir yandan da yemeğe devam etmeleri. Ağız şapırdatma sesleri bunun yanında nispeten daha katlanılası.
Küçükken annem götürürdü. Çok mutlu olurdum başkasının yaptığı farklı yemekleri tatmak için. Yaştaş kız arkadaşlarımız olurdu. Meyve suyunun su gibi aktığı Evcilik oyunları neyin oynardık. Her hafta aşık olduğumuz zamanlardı.
Sonra büyüdük..
Sonra büyüdük..
tuşlu alcatel telefonumun kırılan bataryasını paket lastiği ile telefona tutturmuştum uzun bir süre.
görsel
görsel
türkiye`de her şey olabilirsin ama rezil olmazsın demişti bir düşünür.