bugün
- true'nun çıkaracağı kitaba isim önerisi18
- 1 şubat 2025 akdeniz depremleri17
- sözlük hanımlarının bugünkü kıyafetleri12
- ai ile türkiye'yi özetleyen şarkı yaratmak8
- günün sözü9
- morata'nın galatasaray'a transferi34
- ulu yazarlarının yayınladığı ai modelleri21
- kur an'ın yarattığı devrimler17
- 5 teğmenin silahlı kuvvetlerden ihraç edilmesi41
- martı ile korsan taksicilik yapmak istiyorum12
- anın görüntüsü10
- pardonadinizasizmi25
- sözlük genelinin olgun erkeklerden hoşlanması15
- yakışıklı entellektuel mi eğlenceli mi romantik mi10
- yazarların tercih ettiği ölüm şekilleri11
- sözlükteki fakirler19
- herkes uzman olduğu konuda yazsın30
- gece 12 de elektrik süpürgesi çalıştıran komşu12
- sözlük yazarlarının gelirleri ve borçları17
- doğum oranı düşüşüne çözüm önerileri8
- sözlük yazarlarının dinlediği türküler10
- ayda 5000 dolar moskovada yeter mi21
- beyler bir sorum olacak8
- kabe resmiyle ai görselleri yaratmak9
- hristiyan ülkesinde yaşayan şeriatçı15
- saraca silsüpüroğlu9
- rte nin markete sığınması8
- istanbul nüfusu nasıl azaltılabilir14
- yargıda alevi tahakkümü11
- şarkı sözüyle mesaj vermek8
- deepseek vs chatgpt9
- istanbulda geçinmek için 175k maaş yeterli olur mu9
- cumhurbaşkanı imamoğlu adalet bakanı mansur yavaş15
- en sevilen burç9
- yeşil pasaportu olan sözlük yazarları26
- çağrı isimli erkeklerin genel özellikleri9
- yaşlılık hayalleri8
- kadıköy otobüs peronları9
- 0 0 717
- kız yeğen sahibi olmak8
- ankara da kafe de gördüğüm hanımefendi garson kız8
- arkadaşlar bir bakar mısınız8
- hoşlanılan kızla tanışmak için ilk cümleler10
- galatasaray8
- insan olmaya ceyrek kala15
- usualsuspects vs mel mel bakan gibson8
- özlem zengin14
- ajax'ın gassaraya döşediği uzun menzilli boru15
- evlenmek istemeyince kapının önüne konulmak9
- 30 ocak 2025 midtjylland fenerbahçe maçı18
entry'ler (32)
Sağlık alanında eğitim alıp,bu eğitimi mezun olunca uygulayabilecek yazarlarımızdır.
Evdeyken ve ya dışardayken işlerimizi kolaylaştıran,gün içinde bize kolaylık sağlayan eşyadır.
Kitap okumayı seven,zeki kültürlü özelliklere sahip bir kızsa zaten yeterince güzeldir.
Değerli sözlük yazarlarımız eğer bir kitap yazsalardı türü ve konusu ne olurdu?düşüncelerini içeren başlıktır.
Hızlı ve tırrek:bagcılar drift
Üniversitelilerin bir kısmının yaşadığı histir.Bir kısmı ise bütünleme derdine düşüyor. Bu his üzerindeki tüm yükün,yorgunluğun finaller bitiminden 10 dk sonra birden atılmasıyla gelen histir.
Bilinç yaşadığımız tecrübeyle oluşur.Kişinin bilinci oturmuşsa eğer,bulunduğu yaşta da cok büyük işler basarır.Bu kişi 10 yaşına dönerse yaptığı tüm hataların bir çizelgesini çıkarır ve daha da öteye giderek bir de 10 yaşındaki başarılı bir kişiyle empati yapar.Bu kişi gercekten iyi bir donanıma sahip bir kişi olur ve her yerde farkını ortaya koyar.Ama unutmaması gereken tek sey 10 yaşına döndükten sonraki çevresini nasıl secmesi gerektiği.
Çocukken oynayıpta aklımızdan hala çıkamayan oyunlardır.Şimdi o oyunu görsem ne duygulanırdım be dedirten oyunlardır.
Anılarrrr...anılarrrrr..şimdi gözümde canlandılar.Ağlıcam .
Kaybetmek güzeldir,hatandan ders cıkarabilirsen
Ilk önce ilham olmalı,sen ne kadar duygu barındırsanda o duygular kendiliğinden kağıda geçemez,yazdığının şiir olmaya layık olabilmesi için de o duyguyu tatman lazım,hiç aşık olmayan birinden aşk şiiri yazmasını bekleyemezsin
Bunlar hep sınav korkusu,hangimizin başına gelmedi ki.
Kişi kitabı sosyal bir çevrede okuyorsa bu güzel bir aktivitedie.Ancak elinde kitap olmayıp ya dün kitabın şu sayfasındaydım şu kadar sayfa okudum,sizin gibi boş boş işler yapmadım,ben kitap okuyorum yaaa gibi cümleler kuruyorsa derhal bulunduğu ortamdan uzaklaşılmalıdır.
Gece 12 de sürdüğüm zamanlar oldu.Kesinlikle kask takılmalı ve aydınlatıcı fenerler kullanılmalı.Gercekten yaz aylarında yapılması gereken bir aktivite.Geceleyin bisikletin hızıyla icine gecen mayhoş rüzgar güzel bir his verir.
Bazen insan dayanamaz ve dikkatini çeken bir başlığa girer.Sonra başlık baya hoşuna gider ve entryleri sırayla okur.Bu onun iştahını iyice kabartır.Ben de bir şey yazmalıyım der.Ilk başta kısa bir şey yazacagını zanneder.Bir bakmış 3 cümleyi geçmiş ve dayanamayıp klavyeden dökülen harflerden oluşan kelimelerden cümlelerin türedikçe türediğini görür.En sonunda uzun uzun yazdığının farkına varır ve derin bir nefes alır.
Ilber Ortaylı olabilirdi.Ondan öğrenmem gereken güzel bilgiler olduğuna eminim.Aklımın bir köşesinde de güzel tarihi sorular var.fakat tek bi korkum var o da bana cahil deyip azarlama ihtimali.Olsun ben o olaya kendimi hazırladım.Yeter ki kültürümüz artsın.
Pişman olduktan sonra düzeltme imkanın varsa bu seni mutlu edenn bir tecrübe olur ama iş işten geçtiyse o pişmanlık senin hayatın boyunca bir kara leken olarak kalacaktır.
Odası temiz olabilir,fakat dağınık olmayacağının garantisini kimse veremez.
Eğer kişi hatasını anlayıp özür diliyorsa bi bir erdemdir.Fakat zoraki olarak özür diliyorsa bu bir acizliktir.
Yol bisikleti kullanılıyorsa kesinlikle takılmalıdır.O ince tekerde her an her şey başına gelebilir.