bugün
- israfa son vermek için yapılması zaruri olan 3 şey31
- yazarların gurur duydukları özellikleri16
- bayburtta picasso'ya ait ünlü tablo yakalandı14
- filistin meselesi bizim milli meselemizdir20
- menzil cemaatinin 17 milyar serveti olması15
- anın görüntüsü12
- chatgpt10
- kadınların katlandığı eziyetler15
- sözlük yazarlarının akşam yemekleri11
- izmirde 5 çocuğun öldüğü yangın13
- gül gibi kokan sözlüğün ağır abisi21
- zeynep bastık'ın beyaz külodu16
- belediye konserleri yasaklansın12
- mesai saatlerinde entry girenleri cimere bildirmek8
- yazarların romantiklik seviyesi21
- müslüman diye hamas'ı savunmak22
- judas'ın ölmesi8
- 17 yaşında bmw vs 3 yaşında egea9
- profesörün sokak köpeği saldırısına uğradığı ülke22
- kedimi kim yedi1'in ölmesi13
- nerede o eski yazarlar23
- güvenmemeyi nasıl öğrendin10
- peter parker'ın mutsuz olması13
- reis deyince akla ilk gelen23
- günün sözü9
- realite manipülasyonu21
- mel mel vs eylulsabahi40
- özlem zengin21
- gece yatarken kurulan hayaller16
- tanışmak istediğiniz yazar14
- bazlama açmayı bilmeyen kız10
- bir erkeğin bağımlılık yapabilecek özellikleri8
- ölsem helvamı hangi yazar yapar22
- sana şimdi ne mesajlar geliyordur17
- victor osimhen8
- eskiamaeksikbiri21
- b12 takviyesi10
- gecenin şarkısı9
- yazarların en çok sevdiği aylar23
- puura11
- sözlük kızlarının bugünkü kombinleri22
- sigara içen insan aptaldır27
- thusnelda10
- amk diyen kezo8
- sevgilisinden yeni ayrılan kız11
- kanka olmak istediğiniz yazarlar20
- şalgam suyu10
- dini bütün bir kızı etkilemenin yolları20
- sokakta görülen kediye naber lan demek9
- larisalisa13
entry'ler (178)
entry'lara göz gezdirdikten sonra kendim hakkında merak ettiğim bir şey olursa uludağ sözlük yazarlarına sormaya karar verdim.
allahın belası bir durumdur. kısaca özetlemek gerekirse ikili arkadaşlık ilişkilerinde bir tarafın diğer taraftan hoşlanmasıyla başlar, diğer tarafın sizi arkadaş olarak gördüğünden emin olunduktan sonra friendzone çemberine girmiş olursunuz ve sonsuza kadar orada kalabilirsiniz. isviçre'li bilim adamları bu konu üzerinde hayli zorlu çalışmalar içerisine girmişler ve arkeologların da içerisinde olduğu kazılar sonucunda orta Anadolu'da yazıtlar bulunmuş fakat bu yazıtlar bilinen gök-türk yazıtlarına benzemiyormuş. sanki yazanlar bunların anlamının bilinmesini istememiş. yazıtları okudukça bunun bugünkü ansiklopedilere benzer bir şey olduğunu görmüşler. okuduğum bir çok makaleden yola çıkarak eserin üzerinde bizzat yaptığım incelemelerde ana konunun friendzone olduğu kanısındayım. Türklerin tarihinin başlangıcından bu yana, friendzone'a giren bir daha çıkamamış. burası friendzone buradan çıkış yok. geçmiş olsun.
(bkz: boomerang)
ne şiddetle atarsan, o şiddetle geri dönüyor.
edit: bu erkekler için geçerli adam olanlar için değil.
ne şiddetle atarsan, o şiddetle geri dönüyor.
edit: bu erkekler için geçerli adam olanlar için değil.
dan brown'ın da vinci şifresi ile başlayan ve bildiğim kadarıyla cehennem ile son bulan serisindeki longdon karakteri. üstüne tanımam. brown öyle güzel betimletiyor ki okuyucusuna, kafamda oluşan portre aynen şöyle: esmer, hafif kaslı, siyah hafif kır saçlı, çalışırken gözlük kullanan orta yaşlarında karizmatik bir adam.
insanların kültür seviyesine nasıl kanaat getirildiğini merak ettiğim başlık. biri beni aydınlatsın.
boğa burcu kadını aradığı gerçekçiliği ve kararlılığı ikizler burcu erkeğinde bulamayacaktır. ilişkinin devam etmesini sağlayan bir taraf varsa o da boğa burcu kadınıdır zira ikizlerin sivri dili çekilmez. ayrılık söz konusu olduğu zaman arkadaş bile kalamayabilirler.
Atatürk tablosu olmaması üzmüştür.
hava sıcaksa aşırı rahatsız edici bir durum haline gelebilir. ayıp olmasın diye sıcaktan yapış yapış oluncaya dek sarılıp uyunur sonrasında sıcak dayanılmaz hale gelir ve çiftimiz birbirinden iki metre uzakta serin serin uykuya dalarlar. mutlu son.
görsel
yaklaşık iki senedir deistim. düşüncelerimin şekillenmeye başladığı ve kimlik arayışına girdiğim bir dönemde hayatımı, kendimi ve haliyle inançlarımı ve değerlerimi de sorgulamaya başladım. neden müslümanım? inandığım şey hakkında ne kadar bilgiye sahibim? bu sorular üstüne kuranı kerim'i okumaya başladım ve bunu tüm içtenliğimle söylüyorum tamamen objektif şekilde yaklaştım. okumaya başlamamın diğer sebebi içimdeki manevi boşluğu doldurmak isteyişimdi. bu ayeti okuyup bitirdikten sonra kuranı kerim'i bir daha asla açmamak üzere kapattım. olm bu ne? dalga mı geçiyorsunuz siz böyle bir şeyin kuranı kerim gibi kitlelerin inandığı bir kitapta ne işi var? hz. muhammed'in özel hayatı olmasını geçtim, ayeti okursanız kadınların çok eşlilikten açıkça memnun olmadığını da görürsünüz zaten.
edit: sabahın yedi buçuğunda uyuyor olmam gerekirken bu entry'ı girecek kadar ne yaşadım bilmiyorum.
yaklaşık iki senedir deistim. düşüncelerimin şekillenmeye başladığı ve kimlik arayışına girdiğim bir dönemde hayatımı, kendimi ve haliyle inançlarımı ve değerlerimi de sorgulamaya başladım. neden müslümanım? inandığım şey hakkında ne kadar bilgiye sahibim? bu sorular üstüne kuranı kerim'i okumaya başladım ve bunu tüm içtenliğimle söylüyorum tamamen objektif şekilde yaklaştım. okumaya başlamamın diğer sebebi içimdeki manevi boşluğu doldurmak isteyişimdi. bu ayeti okuyup bitirdikten sonra kuranı kerim'i bir daha asla açmamak üzere kapattım. olm bu ne? dalga mı geçiyorsunuz siz böyle bir şeyin kuranı kerim gibi kitlelerin inandığı bir kitapta ne işi var? hz. muhammed'in özel hayatı olmasını geçtim, ayeti okursanız kadınların çok eşlilikten açıkça memnun olmadığını da görürsünüz zaten.
edit: sabahın yedi buçuğunda uyuyor olmam gerekirken bu entry'ı girecek kadar ne yaşadım bilmiyorum.
"yarın sabah yürüyüşe çıkacağım"
"yarından itibaren diyete başlıyorum"
"sigarayı bırakacağım."
"hergün düzenli olarak ders çalışacağım"
"tırnaklarımı yemeyeceğim"
"artık erken yatacağım"
"yarından itibaren diyete başlıyorum"
"sigarayı bırakacağım."
"hergün düzenli olarak ders çalışacağım"
"tırnaklarımı yemeyeceğim"
"artık erken yatacağım"
ben bir korkağım. gerçekten ne hissettiğinden kendisi bile emin olmayan, karşısındakine duygularından bahsedemeyecek kadar aciz, bahanelere sığınıp kendini kandıran. hep 'pürüz' olan. hep 'uyumsuz' olan. duygularının adını koyamayan, kendini tanımayan. sırf canı yanmasın diye en güzel duyguların yanına bile yaklaşamayan türden bir korkak. öyle ödün vermeyen kendisinden. öyle karşıyım ki kendime.
esenyurt'un bir bölümüne verilen isim. kıraç'a doğru gidildiğinde gözle görülür şekilde medeniyetin yok olduğunu gözlemleyebilirsiniz. sokaklara sinmiş o rahatsız edici koku, tozu toprağı, insanların türkçe konuşmuyor oluşu... buraya ilk geldiğimde istanbul sınırlarından çıktım sanmıştım.
benzine zam gelmesi.
kadınların dilinden anlayan ve küçük sırlarını bilen adet takvimi. ara sıra küçük bildirimlerle şımartmıyor değil. sevgili gibi ilgisini üzerimden eksik etmiyor.
görsel
görsel
öksüre öksüre sigara içenleri görmeniz mümkün.
bazen gecenin bir yarısı künefe yemektir.
sen kendi planlarını yaparken tanrı'nın da senin için planları olduğunun göstergesidir. fazla moral bozmaya gerek olmayan bir durumdur çünkü cennet bile en sondadır.
her sabahlamayı planlamış arkadaş grubunun içerisinden çıkar bu soruyu soran bir tanesi.
sözlük yazarlarına ve halkımızın büyük bir bölümüne dert olmuş kızdır. çalışan bir kız olabilir, kendi parasını ve hayatını kazanıyordur bir erkeğe bağımlı değildir kafasına estiği saatte çıkmakta özgürdür. ahlak bekçilerinin bir numaralı ayıbı, mahallenin top 1 dedikodusudur, bazı uludağ sözlük yazarlarının en büyük can sıkıntısıdır.
herhangi bir mekanda dikkat çekmek adına yüksek sesle kahkaha atması.