bugün
- izmirde 5 çocuğun öldüğü yangın14
- biberonuna tiner koyularak öldürülen bebek8
- 13 yaşındaki çocuğun aids ten ölmesi9
- sözlük yazarlarının akşam yemekleri12
- zafer partisi10
- apo yu hapisten çıkartmaya çalışmak10
- yazarların gurur duydukları özellikleri18
- atatürk resmine basan piçe uçan yumruk17
- queen ravenna'nın ölmesi14
- bayburtta picasso'ya ait ünlü tablo yakalandı22
- bir cumhurbaşkanı nasıl olmalı11
- zeynep bastık'ın beyaz külodu23
- filistin meselesi bizim milli meselemizdir21
- peter parker'ın mutsuz olması16
- gecenin şarkısı8
- izmir 3 koşuda hangi at gelir8
- birlikte diyete başlayalım mı9
- menzil cemaatinin 17 milyar serveti olması23
- yazarların romantiklik seviyesi25
- realite manipülasyonu16
- profesörün sokak köpeği saldırısına uğradığı ülke26
- dini bütün bir kızı etkilemenin yolları12
- yazarların kendilerini tanımlama şekli13
- anın görüntüsü14
- kanka olmak istediğiniz yazarlar14
- kadınların katlandığı eziyetler14
- gül gibi kokan sözlüğün ağır abisi21
- belediye konserleri yasaklansın9
- mesai saatlerinde entry girenleri cimere bildirmek8
- israfa son vermek için yapılması zaruri olan 3 şey26
- müslüman diye hamas'ı savunmak8
- judas'ın ölmesi8
- 17 yaşında bmw vs 3 yaşında egea9
- kedimi kim yedi1'in ölmesi13
- güvenmemeyi nasıl öğrendin10
- reis deyince akla ilk gelen23
- mel mel vs eylulsabahi21
- özlem zengin21
- gece yatarken kurulan hayaller16
- tanışmak istediğiniz yazar14
- bazlama açmayı bilmeyen kız10
- bir erkeğin bağımlılık yapabilecek özellikleri8
- ölsem helvamı hangi yazar yapar22
- sana şimdi ne mesajlar geliyordur9
- b12 takviyesi10
- yazarların en çok sevdiği aylar22
- puura11
- sözlük kızlarının bugünkü kombinleri22
- sigara içen insan aptaldır11
- thusnelda10
entry'ler (565)
Gustavo taretto nun senaryosunu yazıp yönettiği, agorafobik esas oglanla 4 yıllık ilişkisini bitirmiş esas kızın ruh hallerini hissiyatlarını anlatan ve Buanes aires te gecen 2011 yapımı film.hikaye cok tanıdık modern insanın secılmıs yalnızlıgı..içinde bulundugumuz durumu nasıl normallestırdıgımızı harıka bır sekılde anlatmaktadır.fılmın baslangıcı metropollerle ılgılı tasvirde harika..fılmı üç kez izlemıs bulunmaktayım bılıyorum şizofrenık bır durum ama izleyin izlettirin efenım
Herşeye hazır bulunan ve kimden ne gelebileceğini bilen bir insanı sarsmak mümkün müdür?..elbette ki hayır ama güvendiğin ömrünü ömrüne saydıgın sevdiğnden gelirse eger işte o vakit anlarsın..Anlamaktan sonra gelen bir hal vardır: Kavramak. Anladığının bütün ağırlığını beyninde duymak, ellerinde, kollarında, damarlarında duymak..için yanar, solugun kesilir nefes almak zorunlu bir eylemden öteye geçmez..güvenmek artık büyük bir lüks olmaya başlar..çözemedim ihanetın kimyasını ama bildiğim tek şey yüreginiz yetmiyorsa tutmayın bir eli.hayat hırsızı olmayın
Aysel git başımdan ben sana göre değilim,
ölümüm birden olacak seziyorum,
hem kötüyüm, karanlığım biraz, çirkinim.
Aysel git başımdan seni seviyorum...
(bkz: Attila ilhan)
ölümüm birden olacak seziyorum,
hem kötüyüm, karanlığım biraz, çirkinim.
Aysel git başımdan seni seviyorum...
(bkz: Attila ilhan)
uzun zamandır sana yazmıyordum..sol frameye bakıyordum da..talan edılmiş gibisin be sözlük..
"cami yapmayalım bu kadarı kafidir bu saatten sonra okullara agırlık verelım" olsa eywallah ama sen kalkıpta "ülkedeki fazlalık camilerin yıkılarak yerine okul kütüphane gibi.." bir acıklama getırırsen gördüğü her boş araziye cami yaptırandan ne farkın olcak o dusunce sistemıne sahip insanın farklı bır versiyonu gıbı..bu ülkenin zaafları vardır ve saygı duymak zorundasındır.sen kalk camıyı yık yanı tamamen zaafları olan ınsanları tacız et aynı sey..
Senin çekirdeğin gecede kalmış Vera.
Kabukların, terk edilmiş kasabaların ortasında
rüzgarın dalga geçip bir o yan bir bu yana savurduğu kahkülü düşük çalılıkları andıran mermer döşemeli fosfor ellerimde.
Son birkaç gecedir hangi lambayı koynuma almaya kalksam yeni bir savaş nakil edilmiş oluyor müfredata.
Savaş suçlusu hiçbir tanrı keman çalmasını beceremeyebilir, buna kızmamalısın:
içimde pusmuş hayallerim canlı bomba olmakla tehdit ediyorlar beni: Tik tak Vera.
Lambalar...
Belki ağzı tanrıya dönük lambaları isteyerek okşamadığım için, mutsuz sonla bitiyor tüm bu filmler.
Esas kızı en çok figüranlar seviyor Vera.
Ben de en çok sokak lambalarını seviyorum.
Onlar Allah'a daha yakın diye mi böyle Vera?
Ben seni öperken intihar düşünme.
Hayal kırıklıklarıyla karnını doyurmanı da istemiyorum senden.
Bu artık bir sır değil: Tanrı katından atladığında kimse ölmüyor artık Vera.
Çok içtiğinde...
Çok, çok sen olduğunda cin çağırma seanslarına önden bir bilet al kendine Vera.
Beni çağır.
Beni, bir cinin büyük kahverengi gözlerinde unutulmasını istemediğin bir trajedi olarak gör ve hatırla. Beni bu sebepten çağır.
Bugün hâlâ hayattaysan ve hâlâ tırnaklarına oje diye istanbul'u sürüyorsan, bu melek yağmuru dinmeyecek demektir Vera.
Şehrin acıya çıkan kanallarından kurtulanlar, şişmiş güzel cesetlerini denize bağışlayacak.
Ben onların atardamarlarında -kabin olsun olmasın- en ahmak tavrımı giyinip can arayacağım.
Ölümün korkutucu çekiciliği karşısında soyunup, cevapsız dualara küfretmek ayıp şey değil Vera.
Nefesin çıkmaz sokaklarında çıkar hesaplarına kurban etmedik kendimizi bu bayram.
Eğer bunu yaparsak üzerimizdeki çıplaklığımız kadar yakışmayacak bize Vera.
Merak etme aramızdaki mesafenin kırgınlığını, kızgınlığını sahiplenir onları da nüfusuma geçiririm. Mutlu ol Vera!
Gökyüzünün koyu rengini gece sanıp, o yöne doğru yorganlarını üzerimden çeken tüm melekler gibi sen de suçsuzsun.
Yıldırımların gücü bir tek kanadına yetebilirdi; öyle oldu. Tebessümünü kurtardık: Bir tek bana gül şimdi Vera!
Tanrı katından atlayıp, ayaklarının altına serdiğim aklıma düşen, incinmiş haliyle de hala özlenmesi sevap bir melektin.
intiharın oldum. Çıkma oradan Vera...
(bkz: Necmettin Topçu) (bkz: vera)
Kabukların, terk edilmiş kasabaların ortasında
rüzgarın dalga geçip bir o yan bir bu yana savurduğu kahkülü düşük çalılıkları andıran mermer döşemeli fosfor ellerimde.
Son birkaç gecedir hangi lambayı koynuma almaya kalksam yeni bir savaş nakil edilmiş oluyor müfredata.
Savaş suçlusu hiçbir tanrı keman çalmasını beceremeyebilir, buna kızmamalısın:
içimde pusmuş hayallerim canlı bomba olmakla tehdit ediyorlar beni: Tik tak Vera.
Lambalar...
Belki ağzı tanrıya dönük lambaları isteyerek okşamadığım için, mutsuz sonla bitiyor tüm bu filmler.
Esas kızı en çok figüranlar seviyor Vera.
Ben de en çok sokak lambalarını seviyorum.
Onlar Allah'a daha yakın diye mi böyle Vera?
Ben seni öperken intihar düşünme.
Hayal kırıklıklarıyla karnını doyurmanı da istemiyorum senden.
Bu artık bir sır değil: Tanrı katından atladığında kimse ölmüyor artık Vera.
Çok içtiğinde...
Çok, çok sen olduğunda cin çağırma seanslarına önden bir bilet al kendine Vera.
Beni çağır.
Beni, bir cinin büyük kahverengi gözlerinde unutulmasını istemediğin bir trajedi olarak gör ve hatırla. Beni bu sebepten çağır.
Bugün hâlâ hayattaysan ve hâlâ tırnaklarına oje diye istanbul'u sürüyorsan, bu melek yağmuru dinmeyecek demektir Vera.
Şehrin acıya çıkan kanallarından kurtulanlar, şişmiş güzel cesetlerini denize bağışlayacak.
Ben onların atardamarlarında -kabin olsun olmasın- en ahmak tavrımı giyinip can arayacağım.
Ölümün korkutucu çekiciliği karşısında soyunup, cevapsız dualara küfretmek ayıp şey değil Vera.
Nefesin çıkmaz sokaklarında çıkar hesaplarına kurban etmedik kendimizi bu bayram.
Eğer bunu yaparsak üzerimizdeki çıplaklığımız kadar yakışmayacak bize Vera.
Merak etme aramızdaki mesafenin kırgınlığını, kızgınlığını sahiplenir onları da nüfusuma geçiririm. Mutlu ol Vera!
Gökyüzünün koyu rengini gece sanıp, o yöne doğru yorganlarını üzerimden çeken tüm melekler gibi sen de suçsuzsun.
Yıldırımların gücü bir tek kanadına yetebilirdi; öyle oldu. Tebessümünü kurtardık: Bir tek bana gül şimdi Vera!
Tanrı katından atlayıp, ayaklarının altına serdiğim aklıma düşen, incinmiş haliyle de hala özlenmesi sevap bir melektin.
intiharın oldum. Çıkma oradan Vera...
(bkz: Necmettin Topçu) (bkz: vera)
bazı sesler vardır okyanus gibi içinde kaybolup gidersin..bu adamlar yaptıkları işte ticaretten uzaklaşmış gibiler en azından bende uyandırdıkları his bu..vincent cavanagh ın sahnede ki durusundan bahsetmiyorum bile * bu soguk havalarda sarıl battanıyene otur cam kenarına al kahvenı vincent cavanagh ın sesine sarıl ısın hadi! *
http://www.youtube.com/watch?v=M0tkGtYpKJ0
http://www.youtube.com/watch?v=M0tkGtYpKJ0
bazı açılan başlıkları bakıyorum da tek kelımeyle nöron katliamı ya yemin ediyorum.bari arada hobi olarak dahi olsa kullanın su omirilik soganınızı.
zoraki tanım: kadının kasıgından cok ruhuyla ilgilenen erkek haraketi
zoraki tanım: kadının kasıgından cok ruhuyla ilgilenen erkek haraketi
o zaman yeni başlayanlar için kürk mantolu madonna (bkz: sabahattin ali) maksat insanlığa hizmet
hani bir söz vardır "sevdiğin insana mı güvenirsin yoksa güvendiğin insanı mı seversin" diye hah işte bu kadınlar güvendikleri adamları severler en azından öyle yapmalılar aksi takdirde cok fena dibe vururlar..gururludur asidir inandıgı bır dogru her daım vardır ve asla boyun egmez..bir cok kişi para demiş istisna elbette ki olabılır ama gercek bir oğlak kadını için para sadece aractır amac degıl..aşka derinden inanır bu kadın, adam gibi güzel sever bu kadınlar..duvarları vardır dogru bu tamamen kendını koruma iç gudusunden kaynaklanmaktadır zordur bu kadın lakin duvarlarını aşmayı basardıgında aşkına inandıgı zaman bu kadının görkemine içtenlıgıne hayran kalacaksın.lügatında aldatma diye bir kavram yoktur.haa oldu ki ayrıldınız unutumazsın bu kadını dostum
al pacino tango scent of a woman..tek kelimeyle harika
Eski nişanlım.. (bkz: hayat hırsızı)
"ne demiş uçurumda açan çiçek; yurdumsun ey uçurum"
Her şeyi düzeltebileceğimi biliyorum. Sadece daha ne kadar fazlasına katlanabileceğimi bilmek istiyorum..
Ahmet Aslan şarkısı..insanın içini kıyamet ateşi gibi yakan, boğazda koca bir düğüm..dinleyince tabiri caizse kendini uçurum kenarın da ünlem işareti gibi hissediyorsun ..
sadece susarak özlüyorum seni!..
sadece susarak özlüyorum seni!..
"iç çekişlerimizle kurarız en uzun cümleleri" demiş Ali Şeriati..
Aşık olduğunuzu hissettiğiniz an panik yapmayın. Hemen bir yere oturun, derin nefes alın; katilinizle tanışmanın tadını çıkarın.
Yeryüzünün 35 yıldızlı tek otelidir Madımak. (Vedat Özdemiroğlu)...Türkiye bir kez daha vicdanını Ankara Adliyesinde kaybetti! bizde zaman asimi yokbu böyle biline..
Biliyorum konuşacak bir şeyimiz yok
Ama gözlerini al gel
Elindeki yarayı, suskunluğunu, acemiliğini
Beni birisi severse inanmam
Seni birisi severse utanırsın
Bilmediğin bir hastalığa acımak için bile olsa gel
Biliyorum, konuşacak bir şeyimiz yok
Ama ıstırabım sende, mutlaka al da gel
[Cezmi Ersöz]
Ama gözlerini al gel
Elindeki yarayı, suskunluğunu, acemiliğini
Beni birisi severse inanmam