bugün

entry'ler (2)

islamcıların kenan evren i hiç de sevmemesi

Kenan Evren'i sevmek insanlık suçudur islamcılık ile uzaktan yakından alakası yoktur. Seven Adolf Hitler'i de sever . Kenan Evren'i sevdiğini söyleyerek demokrasi diyen kişi karnım tok 5 gün önce yemek yedim diyen biriyle aynı saçmalama seviyesindedir...

kuzenin çocuğu neyimiz olur sorunsalı

Bu bir sorunsaldan çok akraba bağlarının azalmış olmasından , memuriyet nedeniyle akrabadan uzak kalınmış olmanın , ya da hayat şartları gereği akrabalar ile sıkı fıkı olmamaktan kaynaklanan unutulmuş bir durumdur...Eskiler bunları çok iyi biliyordu rahmetli babaannem civar köylerde ki akrabalarını dahi tanır cenazelerine gider hangisi kimin çocuğu , gelini , yeğeni , halası her neyiyse bilirdi...Cenazesinde bini aşkın kişi vardı çoğunu biz tanımıyorduk bile.

Rahim bağı ve kan bağı denen iki ayrı olgu vardır...Annene rahim , babana kan bağıyla bağlısındır...Şayet akraban anne , babaanne , anneanne temeli rahime bağlı bir bağlılıkla akraban ise dayı teyze , şayet akraban kan bağı yani soya dayalı bir bağ ile akrabansa da amca ya da hala olur...Her ne kadar anne çocuğuna gen aktarıyor olsa da soy babaya atfedilir ki nitekim çocuklara tüm dünyada babasının soyadı verilir ; istisnai mevzular olmadıkça...

Konuda bahsi geçen çocuk yeğendir senin onun nesi olduğun anne tarafından mı akraba olduğun yoksa aynı soydan mı olduğuna göre değişir aynı soydansanız amca değilseniz dayısı oluyorsun tabi amcazade , dayızade kavramları kullanılabilir ki ingiliz kültüründe direkt Amca statüsünde oluyorsun...Amca kızlarımın çocukları bana dayı , amca oğullarımın çocukları bana amca diyor ki olması gereken de bu...Atıyorum kuzenlerin amca çocuğu ve evlenmişler ; sen de onların diğer amcasının çocuğusun bu durumda sen hem amca hem dayı sayılıyorsun...