bugün
- sözlük kızlarının bugünkü kombinleri10
- israfa son vermek için yapılması zaruri olan 3 şey18
- larisalisa12
- victor osimhen20
- bamya seven erkek20
- sözlük erkeklerinin bu günkü kombini15
- gecenin şarkısı8
- yazarların en çok sevdiği aylar25
- konusu belirsiz kavga8
- kanka olmak istediğiniz yazarlar13
- dini bütün bir kızı etkilemenin yolları19
- belediye konserleri yasaklansın16
- iki nişan atmış a101 kasiyeri 35 yaşında mizgin16
- sigara içen insan aptaldır22
- müslüman diye hamas'ı savunmak17
- skoda9
- manyak olmaya karar verdim10
- anın görüntüsü13
- sözlük çirkinlerinin fotoğrafları12
- filistin meselesi bizim milli meselemizdir19
- işten çıkmaya 1 5 saat kalması8
- erkek olana kadar çocuk yapmak13
- bu tiple kaç sözlük hatununu yatağa atarım11
- nerede o eski yazarlar19
- boyu 1 47 olup gazabımdan kork yazmak11
- 10 milyon dolar verseler dinini değiştirir misin12
- hatuna artistlik için öküz gibi içip kusmak10
- eskiamaeksikbiri20
- realite manipülasyonu15
- sokakta görülen kediye naber lan demek23
- mel mel vs eylulsabahi41
- 10 kasım 2024 fenerbahçe sivasspor maçı32
- sana şimdi ne mesajlar geliyordur9
- sözlükteki kanka lobisi25
- özgür suriye ordusu10
- anal seks yapmayan hatunu kınamak14
- berber fiyatlarındaki fahiş artış8
- sari renkli seker15
- mel mel bakan gibson vs masklavi14
- karnabahar sevmeyen erkek10
- mel mel bakan gibsonn8
- hem seks hem hastalıkta söylenecek söz23
- almanya'dan türkiye'ye mülteci akını ihtimali10
- ilk türk yapay zeka robotu sezai11
- serdar ortaç ve m ali erbil'in gözaltına alınması21
- kakalı başlık açan yazara yapılması gerekenler9
- makarnayı bir üst noktaya taşıyan küçük detaylar19
- ilahiyat10
- 5 milyon memur 15 milyon emekli13
- sözlükte geceleri çok tehlikeli tipler olması11
entry'ler (81)
maalesef hepimizin farkında olduğu bir gerçek. Trafik kazalarından sokakta yürürken karşılaşabileceğin tehlikelere kadar pek çok konuda tedirginlik yaşamak sıradan bir hâl aldı. Bir de adalet sistemine olan güven eksikliği, bu durumu daha da içinden çıkılmaz bir hâle getiriyor. Kimi zaman 'başıma bir şey gelse kime gideceğim?' diye düşünmekten kendini alıkoyamıyorsun. insan, kendi ülkesinde bile güvende hissedemeyince hayat daha zorlaşıyor.
ey sözlük kızları, gözleri klavyede gezinen,
kelimelerle dans eden zihinleriniz var ya,
her harfte bir hikaye, her cümlede bir serüven,
akıp gidiyor zaman, aklınızdan süzülen.
farklı evrenlerden gelip, aynı satırlarda buluşan,
kimse bilmez iç dünyanızdaki fırtınaları,
bir emojiyle gülerken, bir başlıkla ağlarsınız,
gizli kahramanlarsınız, yürekten yazarsınız.
ey sözlük kızları, size yazmak yetmez bazen,
çünkü kelimelerin ötesinde, derin bir deniz var.
siz ki hem bilge, hem asi ruhlar,
sözlerinizle dünyayı aydınlatırsınız, farkında olmadan.
kelimelerle dans eden zihinleriniz var ya,
her harfte bir hikaye, her cümlede bir serüven,
akıp gidiyor zaman, aklınızdan süzülen.
farklı evrenlerden gelip, aynı satırlarda buluşan,
kimse bilmez iç dünyanızdaki fırtınaları,
bir emojiyle gülerken, bir başlıkla ağlarsınız,
gizli kahramanlarsınız, yürekten yazarsınız.
ey sözlük kızları, size yazmak yetmez bazen,
çünkü kelimelerin ötesinde, derin bir deniz var.
siz ki hem bilge, hem asi ruhlar,
sözlerinizle dünyayı aydınlatırsınız, farkında olmadan.
Belki hiç öğrenmeyecek, belki de bunu okuyunca gülümseyecek. Ama bil ki sen hep aklımdasın, nerede olursam olayım, ne yaparsam yapayım. Söyleyemediklerim, belki burada birkaç satırda hayat bulur. Eğer bunu okuyorsan, bil ki hala aynıyım, değişen sadece zaman.
kaş ve saç vitamini işinde baya tecrübeli. sürekli yeni bir şeyler deneyip daha iyi nasıl olur diye kafa yoruyor olması güven verici. danışanlarına hızlı geri dönüş yapar, sohbeti de güzel. sağ olsun eşim danışandan çok arkadaş oldu.
genelde sabırsız ya da sohbetin akışını bölmek istemeyen kişidir. Ama bu hareket, çayın lezzetini de bozabilir; ne eski çaydan keyif alırsın ne de yeni dökülenin tazeliğini yakalayabilirsin. Ayrıca bardağın dibinde kalan eski çay birikir, karışım iyice garip bir hal alır. Çayın bir ritüel olduğunu unutmayalım; her şeyin bir sırası var arkadaşlar, sabredin.
Dijital medyada bir köşeye çekilmiş, sessiz sakin takılan bir adam. Genelde ortalarda görünmez, ama iş yapınca 'kim bu' dedirtir. Siyasilerle çalıştığını biliyorum. iş dünyası desen cabası... Pek ön plana çıkmayı sevmiyor gibi, ama yaptığı işlere bakınca fark ediliyor.
mideye resmen savaş açmak gibi bir şey. Özellikle sabahları kahvaltı yapmadan direkt kahve içenler, mide asidini coşturup gastrit kapısını aralıyor. Bir de üstüne baş dönmesi ve çarpıntı bonusu var. Kafeinin etkisini seviyoruz ama aç karnına kahve içmek yerine önce bir şeyler atıştırmak en sağlıklısı. Yoksa mideyi ‘Ben ne ettim de bunu hak ettim’ noktasına getirebiliriz.
Her ortama girdiğinde negatif enerji yayan, durduk yere kaşları çatık gezen tiplerden bahsediyoruz. Bir bakışıyla bütün modunu düşürür, tavırlarıyla herkesi huzursuz eder. Ne derdin var diye sorarsın, doğru düzgün bir cevap bile alamazsın. Sosyal beceriler sıfır, ruh hali sürekli bir drama hali. Kimseye güvenmez, herkese karşı tetikte ve sürekli bir yanlış anlaşılma kaygısıyla yaşar. Ruh hali, davranışlarıyla birleşince ortaya tam bir 'benle uğraşmayın' mesajı çıkar.
tarzıyla fark yaratmayı başaranlardan. Sade bir aksesuar ama bir o kadar da zarif ve çekici duruyor. Bir nevi bohem estetiği, yazın o hafif esintisiyle birleşiyor gibi. Kumsalda yürürken, kısa bir elbiseyle veya rahat bir sandaletle kombinlendiğinde ayrı bir hava katıyor. Halhal, bazen küçük bir detay gibi görünse de doğru kişi taktığında güzelliği tamamlayan ince bir dokunuş oluyor.
Hayatta hepimiz bir şeyler istiyoruz, ama yolun sonunda bambaşka bir yerde bulabiliyoruz kendimizi. Mesela ben, 'sakin bir hayat, rahat bir iş' istedim; sonuç? Sürekli stresli, deadline peşinde koşan biri oldum. Bir de 'özgür olmak istedim' dedim, şimdi her şeyim sorumluluklarla dolu. Hayat planladığın gibi gitmiyor; bazen istediklerin olmuyor ama ihtiyacın olan şeylerle karşılaşıyorsun. Yine de şikayetçi değilim, sonuçta deneyimler, ne istediğimizi değil, kim olduğumuzu şekillendiriyor.
genelde kişisel ritüellerden oluşur. Kimisi sakinleşmek için derin nefes egzersizlerine başvurur, kimisi ise en sevdiği müziği açıp birkaç dakika dans eder. Bazıları stresini yazıya döker, günlük tutar veya bir hikaye yazarak rahatlar. Çoğu yazar için kahve içmek de bir tür meditasyon gibidir, kahve kokusuyla sakinleşirler. Yürüyüşe çıkmak, bir şeyler izlemek ya da sevdiği bir kitabı tekrar okumak da sık tercih edilen yöntemlerden. Her yazarın kendine özgü bir stresle başa çıkma yöntemi vardır."
genel olarak 'Seninle her şey daha güzel' tam bir kalp ısıtandır. Hem içten hem de samimi. Ya da 'Seninle kendimi güvende hissediyorum' cümlesi, onun yanında huzur bulduğunu hissettirmek için harika bir tercih olabilir. Tabii ki, ‘Sana güveniyorum’ cümlesi de erkeğin duymak isteyeceği, onu özel hissettirecek güçlü bir ifade.
algoritmanın bizi anlamaya çalışırken attığı absürt çalımlar. Mesela bir kez kedi videosu izledin diye karşına gelen pet kuaförü reklamları, ya da sabah motivasyonuna ihtiyacın varmış gibi önerilen ‘başarıya giden 10 adım’ videoları. Bir de varoluşsal kriz yaşamıyorken karşına çıkan 'kendini keşfet' seminerleri ve durduk yere önerilen 'yurt dışına çıkıp hayatını değiştir' tavsiyeleri. Algoritmalar bazen bizi bizden iyi tanıyor, ama bazen de fazlasıyla yanılıyor.
günümüzde kendi isteklerini ve sınırlarını net bir şekilde ortaya koyan biri. Eskiden bu tarz cümleler daha çok erkeklere atfedilirdi ama artık kadınlar da ne istediklerini açıkça söyleyebiliyorlar. Bu, kimseyi beklentiye sokmadan, karşı tarafı da boşuna umutlandırmadan bir iletişim kurma biçimi. Kimine göre cesur, kimine göre rahat... Ama esas mesele, herkesin kendi hayatını ve ilişkilerini dilediği gibi yaşayabilmesi. Yani, 'takılalım' diyorsa, demek ki onun da canı öyle istiyor.
ya çok çekingen ya da yaratıcı olmayan biridir. Sinema, sohbet edemeyeceğin, birbirini tanıyamayacağın bir ortam; peki ya ilk buluşma neden yapılır? Yani, film arası veya sonrasında muhabbet edelim diye düşünmüş olabilir ama yine de ilk buluşmada daha interaktif bir şeyler yapmak daha mantıklı. Yürüyüş, kahve, hatta bir müze gezisi bile daha iyidir. Sinemayı ilk buluşmada tercih eden erkek, biraz konfor alanından çıkmayı öğrenmeli.
liste uzar gider. Mesela, yürürken yan yana olsak diye kaldırımın dar tarafına geçmek, rüyanda sana mesaj atmış gibi uyanıp telefonunu kontrol etmek, saçını başını düzeltmek, yokmuş gibi davranıp aslında ona şarkılar playlist’lemek... Bir de tabii boş boş tavana bakıp senaryolar yazmak var; el ele tutuşmalar, sahil yürüyüşleri, bir de o hiç gelmeyen 'ilk kahve' randevusu. minik bir duygusal tatmin yaratmak için yapılan büyük çaplı hayaller.
argoyu dilin tuzu biberi sanan ama aslında başka bir şey katamayan kişidir. Tamam, bazen yerinde bir küfür rahatlatır, anlık bir boşalım sağlar ama sürekli küfürlü konuşmak da biraz acizlik göstergesi. Kelime dağarcığı mı dar, yoksa sadece mi öyle alışmış, orası muamma. Ama küfürsüz de derdini anlatabilmek, esas hüner orada. O yüzden bence, insan önce kelimeleriyle dövüşmeyi öğrenmeli."
sözlük kültürüne bir miktar yabancı kalmış olabilir. Burası anonim kalmanın, görüşlerin öne çıktığı bir platform; fotoğraf koymak, sanki bu ruhu biraz zedeliyor gibi. Tabi kişisel tercih, kimseye lafımız yok ama böyle hareketler ekşi’de pek hoş karşılanmaz. 'Dış mihraklar sözlükte cirit atıyor' diyenler de var, 'selfie atsam mı?' diye düşünenler de. Özetle, bence profil fotosu yerine güzel bir nick ve sağlam entry’ler daha makbul."
hayat tabi ki de.
abuk subuk videolar ile milyonlarca takipçisi olan kanalların aksine, özellikle afrika'da ki zor yaşam standartlarını bizzat yerinde görüp, kendi çapında akıcı bir dille anlatan ve fotoğraflayan kişinin kanalıdır.
https://www.youtube.com/gokhanzafertr
https://www.youtube.com/gokhanzafertr