bugün
- hesaptan sonra bırakılacak bahşiş miktarı sorunu9
- mevcuttaki sözlük kızı sayısı24
- hayattaki amacınız ne23
- uludağ sözlüğün dirilmesi13
- küresel ıkınma9
- tarikatlara tapan cahil kitle12
- para için birlikte olan kadın10
- normal sözlükte bize mülteci denmesi olayı8
- v a m p i r o v12
- hatundan istemek8
- instagram kullanmayanlar mağarada yaşasın16
- evleniceğin kadını kaybetmek11
- 13 şubat 2025 az alkmaar galatasaray maçı47
- 14 şubat sevgililer günü20
- kahtalı mıçı10
- galatasaray'ın üzerindeki kara bulutlar13
- instagram da stalklayan görülüyor mu9
- uludağ sözlük 2025 hataları29
- normal sözlüğe akın eden uludağ yazarları10
- amerikancılık10
- 14 şubatı yalnız geçirecek yazarlar12
- beybi leydiye 14 şubat hediyesi olarak true almak10
- merve taşkın'ın 14 şubat paylaşımı9
- tüsiad yik başkanına soruşturma açılması16
- garibanlığı savunmak15
- yaşasın kbb den randevu aldım12
- sözlüğün kapandığı gece11
- ilkcahilbukucu ile başlıksız şarkılar9
- şoförle tanışmak11
- nervio18
- gram altın 3410 lira oldu11
- 13 şubat 2025 fenerbahçe anderlecht maçı21
- deniz manzaralı küçük bir kasabaya yerleşme hayali11
- berat kandili10
- erdoğan'ın 3 uçakla asya gezisine gitmesi14
- survivor seda ve pınar arasında yaşanan gerginlik10
- mangal yakamayan erkek11
- güzel kızlarının uzun zamandır sözlüğe girmemesi8
- mansur yavaş vs ekrem imamoğlu11
![literaturing kapak fotoğrafı](http://www.uludagsozluk.com/rs/profil/img/wallpaper.jpg)
![literaturing profil fotoğrafı](http://www.uludagsozluk.com/zlib/aa/tas4/assets/img/none.jpg)
entry'ler (16)
kürt mantolu madonna. hep sonraya ertelediğim bu kitabı bir solukta okudum. raif efendi'de ne de çok kendimi buldum anlatamam. konuşacak onca şey varken neden susar insan? yoksa en iyi arkadaşımız kendi zihnimiz midir?
ilk hali gibi güzel şekilde bırakamasam da katlayıp , derleyip, toplayıp koyarım ben de ürünleri. olması gereken de bu değil mi zaten?
The French Lieutenant's Woman. - John Fowles.
annedir, babadır, anneannedir. sevip, sevildiklerin tarafından alınmış hediyelerdir. sağlıktır,huzurdur. para günümüz dünyasında elbette olmazsa olmaz bir konumdadır. ancak çok para az huzur mu , az para çok huzur mu deseler huzuru seçerdim. kafayı yastığa koydunuz mu düşünmeden, pişman olmadan , panik içinde olmadan uyuyabiliyorsanız her şeyden değerlidir a dostlar.
pastırma ile gayet güzel olmaktadır ancak füme hindi denemedim henüz. bir şans verilebilir. kişisel zevklere göre , deneyerek, tostun her türlüsü yapılabilir diye düşünüyorum. kavurmalı kaşarlısı ağır olsa da favorilerdendir.
edebiyatta romanın ana hatlarıyla doğuşu bu kitapla gösterilir. yıllar sonra 2.kez başlama isteği geldi bugün. o uzunca sayfalara rağmen sıkmaz. bir kitaba başlamak istiyorum diyenler her ne kadar uzun olsa da bununla başlayabilirler.
kitap hediye ederek. hatta bunu kıza ya da erkeğe diye indirgemeden söylemek gerekirse mutsuz bir insana kitap hediye etmek yüzde tebessüm bırakır.
şu anda bir köşeye çekilip yaptığım aktivite. dışarısı kapalı ve yağmurlu. bu havalarda okumayı ayrı bir severim. yepyeni bir yolculuktur kitap okumak. hiç görmediğimiz karakterleri kafamızda betimlemektir. kendimizce şekil vermek onlara. ya da görünmelerini istediğimiz gibi görürüz onları kafamızda. hiç değilse 3 5 sayfa okumalı insan günde. zaten tadını alınca bir kere, arattırıyor kendini.
“Ask no questions, and you'll be told no lies.” Charles Dickens, Great Expectations
bunun erkeği, kadını; bimi , şunsu, bunsu olmaz sanırım. insanlar bütçesine göre bir de rahatsa her yerden alabilir bunu . mesela pazardan alınan boxer'ın yerini kolay kolay tutmuyor internetten aldığım bazı kaliteli olanları... Makale okuyordum ben bak nereye geldim.
yıllar önce okuduğum ve sevdiğim bir kitabı çıkarırım rafımdan. kapağını koklarım bir kere. geçmişe giderim önce. sonra usulca çeviririm sayfaları. mazi geçer şöyle bir gözümden. birkaç sayfa okurum ve unuturum bir an için o mutsuzluğu.geçmişi hatırlamak güzel. eğer bir de gerçekten güzel geçmişse o geçmiş.
14 ve 28 temmuzda gireceğim sınavdır. Ufaktan heyecanı sarmaya başlamıştır.
Bir süre de olsa insanı alıp başka diyarlara götüren yegane şeydir.
izlediğim ilk yabancı diziydi. Kafamın içinden silip tekrar izleyebilsem keşke.
Yunan mitolojisi dersi almıştık. Başlarda sıkıcı gelse de sonradan sevdirmişti.
Her ne kadar zor olsa da güzeldir bu bölümde olmak.