bugün

entry'ler (67)

barcelona yı durduracak taktik

barcelona ayağa top yapan takım. onların karşısında dinç ve güçlü bir takım olması lazım öncelikle. sonra ne olur ne olmaz diyerek 4 savunma 3 ortasaha oyuncusunu arkaya dikeceksin, topu kendi sahanda oynatacaksın. onların önünde 2 tane kaliteli hızlı oyuncu lazım. 1 de güçlü santrafor, 1 90 dan uzun, zenci tercihimizdir. sonra bekleyeceksin ki kontraatak olsun. mourinho'nun interdeki taktiği.
ya da onların yaptığının daha iyisini yapacaksın. güçlü diri topcuların olacak. arsenalin taktiği

the big bang theory

ilk sezonundan 5-6 bölüm izleyip beğenmediğim dizi. eğer sheldon buysa, ben yokum dediğim dizi.

van cezaevinden mahkumların firar edişi

(bkz: prison break)

david de gea

saç tipini beğenmiyorum ama iyi kaleci vesselam.

23 ekim 2011 manchester utd manchester city maçı

zamanında 5-1 kazanınca 7 sene konuşmuşlar, ta ki manu 5-0 kazanana kadar. bu gidişle bi 10 sene konuşulacak bu derbi.

van depreminin ceza olduğunu düşünen insan

bunu düşünen insana yobaz diyenler kadar yobaz değildir. deprem ve bunun gibi doğal afetlerin, tanrının ikazı olduğunu azıcık kafanız basıyorsa tefsirlerden öğrenebilirsiniz. bunu feto demiyor, tayyip de demiyor, kuran diyor. sizin kafanızın basmadığı olaylar dönüyo evrende, susun oturun.

en karizmatik kötü karakter

başlığı görünce aklımdan t-bag, john abruzzi, joker geçmedi değil. ama benim favorim simon adebisi.

cska moskovalı fenerliler

afferimdir onlara. ulan interi yenince fener aleyhine tezahürat ediyo bu hamsinin ipneleri. antayla beşiktaş maçında o çocugu aziz yıldırım diyen çarşı taraftarı varken bunun neresi absürt?

karşı cinsi etkilemek için google ı kullanmak

tabii ki yan etkileri de bulunmaktadır. örneğin harbiden bi işiniz çıkıp 16 saniye sonra cevap yazdığınızda 'lan acaba bu benim goguldan baktığımı mı sandı' diye düşünüp, goguldan bakmadığınızı ispatlamak için sıvayabilirsiniz.

iki isimli olup birini kullanmak

nefret ettiğim durum. lan arkadaş dedemin adını da niye iliştirirsin ki anamın koyduğu ismin yanına? hayır bok mu var? soyun mu kuruyacak yani nedir bu. tamam isimler tek tek söylenince kombine halindeki gibi çirkin olmuyor, ama nedir abicim niye koyarsınız ki 2 isim.

v for vendetta

zaman kaybı. yaklaşık 2 sene önce arkadaşların yoğun tavsiyelerinden dolayı izlediğim, halen ismini duyunca dellendiğim film. ne yani fikirlere kurşun işlemezmiş, ben bilmiyodum eyvallah. ya, ya bi siktirin gidin çay koyun.
haa natali portmınt ablamız için izlenir yani o kadar da değil.

lys ye gireceklere tavsiyeler

bu sınav ygs gibi zekanızı ölçmez, çalışmanızı ölçer; yegeseniz iyiyse de kötüyse de aldanmayın. ha bide, hedefinizi seçip onun en iyisini kazanmak için çalışın, önce puan alalım bakarız hele mantığı tercih döneminde -ki en çok çalışmanız gereken dönem olacak- çok sıkıntı çekersiniz.
tercih yapacaklara tavsiye, sakın puanıma yazık olur mantığıyla hareket etmeyin.

burak yılmaz

fiziğinin gelişimine hayran kaldığım, şenol hocanın ona cok şey kattığını düşündüğüm topçu. iyidie hoştur da, azerbaycana atar almanyaya atamaz. at bi almanyaya görelim de iyi topçusun diyelim dimi ama...
edit akbayram: ulan almanya derken, büyük takımlara attıgı gol oranı küçük takımlardan daha az diyorum basmıyor mu kafan?

barcelona yı yenme taktikleri

bu barcayı birçok takım yenebilir. mesele 2 sene önceki barçayı yenmektir, bunu da sadece mourinho başarmıştır. mourinho da bunu sadece interle başarmıştır. bunu da sadece 8 savunma 1 eto'o ve 1 milito ile başarabilmiştir.

ayakta su içmenin günah olduğu bir toplum

bilip bilmeden konuşan toplumdan daha akıllıdırlar.

bakkala giderken annesinin terliklerini giyen adam

genelde tüm gün evden çıkmayı düşünmeyen insandır. asosyal olabilir. (bkz: kendimden biliyorum)

minibüs şoförü vs mühendis

şindi mühendis vaar, mühendis var. mühendis alır bence, akşama kadar direksiyon başında insanın sinirleri bozulur.

acdc

lys matematikte 'dirty deeds' parçasını sayıklamaktan sorulara bakamadığım grup.

--spoiler--
pick up the phone
i'm always home
call me anytime

just ring three-six-two-four-three-six-oh,
i lead a life of crime!
--spoiler--

matematiği sonradan sevmek

okulda anlamaya kafası basmayanların, kpss ye hazırlanırken göt korkusuna karışık duyduğu sevgi.

mendil satan çocuğun onurunu kıran haysiyetsiz

insan artığı yaratıklar, onların amlarına koyayım ben. en azından bişey söyleme ağlatma çocuğu. o kadar kibar istemişse al 1 tane mendil ne olur yani.