bugün

başlığı görünce 1 yıl önceki eski sevgilim aklıma geldi.. öncelikle şişman kız çirkindir falan argümanları geçiyorum çok güzel bir kızdı.. fakat biraz şişman olması güzelliğini gölgeliyordu sanki.. karşılıklı göz temasları, ara sıra ufak muhabbetler derken çıkmaya başladık.. açıkcası kızın benle çıkmasında benim sıradan bir tipe sahip olmam da büyük bir rol oynamıştır.. bilirsiniz kızlar böyle erkeklere genelde gözü dışarıya bakmaz, aldatmaz, üzmez beni mentalitesi ile yaklaşır.. hoş bazı zamanlar birilerini kıskandırma da araç olarak kullanılmış, şimdi biri var ama yine de belli olmaz yan cebimde dur olarak bekletilmiş, hep bi basamak olarak kullanılmış olsak'ta serbest piyasada bizim gibi erkeklerin özellikle şimdiki zamanlarda değerli olduğu da yadsınmaz bir gerçek.. neyse 1 yıl önce falan o zamanlarda işsiz bir arkadaşla fitness a yazılmışız yaza doğru vücut yapıp tatile akma düşüncesindeyiz spora yeni yazılanlar da bilir o güne kadar sağlıkla falan alakası olmayan adana dürüme çiğ köfte sarıp yiyen tipler birden ben onu yemem bana yağı azaltılmış olacak tarzına falan bürünür bende o moda girmişim çıktığım kıza da şirin görünmek için her buluştuğumuzda kilo mu verdin sen diye gururunu okşuyorum arada öyle böyle sürüyor ilişki.. bir yandan da sağdan soldan edindiğim derme çatma bilgilerle nasıl kilo verilir falan onları öğretmeye çalışıyorum.. başlarda kızı etkilemek için gösteri olarak söylenen bu sözler 2 hafta sonra bende ciddi takıntı haline geldi illa kilo verdirtecektim kıza.. bu arada her konuştuğumuz cümlenin yarısından çoğu sağlık- spor muhabbeti üzerine oturur olmuş... kız da civar çevreden kilosu hakkında olumsuz eleştiriler almış o da acayip kilo vermede ısrarlı... bu arada kızın boy 1.67 kilo 80 idi.. mart ayında başladık haziranın ortasına kadar tam 22 kilo verdi. zamanla değişimi farkediyordum kilo verdikçe inanılmaz derece de güzelleşiyor, yüzüne daha bir çekicilik geliyordu fakat belli bir sınır koyduğumuzdan artık boyut sevgili olmaktan çıkmış spor hocası- öğrencisi kıvamına gelmişti 58 kilo olunca inanılmaz bir değişim oldu kendisinde.. işte yurdum kızının çoğunda bu özellik mevcuttur ki birazcık özgüven geldi mi ulaşılmaz falan sanır kendini aynısı oldu da beni takmamaya, mesaj atmamaya başladı.. buluşalım dediğimde bahaneler üretti, arıyordum telefonlarımı açan olmuyordu ve sonunda da ayrıldı benden... hayatımda yediğim en büyük kazıklardan biridir ve tadı halen damağımdadır.. o yüzden burada kilo verin, sağlıklı beslenin diyerek benim gibi olan kardeşlerimin hal ve hazırdaki ilişkisine darbe vurmak istemiyorum..

bir tavsiyem olarak ne diyeyim allahınızdan bulun...
yine kadını hor gorme, aşağılama. Kaç tane şişman erkeklere tavsiyeler diye başlık gordunuz? Kusur erkegın olunca "olsun abi yarasın"lar, "bosver olum"lar, kadına gelince "olun yag tulumları", "verin gitsin", "yok ben saglıgın için soyluyorum bilmemne"ler. Hep siz erkekler mi birayı, kebabı dayayacaksınız? Hep siz mi yemek sonunda geyiren, bugun de gomdum sukur diyen bizse "yok ışkım ben bu corbayla doydum" diyen olacagız? Dünya erkeklerin tum rahat eylemleri kendi mallarıymıs gibi üstlerine tapulamalarıyla iğrenç, korkunc bir hale geldi. Kadın zayıf olsun, yok zeki de olsun kezban olmasın, yok sacı bilmem kac derece sarı olsun, yok kardeşim boyle iş. Saglıgın için soyluyorumculara da bir çift lafım var: Senin içtiğin sigarada, yediğin o lahanada bile kimyasal var. Soludugun hava içtiğin suya girmeyecegim bile; yani sen once kendi sağlığına bak kardeşim. Bikmadınız mı insanları tekduze yapma cabanızdan? Dunyadaki herkes zayıf olsa bile bu sefer karıncalarla kıyaslamaya baslarsınız bizi, cunku basarısızlıklarınızı baskalarının acıklarıyla kapamak sizin vizyonsuzlugunuz.

Siz once insan olun, gerisine karısmayın.
tamamen soyun ve aynanın karşısına geç. her bir noktana tek tek bak. sonra, var olan tüm toplum baskısını, insanların söylediklerini düşündüklerini unutarak kendinle yalnız kal. halinden gerçekten rahatsız mısın? öyleysen bir sene içinde ideal bir vücuda kavuşman mümkün. git ve çalışmaya başla. rahatsız değil misin? kendini güzel buluyor musun? çok daha güzel. mutlu ol. devam et.
Şişman olmak hem estetik değil, hem de çok sağlıksız hareketlerinizi %80 oranında kısıtlayan yağ kütlelerini boşuna taşımayın üstünüzde. isteginizi giymenin mutluluğunu yaşayın. Aynaya bakmaktan alamayın kendinizi.

(bkz: eski şişman)
Eğer kendiniz zayıflamak istiyorsanız zayıflayın bir kaç dangalak dedi diye değil.
Diyetisyene gidin obezite bir sağlık sorunudur.
görsel
poponuzu saklayın. çok çirkin görünüyor.
Tayt giymeyin. Camel toe olayına dikkat edin. Midemiz bulanıyor.
doktora gidin. niye kilolu olduğunuzu öğrenin. genetik mi, hastalık mı yoksa tamamen sizin boğazınızla mı ilgili, bunu öğrenin.

genetik veya hastalıksa illa ki çözümü vardır, onu bilemem.

ama sorun boğazınızsa mecburi kardiyo ve diyet yapacaksınız.

(bkz: insanity workout)
(bkz: p90)
(bkz: p90x)
Hırslı olun. insanları göt etmek için çalışın. Ne bileyim daha az yiyin daha çok hareket edin. Bi sporla uğraşın. Bu süreçte pek fazla tatlı yemeyin. Kola içmeyin. Cips yemeyin. Ekmek yemeyin. Kahvaltıda ekmek yerine lahana yiyebilirsiniz. Bol bol meyve yiyin. Ve kilo verdikten sonra siz kiloluyken sizinle dalga geçen kendini insan sanan hayvanlara sizin yanınıza geldiklerinde yüz vermeyin. Bu kadar.
kilo dediğin şey öyle büyütülecek bir şey değil gayet kolay kilo verilebiliyor kendimden biliyorum.

ama kusura bakmayın da o göt boşuna o kadar büyümüyor, araba çarpacak olsa dahi yoldan çekilmesi 5 dk süren insanlar var işte o insanlar o götü karakterleriyle yapıyorlar. Utanmadan iddia ediyorum şişmanlık bir karakterdir, bir insan şişmansa karakteri öyledir zayıflasa dahi yeniden alacaktır o kiloları. yürümeye üşenen insan diyet yapsa kilo verse ne olur lan?

ilk cümlemle nasılda çeliştim. benim de karakterim bu işte çelişiyorum.
siz yine de kilo almayın gerçekten ben kilolu insanların sevişmemesi gerektiğini düşünüyorum.

hayır faşist değilim ama yasaklansın.

evet ne var?

edit: (bkz: ironiden anlamayan nesil)
Bol bol osurun.
sizin naz yapmaya hakkınız yok. hele trip hiç yapmayın.
balık etlilik ile şişmanlık arasındaki ince çizgiyi bilmesi gerekir.
Bosverin insanların ne dusundirlerini ve kendiniz olun.. Bu hayat sizin.
Allah aşkına tayt giymeyin nolur.
önemli olan sağlık . zayıf olunca da biraz kilo al sen böyle ele avuca gelmezsin deniyor. sallayın.
Dışkılayın.
Yegâne tavsiyem: o 4 erkeğin arasında yanınızda rahat rahat bel altı muhabbet yapılan şişman kız olmayın.
Kesinlikle zayiflayin. Bu bir kusur. Sisman olmaniz degil, zayif olamayacak kadar yemege bagimli olmaniz.
Lütfen bedeninizi tanıyarak giyinin. Aslında bu herkes için geçerli.
Yani kimseye karışmak istemem ama bazı şişman kızları görüyorum, suratı ağzı burnu falan çok güzel. Zayıflasa herkes peşinden koşacak. Şişman sevenler de var biliyorum ama bence zayıflamaya çalışın.
samimi düşüncelerimi söylüyorum sizlere. hepimiz biliyoruz içinizde normal insanlar gibisiniz. ama kimse bunu hayal ederekten sizinle sevişmeyecek. kendinize çeki düzen verin. az yemek nefsinize zor geliyor olabilir, mesele zaten o. yemek yeme isteğiniz hiçbir zaman azalmayacak. ya da durduk yere tembelliğiniz üzerinden kaybolup gitmeyecek. sizin kalkıp duruma el koymanız gerekiyor. "ama ne yapacağımı bilmiyoğruuumm" bi fitness dediğiniz 80 lira ayda, gideceğiniz haftada max 5 gün günde 1 saat. zaman alan bir şey evet ama şöyle düşünün: 2 yıl mı sürecek mesela, 2 yıl önce ne yapıyordunuz? 2 yıl boyunca günde 1 saatinizi veremeyecek kadar ne yaptınız?

ha işin aslına gelince eli yüzü düzgün kezban kalmamış ortada. size kaldık anlayacağınız. çoğunuzun eli yüzü düzgün ama işte kemikleriniz kalın.
zayıflayın hayat böyle geçmez. ya da lineman olun ihtiyaç var.