bugün

boş gürültü, patırtı.
bir galatasaray lisesi gelenegi.
sibel tüzün ün eski bir klibinin adi. http://www.youtube.com/watch?v=9SW0zTo4mWM
eğlenceli, gereksiz, herhangi bir bilgi vermeyen, öylesine yapılan sohbet ve konuşma.
abartılı değil ölçülü yapılmalıdır.
Mümkünse ölçülü de yapılmaması gerekendir. Adı üstünde, boş gürültü, anlamsızdır.
Keşke yapabilsek de abartılı yapabilsek. Ovalıyorum ovalıyorum çıkmıyor.
gırgır şamata yapmayı severim ama belirli insanlarla belirli düzeyde.
ölçüsüzce gerçekleştirildiği takdirde gerçekleştiren kişinin yorucu ve antipatik hale gelmesine sebep olandır.
abartılı değil ölçülü yapıldığında güzel olandır.
Ölçülü yapıldığında ya da hiç yapılmadığında kesin dışlanma sebebidir. insanları hayatınızdan çıkarmak istiyorsanız ölçülü olun.
günümüzde ölçüsüzce yapılır. beş dakika gülünür, üç dakika espri yapılır, iki dakika telefona bakılır. yapmayan itinayla siktir edilir.
adama '' sana şamata yapma demiyorum, elbette hakkın ama çok ölçüsüz ve aşırı şamata yapıyorsun, farkında mısın ? '' diyorum hatasını kabul etmediği gibi beni ciddiyeti abartmakla suçluyor.
ben de abartılı ciddiyet taşıdığımın farkındayım ama ölçüsüzce şamata yapanlar hatasını kabul etmiyor. işte sorun burada...
(bkz: grup şamata)
(bkz: serbest çağrışım)
Bu herifin diğer hesaplarıyla ölçüsüz şamata yaptığına eminim, ayrıca ispatlarım da ama niye uğraşayım.
Kafa siksin dursun işte kenarda.
makara- in
şamata-out.
şamata da ölçüyü kaçırmanın halk diliyle tabiri ''bokunu çıkartmaktır'' ki- muhabbet bir anda pataküte kavgaya, polemiğe ve kalp kırılmasına neden olabilir.