bugün

http://m.uludagsozluk.com/e/28630677/

Kardeşim sen deli değilim demişsin ama deli divanesin belli. Evet ışid güya sünni mezhebi benimsemiş bir örgüt. Anti şia hareketi içindeler. Ama sünni bir örgüt değil. Sadece kendini o mezhebe inandırmış. Sünni türkmenlere dokunmadı, sünni araplara kürtlere dokunmadı. Kürt kesiyor kürt kesiyor diye duyurdu bizim milliyetçi tayfa ama kürt kestiği yok yoluna çıkan pyd'yi falan kesti adamlar sivil kürtlere dokunmadı. Bir insan gündemden bu kadar uzak olur mu? Madem bilmezsin, takip etmezsin niye yorum yaparsın?
IŞiD'in cephe savaşıyla mevzilere dalmak yerine Eminönü Meydanı, Cevahir, Mecidiyeköy Metrobüs Durağı gibi yerlerde kendini uçurmasını daha muhtemel gördüğüm zayıf ihtimalli sorunsaldır.
zaten ışid içimizde millet farkında değil herhalde. konya'nın rize'nin yarısı ışid sempatizanı.
Girebilirler, ama çıkabilirler mi orası meçhul. En azından canlı olarak çıkamazlar.
ışidin birçok omurgası zaten burada mevcut. herifler cephede savaşmıyor aynı zamanda, gerilla onlar. bomba patlatır, masum insanları öldürürler. Şu an kurgu olduğunu düşündüğüm olaylar beni yanıltırsa yani gerçekten bir savaş çıkarsa, oldukça duygusal kardeşlerimin '5 dkkada hallederiz, Tsk'yla başa çıkamazlar' gibi söylemleri havada kalır. e onlar zaten tsk'yla savaşamazlar, bunu biliyoruz. onların en büyük eylemleri masum insanları öldürmeye yönelik bombalı saldırılar olur. Bugün bile yaşadığınız şehrin merkezinde kaç tane sivil polis geziyor haberiniz var mı? savaşa girersek şayet, lisedeki tarih kitaplarından aldıkları eksik bilgiler ile 'hilal taktiği ile amına bile koyarız' tarzında yorum yapan ergenlerin olayların hiç de öyle olmayacağını görmesi üzücü olacak.
Sunni meshebini mi benimsemis? isid degil miydi gunumuzde kullanilan kuran degistirilmistir icine ayetler eklenmistir asil kuran bizim elimizdedir diyen? islamin hangi meahebi hangi tarikati kurani sorgulama cureti gosterebilir? Hangi islam meshebi bir insani yakarak oldurmeyi caiz gorebilir? Azicik kafanizi kullanin isidin zerre kadar islamla alakasi yoktur ve islama yarar saglamak yerine zarar vermektedir.
ateistim adamlar belki beni gördüğü yerde mermi manyağı yapacaklar ama yeri geliyor ben bile ışid'e hak verebiliyorum. bu yüzden türkiye'de radikal müslüman olan insanlar ışid sempatizanı olabilir. bu bizim için tehlikedir.