bugün

Yurt dışına çıkma gibi bir imkanınız yoksa para kazanabileceğiniz bir meslek dalı olarak sağlık bilimlerine yönelmeniz mantıklı olacaktır.
Tıp, hemşirelik, eczacılık, diş hekimliği gibi meslekler mantıklı.
Ne gelirse diye danaya girer gibi girmeyin. Bir vizyonunuz bir hedefiniz olsun. Sonra mezun olunca mal gibi milletin ilk iş günü fotoğraflarına evden like atıyorsunuz.
Gerçekçi ol.
Kafanızda işletme iktisat maliye gibi iibf bölümleri varsa ve güzel üniversitelerde okuyamayacaksanız gidin oto sanayi de meslek öğrenin 4-5 sene de usta olur daha iyi kazanırsınız.
Seçtiğiniz bölümün merkez kampüste olmasına dikkat edin. Örneğin erciyes üniversitesinin muhasebe, pazarlama ve bankacılık vs gibi sosyallik gerektirecek bölümleri şehir merkezinden 100km uzaktaki bir ilçeye taşınmış. ha burada okumuşsunuz ha lisede, yani bu gibi yerlerde eğlenemezsiniz, vakit geçiremezsiniz, sosyalleşemezsiniz, etkinlik bulamazsınız, çevrenizde pek insan olmaz ve göreceğiniz tüm öğrenciler kendi sınıfınızdakilerden ibaret olur üniversiteli olmanın bir tadını alamazsınız.
21 yaşınızda para çekmeyi öğretecek, paranızı idare etmeyi öğretecek, tek başına yaşamanın zorluğunu öğretecek şey üniversite değildir. Sırf bu yüzden büyükşehire gideyim, istanbul üniversitesi, hacettepe üniversitesi, ege üniversitesi kazanayım diye kendinizi gazlamayın.

Kendinizi tanımaya çalışın. Ben onlarca çocuğu kontrol edebilirim, çocuklara bir şeyler öğretebilirim demeden sınıf öğretmeni olmayın mesela. Bir inşaata gidip oradaki inşaat mühendisiyle mimarıyla tanışıp ondan bilgi almadan işin iyi yanları kötü yanları hakkında muhabbet etmeden bu mesleklere yönelmeyin. Ve tabii diğer bütün bölümler için bu geçerli. O meslekle sizin becerileriniz, arzularınız örtüşüyor mu buna üniversite sınavına hazırlanmak zaman ayırmanız gerekiyor neredeyse. Bir bölüm kazanıp gidip yapamayacağınız, sevemeyeceğiniz bir bölüm olduğunu görürseniz üstüne okuyup o işe ömrünüzü verirseniz yazık olur.

üniversiteyi, o ilin neresinde olduğunu, civarında neler olduğunu filan çok iyi araştırın. Etrafımdan örnek vereyim; balıkesir'de deniz var diye balıkesir üniversitesi yazarsınız kampüs denize 250 kilometre uzakta çıkar.
Çukurova üniversitesi çok güzel , sen de gelsene *swh.
Her gün ders çalışınca ders çalışmak zorunda kalınca kafayı yiyorsanız veya kafayı yeme potansiyeline sahipseniz, masa başında uzun süre oturmaktan yoruluyorsanız tıp yazmayın gidin başka bişey yazın tıp yazmayın sonra psikolojiniz bozuluyor, değmez o mahalle baskısına komşu pohpohlamasına bilmemneye gidin mutlu olacağınız bir bölüm yazın, mahvetmeyin mis gibi 6 yılınızı.
Ailemden uzaklaşayim falan demeyin. Götü başı dağıtırsınız sonra.
Kendi üniversitelerini kötüleyenlere bakmayın çoğunun üniversite hayatı bilgisayar başında oyun oynamakla geçmiştir bu arkadaşların. Büyük şehirlerde tercih yapmanızı şiddetle tavsiye ederim gerek staj imkanı açısından, gerek sosyal olanaklar açısından, gerek kendinizi geliştirebileceğiniz diğer alanlar açısından büyük şehirler her zaman için iyidir. Küçük şehirlerde sürekli aynı yerlere gidip sürekli aynı şeyleri tekrar etmek zorunda kalırsınız ama büyük şehirde seçeneğiniz daha fazladır. Birde üniversiteden önce alkol, sigara gibi kötü alışkanlıklarınız yoksa üniversitede de başlamayın kimseye özenip çizginizden sapmayın.
bir ustteki tavsiyeyi dinlemeyin.
Sevmediginiz bolum Oxford'da olsa bile okunmaz. Etiket icin okumayin, sevdiginiz icin okuyun. Yoksa basarili olamazsiniz.
en kötü karar kararsızlıktan iyidir sözünü burada kendinize felsefe edinin... Tercih döneminde seçilecek bölümler arasında kararsız kalmak hepimizin başına gelmiştir. Çünkü bu dönemde her kafadan bir ses çıkar bunlara aldırış etmeyin dmeyeceğim içlerinden size mantıklı gelenleri değerlendirin derim. Tabi en önemli olanı sizin ne düşündüğünüzdür.Eğer kafanızdan birden fazla bölüm varsa mutlaka geleceğim sosyal bilimler zirvesine katılın sonra bana dua edin. adamlar ücretsiz zirve ve seçeceğiniz mesleğin demosunu yaşıyorsunuz...
Selçuk üniversitesini tercih edeceklere elimden geldiğince yardımcı olabilirim dediğimdir.
Hedefinizdeki üniversitenin hocalarını iyi araştırın, çünkü hayallerinizdeki üniversite kaprisli hocalarin veya sınıfın çoğunu birakmaktan zevk alan hocalarin olduğu bir yer olabilir.
Sonra yaz okulu devamında da okulu uzatma tehlikesiyle karşılaşabilirsiniz.
güzel tavsiyeleriniz için teşekkürler ama ben bu sene lise üçe geçtim.
Yurt dışına gitme fırsatınız varsa kaçırmayın dostlar . Hep pişman olacaksınız milliteyçi tv'ler izleyip kafanızı bulandırmalarına izin vermeyin .
mağduriyet sevenler hacettepeye gelsin.
Sevdiğiniz işi yapamayacaksanız sertifikası olan bir mesleğin eğitimini alınız. Sizi değerli kılacaktır.
Artık her yerde üniversite olduğu için ahmet, mehmet üniversitelerini yazmayın. Puanınız yetmedi mi? Verin ömrünüzden 1-2 sene düzgün, itibarı olan bir üniversite okuyun. Pişman olmazsınız.
sırf aileniz istiyor diye tıp seçmeyin.Aile okumayacak o kadar okulu, çekmeyecek o stresi.Zaten tıp kazanacak kadar caliskan biriyseniz baska mesleklerde de calisma azminizle iyi yerlere gelirsiniz korkak olmayin tıp garanti meslek nasil olsa demeyin.Iyice arastirin sonra yazın.

edit:tıp yazmayın demiyorum tabii ki yazın ama iyi araştırma yapın diyorum sadece.Araştırmadan kastım işte okul güzel, şehir güzel falan diye değil daha kapsamlı araştırmalar yapın.Ha bir de sıralamanız absürt şekilde iyiyse koç, sabancı ve bilkent üniversitelerini düşünmeden es geçmeyin derim.
oks anneliği mühendisliği okuyun, diziniz yapılsın.

kesinlikle.
Öküz gibi puana bakmadan lon hocottopo lon çopo top istiyom demeyin. Adam akıllı bakın sıralamanıza puanınıza ona göre tercih yapın. Sonra niye yerlesemedim. Babanın üniversitesi değil oralar. Dikkat edin. Haydi başarılar abicim.
Sakın tıp falan okumayın olum geri zekalı mısınız? Geçen gördünüz işte.

Adamı doğrudan doğruya öldüren polise ağızlarını bile açmıyor or*spu evlatları. Bu devirde bu ülkede iki yıllık y*rrak ve kürek teknikerliği kazanıp sonra ilçe teşkilatı referansıyla polis olacaksın. O zaman sokak ortasında random adam yatırıp s*ksen ses etmez bunlar.
(bkz: türkiye üniversite memnuniyet araştırması) na bir göz gezdirmelerini tavsiye ederim, çeşitli kategorilerde üniversite memnuniyetini, bu sene kendini en çok geliştiren ve gerileme gösteren üniversiteleri göstermekte.
Açıkçası bir sene çalışıp emeğimin karşılığını alamadığımı hissettiğimden beri sikimde olmayan tavsiyelerdir.

Tarihe hep merakım vardi gider o bölüme yerlesirim artık.

Zaten liseden hemsirelik mezunu olduğum icin bide kpssden deneyeceğim şansımı onda umut var allahtan atanmak için.