bugün

lisans yapıp mallığa devam etmek *
kendini geliştirememiş bireyin öz değerlendirmesidir.
okumak cehaleti alır eşeklik baki kalır
(bkz: metalurji ve malzeme mühendisliği)*
(bkz: üniversite bitirip topluma mal olmak)
Canım ülkemde var olan eğitim sistemi sayesinde ot gelip odun , sıpa gelip eşşek gidebilirken beşeri canlılar; böyle bir ihtimale şaşırmamak gerek.
sistemde bir çarksın ve çark dediğin mikro sistemdir. hususiyetler bire birdir.
universite insanin zeka seviyesine hicbir etki yapmadigi icin mal girdiysen mal cikarsin bu kadar basit.
Zorla insanı mal yapan bir sistemde şaşırılmayacak bir durumdur.
HiÇ ÜNiVERSiTE OKUMADAN , ERKEN YAŞTA iŞE BAŞLAYIP KENDiNi GELiŞTiRMENiN DAHA MANTIKLI OLDUĞUNUN KANITIDIR.
Aynı zamanda bir halk kütüphanesine kayıtlı olmamak sonucu oluşabilecek hadise.Malumunuzdur ki üniversite dersleri insanı kültürlü birikimli yapmıyor daha ziyade bir alanda uzmanlık sağlamaya yarıyor.
(bkz: sobotta anatomi atlası okuyup aydınlanan tıpçı)
türkiyede her uni icin söz konusudur.
üniversite aslında bir nevi insanların hayata atılma biçimi, bir çok insan üniversiteye giderek aslında bireysel hayatının ilk adımlarını atıyor. Üniversite de eğitim konusuna gelindiğinde tamamen saçma bir müfredatlar zincirine oturtulmuş bir eğitim sisteminden başka bir şey değil. bilimsel jargon ile artistlik taslayan akademik kadrodan ibarettir (bir çoğuda keko mod-on takılır).

Üniversitede kendi kişisel becerilerine oynamazsan ve mal gibi gidip gelirsen, mal olursun.

Bizzat üniversiteden mezun olup 2 satır yazıyı okumaya üşenen, 2 kelimeyi bir araya getirmesini beceremeyen insanlar tanıdım. Bu insanlar maldır, okusa da mal kalacak okumasa da.