bugün
- sahi bir 2023 hedefi vardı ne oldu ona33
- müşterilerini ilaçla bayıltıp taciz eden taksici14
- akp'lilerin zamlara itiraz etme eşiği10
- ben hep 50 liralık alıyorum14
- istanbulda sahte içki ölümleri11
- 2025 aile yılı13
- sözlüğün çok sakin olması13
- emekli aylıklarını nasıl öderiz telaşı içindeyiz43
- fakirlere mana bulmak10
- inekler neden kalp krizi geçirmez8
- menzil cemaatinde gerginliğin giderek artması16
- imamoğlu nu yolsuzluktan tutuklamak14
- sözlüğe güzel bir kız bırak25
- kaptan memo8
- matlab8
- yağmur8
- pipisi kalkmayan erkekle evlenir misiniz12
- akşam yemeği hazır9
- 32 yaşındayım her gün süt içsem boyum uzar mı8
- yılmaz özdil14
- aşk ne kadar sürer sorunsalı12
- kırmızı kart diye bağırmak11
- şuan dinlediğin şarkı8
- el değiştiren belediyelerde hizmetin aksaması8
- dün fetöyü savunanların bugün apoyu savunması46
- evlenmek istemeyen erkek18
- istanbul trafik yoğunluğunda dünya birincisi8
- 15 bin tl alıyorum geçinemiyorum ama oyun rte ye13
- kuş başı şişteki kuyruk yağı11
- soğuk kış günlerinde iç ısıtan şeyler16
- beşiktaş ta hırsız yakalandı11
- 14 yaşındayım hepinizden üstünüm8
- 13 ocak 2025 cumhurbaşkanımızın müjdesi46
- zayıflamakicinyaratil mis10
- 13 ocak 2025 konyaspor fenerbahçe maçı39
- hull city17
- pandela9
- beklenen büyük istanbul depremi14
- yazarların favori tatlıları30
- anın görüntüsü12
- 30 yaşından sonra aşık olmanın imkansız olması9
- öğrencisine sapık mesajlar atan din hocası14
- kemalistlerin 15 temmuzda korkudan altına işemesi25
- sabah ezanı10
- teröristle müzakere değil mücadele edilir18
- gerçek atatürkçülerin oy verebileceği partiler10
- öğretmen olmak için gereken özellikler14
- apo ile işbirliği yapana oy vermek10
- şu an bütün yazarların işten kaytarması9
- 12 ocak 2025 başakşehir galatasaray maçı28
bir ay çalışıp taş çatlasın 12 günlük sigortaya layık görülmektir.
eğitim sisteminin en büyük çıkmazıdır.
modern çağ köleliğidir. kpss denen saçma sınav yüzünden atanamayan öğretmenler bir şekilde geçimini sağlamak için mecburen ücretli öğretmenlik yapmaktadırlar. bu şekilde milli eğitim de bir kadrolu öğretmene vereceği parayla üç adet ücretli öğretmeni çalıştırabilmektedir. ücretli öğretmenlerimiz aldıkları komik ücretin yanı sıra kendilerine yapılan sigorta aracılığıyla da aşağılanmaktadırlar.
130 bin öğretmen açığı olan ülkede devletin kamburuna ağırlık yapmasın diye uydurulmuş sistem.
Çarpıklıklarımıza bir örnektir. Mevsimlik işçi muamelesi görmek için kazanmadı bu insanlar "öğretmen" sıfatını.
ülkemizin en büyük ayıplarından birisidir. milli eğitimin abidik kubidik zırvalıklarla uğraşacağına çözmesi gereken öncelikli probleminin bu olduğu kanaatindeyim. emeklililik koşulları cazip hâle getirilip, süresi dolan kişiler emekli edilirse boşalan kadrolara taze kanlar gelir. ülkenin ekonomisi, bütçesi elvermez yetmez diye de düşünmüyorum. zirâ bu ülkede başbakanın danışmanı olan kızına 52000 tl maaş verilebiliyorsa bilmediğimiz nerelere ne harcamalar yapılıyordur allah bilir. eğitim bir ülkenin geleceğidir ve genç öğretmenlerin yolu açılmalıdır.
edit: imlâ
edit: imlâ
bugün bizzat ilçe milli eğitim müdür tarafından gelen iş teklifidir. reddettim amk. ilk dönem başvurmuştum, torpilliler aldı işi, biz dışarda kaldık.
şimdi de onlar kpss çalışmak için bıraktı işi. öğretmen boşluğu çıktığı için bizi arıyor pezevenk. kabul etmedim.
şimdi de onlar kpss çalışmak için bıraktı işi. öğretmen boşluğu çıktığı için bizi arıyor pezevenk. kabul etmedim.
ücretli kölelikten farksızdır. Ananızı ağlatırlar dönem boyu.
Atanmadan önce başvurduğum ama benim yerime işletme mezununun ücretli öğretmenlik yaptığı olaydır.ilk dönem itibariyle askere gittiğimde yerime gelen kişidir. O şahıs öğrencilerimin ağzına etmiş olmakla birlikte bir dönem boyunca bilgisayarda solitaire oynamış ve çocuklarımın seviyesi gerilemiştir. Sırf eski seviyesine getirmek için günde 6 saatin yanında 3 saat ek ders vermek zorunda kaldım. Parasını hak edenlere bir şey demiyorum ama Allah rızası için şu ücretli öğretmenliğe düzenleme getirsinler artık. Bu kadar terbiyesizlik yapılmaz.
Dünyanın heryerinde kutsal sayılan öğretmenlik mesleğine hakaret etmektir.
bir diğer adıyla özel ders vermek.
üçte bir maaş, sıfır güvence ve sıfır prestijle üçün biri hizmetini hakeden boktan sistemdir.
mecbur bırakıldığımız meslektir. yıllarca okuyan öğrencileri bu saçmalık için kapışacak kadar düşüren aşağılık insanlar utansın...
devletin 1 kisiye yapacağı masraf ile 3 kişiyi çalıştırabildigi yeni sistem, somurme politikasının diger yuzu.
varlığına anlam veremediğim şey.açık varsa kadroyu ona göre ver ama devletin işine gelmediği için öyle olmaz.bir yerde mevsimlik işçilik de denilebilir.normal öğretmenle aynı iş yapılır. hatta bazı arkadaşlarımın söylediğine göre daha çok çalıştırılır.ancak daha az bir ücret alınır.
başvuru için de sadece eğitim fakültesi mezunu olmanız gerekmiyor, formasyonunuz varsa ya da ön lisans mezunuysanız da başvurabiliyorsunuz.atamalar tamamlandığında boş kalan yerlere görevlendirilmeler yapılıyor.eğer size ulaştıklarında ''hayır yapmak istemiyorum'' dediğinizde sıra sizden sonrakine geçiyor.çok bir bağlayıcılığı yok yani.
başvurular için için il milli eğitim müdürlüklerinin sayfalarını takip etmek gerekiyor.bildiğim kadarıyla her il için takvimler ve istenen evraklar farklılık gösterilebiliyor.
başvuru için de sadece eğitim fakültesi mezunu olmanız gerekmiyor, formasyonunuz varsa ya da ön lisans mezunuysanız da başvurabiliyorsunuz.atamalar tamamlandığında boş kalan yerlere görevlendirilmeler yapılıyor.eğer size ulaştıklarında ''hayır yapmak istemiyorum'' dediğinizde sıra sizden sonrakine geçiyor.çok bir bağlayıcılığı yok yani.
başvurular için için il milli eğitim müdürlüklerinin sayfalarını takip etmek gerekiyor.bildiğim kadarıyla her il için takvimler ve istenen evraklar farklılık gösterilebiliyor.
devletin 1 buçuk milyar maaş vereceğine 800 tl'ye öğretmen çalıştırarak ekonomiyi düzenlediği köle sistemi. evet.
normal atamada açık gözükmeyen yerlere atamalardan sonra birsürü ihtiyaç göstererek aynı öğretmeni daha az parayla çalıştıran sistem. ah sen uyanık değilsin devlet zalimsin.
ogretmenlik gibi onurlu meslegi ayaklar altina alan sistemdir.
--spoiler--
Ücretli öğretmenlik nedir?
Ücretli öğretmenlik atanmadan öğretmen olabilmenin diğer adıdır. Ataması yapılan bir öğretmene göre neredeyse maaş olarak 1/3 oranında maaş alır ücretli öğretmen.
Ücretli öğretmenlik ile Sözleşmeli Öğretmenlik Aynı Mı?
-Ücretli öğretmenlik ile sözleşmeli öğretmenlik aynı şey değildir. Sözleşmeli öğretmenler atanan öğretmenlerdir, kadrolularla aynı statüye sahiplerdir. (maaş ve sigorta konusunda)
-Ücretli öğretmenler resmi tatillerde ve hafta sonlarında maaş alamazlar.
Ücretli öğretmen olabilmek için ne yapmak gerekiyor?
-Ücretli öğretmenler il veya ilçe milli eğitimine başvuru yaparak görevlendirilen öğretmenlerdir. Ücretli öğretmenlik yapabilmek için gerekli evraklarla birlikte il veya ilçe milli eğitim müdürlüğüne başvuru yapmak gerekiyor.
Ücretli öğretmenlik için sizden istenecek belgeler; il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerinden temin edebileceğiniz başvuru formunu doldurmanız, sağlık raporu (sağlık ocağındaki aile hekiminden alınabilir tam teşekküllü sağlı raporu almanıza gerek yok), erkek adaylar için askerlik durumunu gösteren belge, nüfus cüzdanı fotokopisi, diplomanın fotokopisi aslını da giderken yanınızda bulundurun ve KPSS sonuç belgesi istenmektedir. Detaylı bilgiyi başvuru yapacağınız il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerinden alabilirsiniz.
Ücretli öğretmen maaşı ne kadar?
Ücretli öğretmenlerin geçmiş yıllardaki ders saat ücretlerine bakacak olursak 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılı için ücretli öğretmenin ders saat ücretinin ne kadar artacağı konusunda bir bilgi sahibi olabiliriz.
-Ücretli öğretmen girdiği ders saati başına ücret almaktadır. 1 ders saati ücreti her sene iyileştirilmeye çalışılsa da hala beklentileri karşılayamamakta.
2010 senesinde ücretli öğretmenlik ders saati ücreti brüt 8.32 TL, net: 7.02 TL
2011 senesinde ücretli öğretmenlik ders saati brüt ücreti 9.02 TL, net 7.2 TL
2012 senesinde ücretli öğretmenlik ders saati brüt ücreti 9.27 TL, net ise 7.8TL
2013 Eylül ayı ücretli öğretmenlik ders saat ücreti net 8.04 TL'dir. 2014 Şubat ayında bu ücrete yaklaşık %3 zam yapılacaktır.
-Bir ücretli öğretmen haftada maksimum 30 saat derse girebilmekte, bu da maaşının yaklaşık olarak 964 TL olması demektir
Ücretli öğretmenlerin sigortaları kaç gün yatıyor?
Ücretli öğretmenlerin en büyük sorunu sigorta primlerinin 30 gün üzerinden yatmıyor olması. (gerçi kimi il ve ilçelerde tam olarak yatıyorken, aynı durum başka il veya ilçede en fazla 16 gün olarak karşımıza çıkıyor) Yani ücretli öğretmenlik yapılan il ilçe Müdürlüğüne bağlı bir biraz sigortanın tam yatıp yatmaması durumu.
Günlük ders saati 7.5'dan az olan ücretli öğretmenler 1 gün çalışmış sayılmıyor ve sigorta primi 30 gün olarak yatmıyor.
Haftada 30 saat derse giren bir ücretli öğretmenin sigortası 5 gün çalışmasına rağmen 3 veya 4 gün yatıyor.
--spoiler--
Ücretli öğretmenlik nedir?
Ücretli öğretmenlik atanmadan öğretmen olabilmenin diğer adıdır. Ataması yapılan bir öğretmene göre neredeyse maaş olarak 1/3 oranında maaş alır ücretli öğretmen.
Ücretli öğretmenlik ile Sözleşmeli Öğretmenlik Aynı Mı?
-Ücretli öğretmenlik ile sözleşmeli öğretmenlik aynı şey değildir. Sözleşmeli öğretmenler atanan öğretmenlerdir, kadrolularla aynı statüye sahiplerdir. (maaş ve sigorta konusunda)
-Ücretli öğretmenler resmi tatillerde ve hafta sonlarında maaş alamazlar.
Ücretli öğretmen olabilmek için ne yapmak gerekiyor?
-Ücretli öğretmenler il veya ilçe milli eğitimine başvuru yaparak görevlendirilen öğretmenlerdir. Ücretli öğretmenlik yapabilmek için gerekli evraklarla birlikte il veya ilçe milli eğitim müdürlüğüne başvuru yapmak gerekiyor.
Ücretli öğretmenlik için sizden istenecek belgeler; il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerinden temin edebileceğiniz başvuru formunu doldurmanız, sağlık raporu (sağlık ocağındaki aile hekiminden alınabilir tam teşekküllü sağlı raporu almanıza gerek yok), erkek adaylar için askerlik durumunu gösteren belge, nüfus cüzdanı fotokopisi, diplomanın fotokopisi aslını da giderken yanınızda bulundurun ve KPSS sonuç belgesi istenmektedir. Detaylı bilgiyi başvuru yapacağınız il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerinden alabilirsiniz.
Ücretli öğretmen maaşı ne kadar?
Ücretli öğretmenlerin geçmiş yıllardaki ders saat ücretlerine bakacak olursak 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılı için ücretli öğretmenin ders saat ücretinin ne kadar artacağı konusunda bir bilgi sahibi olabiliriz.
-Ücretli öğretmen girdiği ders saati başına ücret almaktadır. 1 ders saati ücreti her sene iyileştirilmeye çalışılsa da hala beklentileri karşılayamamakta.
2010 senesinde ücretli öğretmenlik ders saati ücreti brüt 8.32 TL, net: 7.02 TL
2011 senesinde ücretli öğretmenlik ders saati brüt ücreti 9.02 TL, net 7.2 TL
2012 senesinde ücretli öğretmenlik ders saati brüt ücreti 9.27 TL, net ise 7.8TL
2013 Eylül ayı ücretli öğretmenlik ders saat ücreti net 8.04 TL'dir. 2014 Şubat ayında bu ücrete yaklaşık %3 zam yapılacaktır.
-Bir ücretli öğretmen haftada maksimum 30 saat derse girebilmekte, bu da maaşının yaklaşık olarak 964 TL olması demektir
Ücretli öğretmenlerin sigortaları kaç gün yatıyor?
Ücretli öğretmenlerin en büyük sorunu sigorta primlerinin 30 gün üzerinden yatmıyor olması. (gerçi kimi il ve ilçelerde tam olarak yatıyorken, aynı durum başka il veya ilçede en fazla 16 gün olarak karşımıza çıkıyor) Yani ücretli öğretmenlik yapılan il ilçe Müdürlüğüne bağlı bir biraz sigortanın tam yatıp yatmaması durumu.
Günlük ders saati 7.5'dan az olan ücretli öğretmenler 1 gün çalışmış sayılmıyor ve sigorta primi 30 gün olarak yatmıyor.
Haftada 30 saat derse giren bir ücretli öğretmenin sigortası 5 gün çalışmasına rağmen 3 veya 4 gün yatıyor.
--spoiler--
Tüm öğretmenlerin geçirilmesi gereken sistem, 3 yıllık sözleşmeler imzalanacak ve maaşlarda 3500-4000 lira olacak sosyal haklar falan da aynı şekilde geçerli.idda ediyorum eğitim çağ atlar türkiyede. lisedeyken devletin kadrolu öğretmeni kendi ders saatinde 'benim vaktim değerli arkadaşlar' dedi varmı lan böyle birşey vaktin değerliyse siktir git özel ders ver, dershanede çalış, ama yemez neden? çünkü okulda çalışmayan öğretmene ne dershanede adam gibi iş veriyorlar nede özel ders verebiliyor okulda çalışan öğretmenlerden kimse memnun değil ama kadrolu öğretmen olmak büyük bir itibar göstergesi. böyle saçma salak bir sistem işte.
türk devletinin ayıbıdır. 30 saat derse giren bir ücretli öğretmen 1050 lira civarı kazanıyor. üstelik sigortası haftada 4 gün yatıyor. büyük türk devletine bak sen... öğretmeninin sırtından para kazanan devlet...
yazık.
yazık.
Kendini devlete saat ücreti üzerinden kiralamaktır.
Dünyanın her yerinde kutsal olan öğretmenlik mesleğine hakaret edilen bir durum.yazık.
Her açıdan Gurur kırıcı olduğunu düşündüğümden dershanede çalışmaya razı olmuştum bir süre, al birini vur ötekine.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar