bugün

(bkz: Ölümcül sınav soruları)

şeklinde bir açılımı da bulunan sınavımsı.
(bkz: özürlü sistemin sınavı)
ön sevişmesiz s.kiş
Özgün:):*
dersten çıktım müzik topluluğunun toplantısına gittim ordan çıktım capoeiraya gittim ölüyorum yorgunluktan duş alcam
epilogue¹ | while(time.present<time.oss){delay(life);}:*
evden çıktım okula gittim ordan çıktım dersaneye gittim ölüyorum yorgunluktan ders çalışcam

işte böyle bir şey...
günde 10 saat çalıştığım sınavımsı varlık.
(bkz: öss 2008)
2008 yılının lise son öğrencilerine en büyük kazığıdır.
ka-ra-te de (tae-kwon-do da olabilir ) rakibi selamlarkene çıkarılan seslerden biri:oss
sıradan sadece bir sınav olduğu kabul edilmesi gereksede manasından fazla değer yüklenen, kimi zaman hayatın karamasına , insanı makinalaşmaya,duyguları köreltmeye götürebilen, öyle manasız şeylere bağlanıp istenilenlerin yapılamamasına sebep olandır.
öys varken bu kadar ürkütücü olmayan, öys öncesi nisan ayında girilen ve basit bir teferruat olarak görülen sınav.
össye itafen;

ulan şerefsiz, sevdiğime hasret bıraktın beni hayatımın baharında, seni rocco sifredi kovalasın. hatta mümkünse yakalayıp elinden geleni yapsın!
bir adet kılink şarkısıdır aynı zamanda.

"öss girsin götümüze
sistem patlasın içimize"

şeklinde iddialı (!) sözleri vardır.. (bkz: ösym götümü ye)
(bkz: o senin sorunun)
(bkz: özel sivrisinek)
allah belasını versin sınavıdır. bu sınavın stresi yüzünden kafayı yiyenler oldukça fazladır.
daha çocuk bile olamamış bünyelerin''oku adam ol namussuz'' naralarına muhatab kalaraktan muhatab oldukları , insanın okuyan bir hayvan olması gerekliliğini her seferinde yüzüne vuran sistemdir.

kendi eğitim sitemine güvenmiyen bir devletin kendi sınavına bu kadar güvenmeside gariptir ayrıca , insanları sınıflandıran ve asıl ayrımcılığı bu düşünceyle yapan bir devlet .
bilmem kaç yıl hazırlandıktan sonra yine de sınav günü başınıza herhangi bir şeyin gelmesiyle(sınav günü karnınız veya kafanız çok kötü ağırabilir,sınav anında burnunuz kanayabilir vs.) o kadar emeğin birkaç saat içinde boşa gideceği(aslında tam boşa gitti sayılmaz gelecek sene aynı sınavdan yine yapar bunlar) sınav. herkesin de söylediği gibi işin ilginç yanı geri kalan hayatının muhtemelen hayatının çok daha büyük bir kısmı bu birkaç saate göre şekilleneceği.
180 dk. da onca okul hayatını ve geliceğini etkiliyebilecek saçma sapan sınav türüdür. öğrenciliğin bitilirilip, ilk kazıkların yenmeye başladığı sınav türü birde, bunun daha beteri var kpss iltedi. bunlar üç kardeştir ögs, öss ve kpss'dir.
küresel ısındığımız bir dönemde popomdan terlerleyerek 195 dakikada türkçe sosyal mat1 fen1 mat2 fen2 bölümlerini hayvan gibi yapmam gereken sınav.
bozuk eğitim düzeninin meyvesi olan sınavımsı.
(bkz: öğrenci sikme sınavı)
üss iken öss olmuş bir öğrenci seçme metodu. eskiden biz öğrenciler gideceğimiz üniversiteyi seçerken* şimdi üniversiteler bizi seçmektedirler.* sabır gerektiren bu mücadelenin vahşi hayattan pek bir farkı da yoktur. güçsüzsen geçilirsin , istediğin yerde okuyamazsın belki de hiçbir yerde okuyamazsın ama güçlüysen her yer senindir , göbeğini kaşıya kaşıya istediğin yeri seçer, öbürlerine üstten bakarsın veya alttakiler senin öyle baktığını zannederler. güçlü olanın doğada seçilmesi gibi öğrenciler de kategorilendirilip seçilecektir çünkü habitatta herkese yetecek kadar yemek ve barınak yoktur zaten hiçbir zaman da olmamıştır.
(bkz: yapay seleksiyon)
Şu an arkasından sadece güldüğüm sınav. kendisinden kurtulup gayet rahat yaşamaktayım.
Yök'ün şimdiki sistemden sıkılması sebebi ile ve seneye yeni bir sınav sistemi yapılacak olan sınav.
ingiliz sistemi model alınacakmış, lise son sınıfta 5'li sınav sistemi yapılıp, 5 dersin 3'ünde başarılı olanların belli puan üzerinde üniversiteye yerleştirilecekmiş.

ha gayret, doğru sistemi bulacaksınız. bu sırada gelecekleri heba olan yüzlerce öğrenciye de gazi ünvanı verirsiniz..
gur saclarimda kellesme orani gozlemledigim, sinava girdigim siralarda stresten agzimda yaralarin ciktigi, psikolojik anlamda coktugum sinav.
türkiyedeki öğrencilerin yaklaşık yüzde doksanının karşı olduğu sınavdır. halbuki mevcut şartlarda üniversiteye girebilmenin en eşit ve sağlıklı yolu budur. başka bir çözüm sistemi düşünülebilmesi için eğitim sisteminde köklü değişikliklere gidilmesi gerekir. saygıdeğer, büyük beyinli politikacımız cem uzan abimizin dediği gibi öss kalkacak, hepinize tombow 0.5 uç verilecek, sınavlarda silgi alışverişi serbest bırakılacak düşüncesi şu anki türkiye şartlarında mümkün değildir.

yaklaşık 2 milyon kişinin başvurup 1.8 milyonun girdiği ve sadece 300.000 kişinin üniversiteye girebildiği(ki bu 300.000 kişi içinde kaçının hayallerine kavuştuğunu düşünürsek rakamlar son derece vahim noktalara ulaşır.) bu şartlarda öss'nin kaldırılması demek, üniversite kapılarında kaosun oluşmasına ve artık çare olarak her üniversitenin öğrenci almak için kendi sınav sistemini oluşturmasına neden olabilecektir.

sonuç olarak tekrar edebilirim ki öss mevcut şartlarda üniversiteye girebilmenin makul bir yoludur.

zamanın ötesinden edit: ben de bayılmıyorum öss'ye.