bugün

bir film şeridi gibi gözünün önünden geçecek hayatın.
pamuğun verdiği bir flash back hayat gözünün önünden akar...
(bkz: my friend s hot mom)
(bkz: the truman show)
hala kamera arıyorum.
charlie chaplin'in herhangi bir filmi ölmeden önce mutlaka izlenmelidir.
green street holigans.
tek geçerim: leon the professional
ölmeden öncemidir bilemem ama üniversiteye başlamadan önce izlenmesi gereken kesinlikle 3 idiots dur.
(bkz: saving private ryan)

savaşın kazananı olmadığını bu filmi izledikten sonra anlayacaksın! *
the tree of life tabiki de. yazılan filmlere bak.
Titanic elbette.
(bkz: buffalo 66)
(bkz: dünyayı kurtaran adam) sonrada gidin paşa paşa ölün. Zaten hayat bi manasız gelir sonra.
2012 bitmeden ölcekler için.. teselli falan..
(bkz: 2012)
(bkz: my name is khan)

son yıllarda yayınlananen iyi bollywood filmlerinden biri.
Gözlerimizin önünden film şeridi gibi geçecek hayatımız.
(bkz: yeşil yol)

ağlayıp, ölmek isteyenlere özel.
(bkz: bir anketçinin anıları)
Big fishtir. ölüm döseginde izleyin tadindan yenmez.
(bkz: never let me go)
julio medem'in aslinda butun filmleri diye biliriz ama tek film dedigine gore 'kutup cizgisi asiklari'ni soyleye biliriz. ozellikle de serin bir yaz aksaminda harika gider bu eser. bir sanat eseridir bu film. ilk kez cnbc e'de gece izlemistim. 1999 yapimidir. bir basyapittir...
Şahane olan filmlerdir.

Sağ salim
Star trek. Son iki filmi
Elysium.
Kişiden kişiye değişir. Her kategoride iyi film vardır.
Down by law.
bazı filmler insanlara diğer filmlere nazaran daha fazla etki eder. bunun sebebi hayatınızla belirgin ölçüde kesişen işleyişinin olmasından ileri gelebilir ya da film çok etkileyici başarılı bir filmdir.

bir kitap okudum hayatım değişti ya da bir film izledim hayatım değişti diyen insanlar farkına yeni vardıkları durumları ifade ediyorlar. bu anlamda bir film "ölmeden önce mutlaka izlenilmesi gereken filmler" kategorisindeyse muhtemelen bu algısal değişimi tetikleyecek karakterde bir filmdir. bu anlamda size the bucket list filmini önerebilirim.