bugün

baharatı, acıyı sevenler için mükemmel bir yiyecek. yemeklere de katılır, kahvaltıda da yenir hatta niye böyle sınırlıyorum ki; her an yenilebilir. muciti kim bilmem ama vatana millete harbiden çok büyük katkıda bulunmuş.

en ünlüsü tokat çemenidir. özellikle ercan üncü bandrollu olanı. evet kabul ediyorum biraz koku yapabiliyor ama ayarlayıp yeyin işte, bu tattan mahrum olmayın.
pastırmanın dışını kaplayan ve kanımca pastırmaya tat veren, sadece pastırma ile tüketilmeyip ufak plastik kaplarda da bulabileceğiniz tadına doyum olmayan, ancak her güzel şey gibi bünyesinde bir kusuru bulunduran meze. yendikten sonra günler bile geçse kokusundan kurtulmak mümkün değildir. hem kendinize hem de etrafınızdakilere çemen kokulu zor zamanlar yaşatabilirsiniz.
ayrıca, sadece tadı ve kokusuntan bahsedip bir meze diyerek geçmek haksızlık olur. çemen, acılı oluşu nedeniyle bağırsakları uyararak sindirim işlemini kolaylaştırma, öksürüğü hafifletme, bayanlarda regl dönemini daha rahat geçirme ve afrodizyak* etkisi mevcuttur.
(bkz: doğal viagra)
yemek, yememek size kalmış ama benim diyeceğim kokar mokar tok tutar.
e hadi afiyet olsun.
"fakir sucuğu" diye adlandırdığımız, ucuz bir şekilde elde edilebilecek yiyecek.
sadece biraz bekleme süresi vardır.

edit: şunu belirtmek isterim. "fakir sucuğu" dememiz yöresel bir durumdandır. yoksa alaycı bir durum yoktur.
yazın yenildiği takdirde, terleme sonucu ter kokusunun da çemen gibi kokmasına neden olan nacizane güzel bir yiyecektir.
yiyen dışarı çıkmasın.
marketlerde çemenli pastırma ve çemensiz pastırma diye iki ürün satılır. çemensizler mantıksız bir şekilde çemenliden daha pahalıdır. bu konuyu detaylı algılamak için, üniversitede neden/sonuç ilişkili bir tez ile sunmak gerekir.
pastırmanın o günlerce çıkmayan kokusunun sırrı. o nedenledir ki çemensizler daha pahalıdır.
kim bulduysa gotune koyayim. 3 gun kokusu gitmiyor tuvaletten.
ekmek arası yanında çay ile süper giden yiyecek. ayrıca sahanda yumurta ile de süper olur.
ingilizcesi (bkz: fenugreek)tir.
memleketindeki adı çamandır.
kayseri'de çamandır.

memleketi mi bilmem ama kayseri'de böyle.
tadı efsanedir lakin geryekli temizlik apılsa dahi adanalı bilim insanları birkaç saat de olsa insan içine çıkılmaması gerektiğini ısrarla belirtiyor.
Ne kadar temiz ve bakımlı olursanız olun o çemenin kokusunu yine de geçiremezsiniz. Rahat bir hafta kalır o koku üstünüzde.

(bkz: kişi kendinden bilir işi)

Bunu göze alarak yiyiniz. Ve mümkünse çemeni yedikten sonraki bir hafta boyunca dışarı çıkmayınız. insanlık için diyorum ya.
Babannem bununla bir tirit yapardi vay ki ne vay.
Yedikten sonraki oluşan bilinen durumlar yüzünden yanıbaşımdayken cok uzak düştüğüm gıda maddesi.

Buradasın dokunamıyorum çok saçma.. içim gidiyor yiyemiyorum çok saçma..

Resmen selvi boylum al yazmalım repliğini yaşıyorum.
Yüreğim kaydıysa günah mı?..
Çemene saplansam yardıma gelir misin?..
Elini tuttum sıcacıktı, yüreği elindeymiş gibi..(bazlama)
Elinden tutuversem benimle gelir mi?
Seninim işte, alıp götürsene beni..
8 mart kadınlar günü dolayısıyla dün bilimum noktalarda eylemler gerçekleştiren aktivist grup.
yemesi iyi de sonrası kötü be.
Hazır pandemi ve sokağa çıkma yasağı varken alıp yiyeyim, ölmüşlerimizin canına değsin dedim. Marketler satmaz olmuş. Onun yerine bol salçalı sos satar olmuşlar. Bu çemeni asıl şimdi satacaksınız eyyyy market lobisi....
uğrunda 1230 yılında Erzincan yakınlarında Türkiye Selçuklu Devleti - Eyyubiler ittifakı ile Harezmşahlar arasında savaş yapılan yassı yiyecektir.
evde yapılan biber salçalı tarator kadar güzel değildir.
Salça ekmek ve ev yapımı sos kadar tadı şahane olan atıştırmalıktır. Yaklaşık 8 yıldır yakasını bırakmadığım muhteşem bir öğünlerden biri
kendine saygısı olan insan şunu yemez. çok net söylüyorum.