bugün

ulan esanslı olanları bile midemi bulandırıyo... nefret...
Genellikle geceleri su niyetine yanlışlıkla içilen kimyasal.
tuz ruhuyla karıştırıldığında ciddi sağlık problemlerine ve hatta ölüme sebep olan kimyasaldır.

çalıştığım bir gemide yeni gelen bir gemici aşırı titizliğin verdiği duyguyla kamarasını bu iki kimyasalı karıştırarak temizlemiş ve bide utanmadan kapıyı pencereyi hava soğuk diye kapatıp uyumuş. adamı zor kurtardık ciğerleri harap olmuştu 8 ay boyunca öksürdü adam sürekli balgam atıyordu. kendisi de 50-55 yaşlarında bir adamdı abi dedim sen hiç duymadın mı bu ikisinin karıştırılmayacağını kaç yaşında adamsın dedim ben bile yapmam senin yaptığını dedim. adamın bana söylediği şu ne bilim amına goyen ölüyodum az kalsın.
Bir şeyi çamaşır suyuyla temizlemedikçe o şeyin tam olarak temiz olduğuna ikna olmuyorum. Çok kıymetli, güzel bir şey bence çamaşır suyu. Nasıl ki bizim zemzemimiz, hristiyanların kutsal suyu var, çamaşır suyu da evrensel bir kutsal su bence.
Çocukların ulaşamayacağı yerde saklanması gereken bir temizlik malzemesi.
efendim çamaşır suyu dediğimiz olay çamaşırları beyazlatma ihtiyacından ortaya çıkmış. tarih boyunca beyazların daha beyaz olması istenmiş olacak ki her dönem farklı bir çözüm bulunmuş. günümüzde ise dünyada bir çok temizlik hastası ve ülkemizin genelinde her alanda kullanılmaktadır. aslında olay şöyle gelişmiş:

modern çamaşır suları geliştirilmeden önce, kumaşlar genellikle bir dizi tekrarlanan kaynatma, kül suyu ve çamaşır sodası gibi alkali maddelerle ıslatma işlemleri ile beyazlatılmış.
kaynatmaya uygun olmayan, keten bezi gibi kumaşlar da genellikle güneş ışığına maruz bırakılarak beyazlatılırmış.

m.ö. 3000: çamaşır suları çoğunlukla tahta küllerinden türetilir, suyla karıştırılarak kül suyu oluşturulurmuş. çamaşırlar belirli süre kül suyu ile ıslatılır ve güneşte kurutulursa mükemmel bir beyazlık elde edilirmiş.
m.s. 1000-1200: hollandalılar bu yıllarda avrupa toplumunun çamaşır uzmanı olmuşlar. sırlarını açıklamaksızın, tahriş edici etkisini azaltmak için ekşimiş sütü, kül çözeltisine eklemişler. bu, ıslatma ve güneşte kurutmanın, kül suyunun tek başına kullanıldığı zamanlara göre daha fazla tekrarlanabilme imkânı anlamına geliyormuş fakat işlem 8 hafta sürüyordu ve çamaşırları güneşte kurutmak için serilecek geniş alanlar gerektiriyormuş.

düşünsene “anne niye yıkadın o gömleği yaa 1 ay sonra faruk’un düğünü vardı!”

1772: almanya doğumlu isveçli kimyacı karl wilhelm scheele, modern çamaşır sularının ana maddesi olan kloru ilk kez keşfetmiş.
yaklaşık 40 yıl sonra ingiliz kimyacı sir humphrey davy yunancada yeşilimsi sarı kelimesinden türetilen “klor” ismini vermiş.
1785 : evde kullanılan çamaşır suyundaki etken madde olan sodyum hipoklorit, fransız kimyacı claude louis berthollet tarafından bulunmuş. berthollet’nin beyazlatıcısı kostik klorlu potas çözeltisi ile oluşturulmuştu ve ilk olarak 1789’da “javel suyu” olarak satılmış. ancak her bir maddenin tam miktarının karışıma konulması zordu ve potas çok pahalı bir maddeydi.

1799 : iskoçyalı kimyacı charles tennant, berthollet'nin klor fikrini aldı, potas yerine kireçtaşı koyarak etken beyazlatıcı olarak kalsiyum hipoklorit (CaOCl2) içeren ilk çamaşır tozunu yapmış.
on yıl içinde, sadece çamaşırları değil, diğer ürünleri, özellikle yazı kâğıdını da beyazlatan çamaşır tozu bütün avrupa’da yaymış ancak toz çok fazla klor içerdiği için halâ çok pahalıymış.
1913 : oakland-kaliforniya’da kurulu the electro-alkaline co. firması geliştirdiği bir işlemle kostik soda çözeltisinin klorlanmasıyla türetilen sodyum hipoklorit (NaOCl) çamaşır suyunu yapmış.
1922 : şirketin ismi clorox chemical (şu anda the clorox co.) olarak değişmiş ve sodyum hipokloritli çamaşır suyu1 pint (=1/8 galon ≈ 0,47 litre)'lik şişelerde piyasaya verilmiş. bundan sonra da çamaşır tozunun yerini hızla almaya başladı.

bugünlerde ise gelişmiş bir çok ülke, sağlığa zararları dolayısı ile çamaşır suyu kullanımından uzaklaştı. daha doğrusu klorlu çamaşır sularının yerine alternatif ürünler kullanmaya başladılar. hatta bu işin mucidi clorox bile, amerika da artık tercih edilmediği için doğal içerikli greenworks adında yeni bir marka yarattı.
sodyum hipoklorit kullanımı amerika, avrupa, japonya gibi alım gücü yüksek , bilinçli bir çok ülkede çok çok azalmışken çamaşır suyu tüketimi sıralamasında 1’inciyiz. mikropları öldüreceğiz temiz olacağız diyerek hala çılgınlarcasına klorla kendimizi zehirliyoruz.
Tenle temas ettirildiğinde bol suyla yıkanması gereken sıvı. Haftalardır temizlenmeyen kahverengi banyoyu beyaza çeviren sıvının kendimi bildim bileli beyaz olan tenimi nar gibi kızarttığına şahit olduğumdan beri uzak duruyorum. Meğer o amansız kirleri "oh oh" diyerek çıkarttığımız sıvı, hücrelerin DNA’sını bozarak çalışıyormuş.

Tecrübeyle sabittir.
diğer adı çokraktır. türkiye'deki adı ise domestos'tur. temizlik fetişisti insanların 1 numaralı oyuncağıdır.

(bkz: çokrak)
bir süredir ailemin ve kedimin sağlığı için kullanmadığım ürün. onunla birlikte bir çok kimyasalı hayatımdan çıkarmayı başardım.

hepinize tavsiyem olsun. her şeyi karbonat, sirke ve limonla halledebilirsiniz.

temiz ev, temiz çamaşır, çamaşır suyu kokmaz. temiz ev hiç bir şey kokmaz.
içmişliğim var çocukken.ölmedim şükür.ölmedim dimi lan?zebaniler?
doğaya, çevreye ve sinüslerime aşırı zararlı bi zıkkım.

kullanılması yasaklansa keşke.
Takinti. Kesinlikle takinti. Yakinda kendimi yikayacagim o derece.
Kokusu beni 3 gün yataklara düşürüyor.

Ayrıca, ortamı dezenfekte ediyor, ama uzun vadede daha zararlı. Zira, iyi kötü ne kadar mikrop, bakteri varsa tamamını öldürüyor, ortamda önce üreyen kötü mikrop ve bakterilerle savaşacak iyiler olmuyor.

Hep mi kötüler kazanır be, lanet olsun sana çamaşır suyu.
__haberler__

Corona'dan korunmak için çamaşır suyu içen 10 sözlük yazarı hayatını kaybetti.

__haberler__
sık kullanımda boğazda tahribat yapabilir.
harika bi şey.. bununla temizlemeyi en sevdiğim yer mutfak lavabosu içi.. miss missss..
temizlik yapacam derken karılar sonra bu kokuyor.
Arkadaşlar herkese merhaba istatistik dersi için bana yardımcı olabilecek olan ulaşabilirim.
bunların klorsuzu sanki işe yaramıyor gibi geliyor.

o klor kokusu gelecek aga.

evden eksik etmeyin.
Kokusuna dayanamıyorum.
kimyasal bir temizlik malzemesi.

kokusundan dolayı küçükken çok korkardım ve eğer üzerime dökülürse beni renksiz yapacağını düşünürdüm. küçükken garip düşünceleriniz olabiliyor.
Annemin büyük aşkı olan kimyasal.

Öyle ki; Bir evin temizliğini, muhtelif yerlerinin çamaşır suyu kokusunun derecesine göre ölçeklendirebilir.
ıslak çamaşırların suyunun sıkılarak, suların bir yerde toplanması sonucunda elde edilen sudur.
Yıl olmuş 2020, halâ buram buram kokan çamaşır suyu kullanıyoruz.
Konyalı bilim adamları, isviçreli bilim adamları ve ayşe teyze, kafa kafaya verip şunun kokusuz olanını icat etseler keşke!
Annemin benden çok sevdiği tehlikeli ürün.