bugün

20 sene önce jetgillerde uçan arabalar seyrediyorduk. Hala arabaların uçtuğu falan yok. Yapay zeka da benzer şekilde olacak. Yazılım şimdinin ve geleceğin mesleği olarak kalacak.
iyelik eki alarak yazıl- sözcüğünü sahiplenmiş yazılım olmuş sözcük. Benim yazılım. Hatta bununla alakalı bir dize de şiir yazılmış.

Sen benim alnıma yazılım
Sensiz olmaz tasarım.
Kalbime gerek yazılım.
Bela veziyetin içine sokum.
bir kaç video izledim bu yazılımcılıkla ilgili.
gerçek manada sabır gerektiğine karar verdim .
eğer sabır edemiyor iseniz öğrenemezsiniz.
b.ku yedik..
valla yedik. ulan yutubırların alayı senyor developır olmuş.
eskiden çocukları lise çağında muhasebeci olsun diye ticaret lisesine gönderdiler, şimdi aileler yazılımda para var yeahhhhhhııı huüüüüheeaaa diye çocuklarını liseden itibaren yazılım kurslarına, yazılım ile ilgili üniversitenin ilgili bölümlerin vs gönderiyorlar.
derdim şu ; yutıbır senyor abiye bakıyorum(23 yaşında bir velet) heç ti emel* programlama dili diyor.
allahım...
bakıyorum convert öğretiyor ne parse var ne cast var ne veri tipi kontrol yöntemleri var, ne ref type, value type neyse... duruyorum. dur dur dur congolos.
şunu diyeceğim, 18 yıl oldu sektördeyiz. yapmayın gençler, kolay yoldan para kazanacağım, bu işte para var söylemlerine inanıp hayatınızı, zamanınızı, o güzel umut dolu çabalarınızı boşa harcamayın.
yutıbırlara, saçma salak internet sitelerine, akrabalara, anne babaya kulak asmayın, ne istediğinizi sorgulayın.
bu şuna benzer, önünüzde bir yemek var tadına bakın, eğer beğenirseniz yiyin. ama yok tadı hoşunuza gitmemişse bu sadece zevk meselesi olmadığını, vücudunuzun diğer duyu organlarının size bu yiyeceğin yaramayacağını söylemesidir de aynı zamanda...
Pandemi sürecimi değerlendirdiğim aktivite. Php ve javascripte vurdum kendimi. Css'i liseden beri zaten biliyordum ama onu da pekiştirdim bir güzel.

Merakı olanlara tavsiye ederim. Btk akademi üzerinden ücretsiz eğitim alabilirsiniz. Aklınıza takılan olursa sorabilirsiniz.
Bir bilgisayarda donanıma hayat veren ve bilgi işlemde kullanılan programlar, yordamlar, programlama dilleri ve belgelemelerin tümü.
Son zamanlarda hiç olmadık anda kafamı kurcalıyor şu meret. Öğrenmek için çok hevesliyim lakin nereden başlayacam kısmı can sıkıyor. Yazılımla başta Microsoft yazılım öğren diyen birisi daha dün boşver PHP öğren öyle başla der oldu. Bugün bir başkası PHP yi napcan onun ömrü kısa Java öğrenerek başla diyor.

Sözlük ahalisi! Daha fazla kafa karıştırmazsaniz eğer önerilerinizi dinleyecem.
böyle bişiler yazıyolar makina ayaklanıp gidiyo. çok süfer bişii.
Daha tuttuğumuz takımı bile zor öğrenebilen yapay zekânın yazılım geliştirebilecek seviyeye gelmesi için en az bir 100 sene var. o yüzden yazılım bitmez. Önümüz açık o yüzden yapay zekâ gelişene kadar yazmaya
(kodlamaya) devam.
Kod yazmak hem zor hem eğlenceli.
c# , visual basic , visual basic .net , php , asp , asp.net forms , asp.net mvc , python , ruby , pascal , c++ , mikroC , html , css ,jquery , vuejs , nodejs, mssql , mongodb , elasticsearch , redis vs. vs. gibi konularda uzmanlaşmış olduğum ve hayatımı idame ettirmek için ekmek yediğim sektördür.

sorusu olan mesaj kutumu yakabilir.
ingilizcesi software olan kelime
+işletim sistemleri ve uygulama yazılımları olarak ikiye ayrılabilir.
donanım ile iletişim kurmamızı sağlayan bilgisayar birimi.

kullanıcı sabit diske sorar,
abi kapasite durumu nedir? süper bi program var. yükleyebilecek miyim?
Yazılım aslında şiir yazmak gibi bir şey. Sanki yeni bir varlık hali yaratıyorsun o dokunuşlarınla, ölü olan bilgisayar devrelerine hayat verip kendi genişletişmiş fenotipinin parçası haline getiriyorsun. Mükemmel bir his, hele yazdığın programların sonuçlarını üç boyutlu dünyada görünce bambaşka bir tad veriyor.
benim mesleğimdir. şimdilerde ele ayağa düşmüş iki satır kod yazan yazılımcıyım diye dolaşıyor. oysa çok emek ve zaman ister. araştırma ve sabır ister. yaptığınız işin arkasında olmanız ve devamlı destek vermeniz gerekir. sizlere göre biz yazılımcılar asosyal tipleriz. ama sizi asosyal yapanlar bizleriz. kullandığınız her uygulamayı benim meslektaşlarım yapmıştır. kısacası biz olmasak siz ne yapardınız?