bugün

içinden çıkılamayan bir konu hakkında, sözlükten yardım istemek için kullanılan cümledir.

Ukte.

Edit: imla
Yardım nidalarına karşılık vermeyen sözlük ahalisini harekete gecirme çabalarıdır.
askerlik şubesi iki sokak ilerde. tecavüz kaçınılmazsa zevk alacaksın.
(bkz: iki ucu boklu değnek)
sözlük yardım hattına hoşgeldiniz.
gecenin bir saati çıkmaza düşmüş sözlük yazarlarının sözlük genelinden yardım istediğini belirten söz öbeğidir. yardım et sözlük, ben işin içinden çıkamadım... yurt dışından alışveriş yaparken uygulanan gümrük vergileriyle ilgili bilgisi olan sözlük yazarları mesaj atabilirlerse çok makbule geçer.
Sözlük allasen istanbul'da dilek feneri bulabileceğim bir yer söyle.
Çok sıkıntıdaki bir yazar söylemi. Evet sözlük mutfağa kuş girmiş balkondan. Biraz sonra işe gitmem gerek evdede tek başıma yaşıyorum. Mutfağa birşeyler atıştırmak için girdim. Dolapların üstünden bir takırtı geldi dönüp baktım bir güvercin hayvanı severim ama çok korkarım direk bastım yatak odasına koşarak hayvan çırpındı kanat sesleri falan. Odamdayım şimdi dışarıda çıkamıyorum giyinmem lazım.. Evde baya yüksek bir katta. Napıcaam laayn?
önce kuzeninden kurtul sonra çay demle ve mutlu ol.

zorunlu edit: kurtul dediysek öldürme amk!
delikanlı adama kız arkadaşı varken başkası ile görüşmek yakışmaz, sen ilişkine sahip çıkıp sonuna kadar gidecekmiş gibi sarılman lazım, kimse ne olacağını bilemez ayrılacaksınız diye birşey yok,

böyle durumlarda hep empati yapmak lazım, kız arkadaşını ailesi eşrafı falan bir şekilde bir damat adayı ile buluştursaydı / buluşturmak isteseydi hoşuna gider miydi ?
(bkz: hayirli forumlar)
(bkz: damatlar soruyor)
Sözlük yuzırlarından yardım talebi cümlesi. Bir sesleniş.

Az önce uyandım çok zamansız uyumuşum. saçma sapan, anlamsız, utandırıcı şeyler başıma gelmeye başladı. Rüya da değil emimim uyanığım şuan. Ağlayacağım sanırım birazdan.