bugün

windows phone 8 telefonlar için yakın zamanda -developer'lar için 14 nisan 2014'de- gelecek olan güncelleme.

edit: tüm windows phone 8 telefonlara geliş tarihi 24 haziran 2014 olarak açıklanmıştır.

8.1 güncellemesi ile windows phone, ios ve android ile ciddi şekilde aşık atabilecek duruma gelecektir diye düşünüyorum. zira mevcut hali içler acısı.

edit 2: şahsi kanaatim, bu güncelleme ile wp'nin android'i geçtiği yönünde. artık wp'nin rakibi ios'dur.

bazı önemli yenilikler:

- android ve ios'dakine benzer, ekranın üstünden çekince gelen bir "bildirim merkezi" görsel ,

- mağaza'dan indirdiğiniz uygulama ve oyunları telefona veya sd card'a kayıt edebilme,

- mağaza'da yeni tasarım görsel ,

- sisteme entegre bir facebook uygulaması,

- google takvim ile senkronizasyon desteği,

- takvimde hava durumu,

- takvimde haftalık görünüm ve yeni tasarım görsel ,

- iphone'lardaki siri benzeri gelişmiş bir ses asistanı: "cortana" görsel ,

- internet explorer 11,

- tarayıcıdan internete dosya yükleyebilme,

- tarayıcının video oynatıcısında geliştirmeler (oynatmadığı video yok neredeyse)

- ie'da 6+ sekme,

- yasakların memleketi türkiye'de büyük işe yaracak yenilik: hem hücresel veride hem de wifi'da vpn,

- ana sayfadaki canlı kutucuklar için arkaplan ayarlayabilme görsel ,

- yeni ekran resmi alma tuşları: güç tuşu ve ses açma tuşu,

- bildirimler ve müzik için ayrı ayrı ses seviyeleri belirleyebilme,
- geçmiş telefon görüşmelerinin süreleri,

- pil koruyucusu'nda geliştirmeler.
Bir çok yenilikle birlikte gelecek güncellemedir. Öne çıkan özellikleri arasında ise twitter ve youtube

yasakları üzerine vpn bağlantısı ve uygulamaları ve oyunları sd karta yükleyebilme olanağı ile birlikte 10

nisanda gelecek güncellemedir. Ayrıca şu günlerde BUiLD konferansında tanıtımı yapılıyor.

Bu da tanıtım videosu : http://www.youtube.com/wa...mbedded&v=cAu0YgPnuXM
Magazasi umarim daha iyi olmustur.
Telefonun rönesansi olacak guncelleme.
an itibariyle developer olarak kayıtlı olan tüm windows phone 8 telefonlar için gelen güncellemedir.

güncelleme gerçekleştikten sonra görüşlerimi editleyeceğim.

developer olmak için şuradaki adımları uygulayıp 8.1'i herkesten önce deneyebilirsiniz: http://wmpoweruser.com/ho...-wp8-1-developer-preview/

uyarı: güncelleme epey uzun sürüyor. hatta 2 part halinde. ilk partta telefon hazır hale getiriliyor ve kısa sürüyor bu güncelleme (diğerine oranla tabii). ikinci part ise asıl güncelleme oluyor ve 45-60 dakika kadar sürebilirmiş. yani yaklaşık olarak 1.5 saat falan sürecektir.

edit: 14.40 gibi başladığım güncelleme 16.10 gibi bitmiştir. yenilikleri yazmakla bitiremem. gerçi bi kısmını ilk entry'de yazmıştım. ama şu kadarını söyleyeyim: sırf stabilitesi için android'e tercih ettiğim windows phone bu güncelleme ile android'i geçmiştir. şu saatten sonra akıllı telefonlardaki rekabet ios-andoid arasında değil, ios-wp arasındadır. tabii şu an için ios önde.
Windows için devrim niteliğinde gerçekleşen güncelleştirmedir. Şahsen çok sevdim.
geliştiriciler için ön izleme sürümü yayınlanmış güncellemedir.

lumia cihazlara yaz aylarında geleceği açıklanmıştır.
Gelmesiyle birlikte lumia telefonlarımızı iphone niteliğine kavuşturucak olan güncelleme.
Lumia 620 telefonumu bir iphone kullanırmışçasına zevk verir hale getiren güncelleme. Diveynveyd ve cmyk çok sağolsun yoksa hala bekleyecektim turkiyeye gelmesini. Ayrı bir hıza ve estetiğe kavuştu telefonum. Yapmak isteyenler http://www.lojiloji.com/w...-herkesten-once-yukleyin/ adresinden halledebilir. Takıldıkları konuda yardımcı olmak isterim, danışabilirler.

Windows Phone 8'in yeni guncellemeyle gelecek olan işletim sistemidir.
whatsapp ın stabil çalışmadığı version.telefon kilit ekranındayken bildirimler gelmiyor.bir yardım edebilen varsa mesaj atsın.
choose your template kısmında neyi seçiyoruz?

bunu yüklediğimizde yaz ayında çıkacak olan güncellemeyi alabilecekmiyiz?

edit.diveynveyde beni aydınlattığı için teşekkür ederim
Pilin resmen .mına koymuş güncelleme. Bitti gitti resmen telefon yahu... Bir ay kadar daha böyle devam ederse wp 8.0'a geri çevireceğim. Şarjın vahim durumu hakkında anlık bir caps; görsel

Bu arada telefonum daha 2.5 aylık...
Gelen yeniliklerden biri: Mesaj yazarken tahminlerde ikon da çıkıyor.
Mesela ben, "kız" yazınca kız ikonu çıkıyor.

Ahanda böyle
görsel
Oyun klasörünün yeni hali.
görsel
Müzik klasörünün yeni hali.

görsel
Artık Uludağ Sözlük videolarını da oynatmaktadır.

Pardon bir anlatım oldu. Şöyle diyeyim eskiden Windows Phone 8 ile oynatmıyordu. "ne yazıkki bu dosyayı telefonunuzda oynatamıyoruz" diye bir hata veriyordu.
8.1 ile bu sorun giderilmiş çatır çatır izleniyor.
parlaklık artırıldığında, 7 saatte bir şarj etmeniz gereken telefon sistemidir.
Gelen özelliklerden birisi de vpn.

Vpn: Bir vpn hesabı alıyorsunuz. Bu hesap bilgilerini telefondaki vpn bölümüne giriyorsun.
Peki ne işe yarıyor bu vpn?
Youtube yasak ya bizde vpn kullanarak girebilirsin mesela.

Bende cyberghost hesabı vardı. Yapamadım bir türlü.
Farklı hesaplar da denedim olmadı.

Edit: Vpn yi de yaptım youtube sorunsuz açılıyor.

Bu da yalanına sokuyumculara gelsin.
görsel

Edit + ipucu: Vpn açık olduğu zaman şebeke çubuklarının üstünde kilit işareti oluyor.
An itibariyle fark ettiğim bir yenilik: internette gezinirken bulunduğunuz sayfayı sağa sola kaydırarak ileri geri gidebilirsiniz.
lanet olası bir işletim sistemi...
Lanet olmayası bir işletim sistemi.
lanetlenmiş bir işletim sistemi.
Laneti batsın bir işletim sistemi.
developer preview'a atlayanların beğenmediği mobil işletim sistemi. resmi güncellemenin 25 hazirandan itibaren dağıtılacağı söyleniyor. heyecanla bekliyoruz.
Daha resmi olarak dağıtılmadan önce Nokia kullanıcılarına özel Cyan güncellemesi getiriyor.

http://www.wphoneturkey.c...yan-guncellemesi-geliyor/