bugün

sıradan web sisteminin bir üst versiyonu. en büyük 2 özelliği;
-bireyselliği değil, katılımcılığı desteklemesi.
-kontrolcü dönemden çıkıp özgür bir döneme girmeyi kolaylaştırması.
2010'da web içeriğinin yüzde 70'i
internet kullanıcıları tarafından yaratılıyor olacakmış. *
asil ozeti insanlarin payla$imlari ile geli$en bir internet kavrami olarak yapilabilir. tabi bu payla$imlarin ce$itli teknojiler ile bir cok yerde e$ zamanli olarak yayina alinmasi goz onunde bulunduruldugunda muazzam bir bilgi yigini ortaya cikabilmekte. asil onemli olan bu bilgi yigininin nasil i$lendigidir. ce$itli etik degerler yardimiyla zararlarindan cok faydalarini alabilmek tabiki mumkun. esasinda insanlarin bilgi icin internete mahkum olmasindan cok diger insanlara olan bagliligi soz konusu. en basit ornek olarak bizlerin de icerisinde bulundugu sozlukler ornek verilebilir. surekliligi olan bir bilgi aki$i gozlemlenebiliyor. ve bu bilgiler ucup gitmek yerine internette bir yerlerde depolaniyor. bu noktada bahsedilen kavram ortaya cikmakta; bu bilgilere kolay, dogru ve en hizli $ekilde ula$abilmek.
ne oldugu henüz net olarak anlaşılamamış tech.
sadece webmasterın eklediği içerik değil kullanıcılarında içerik ekleyebildiği web sitelerinin düşünülmesi.
*
Web 2.0

Son Kullanıcılarında yönetebildiği ve kodlandığı mimari.
O'Reilly Media tarafından 2004'de kullanılmaya başlanan bir sözcüktür ve ikinci nesil internet hizmetlerini; toplumsal iletişim sitelerini, vikileri, iletişim araçlarını, folksonomileri yani internet kullanıcılarının ortaklaşa ve paylaşarak yarattığı sistemi tanımlar.
çingen e beylik vermişler önce babasını kesmiş.
kullanıcının hem tükettiği hem de katkıda bulunduğu bir web teknolojisidir. iş birlikli ve etkileşimli bir paylaşım ortamı sunar. bu sebeple eğitimde kullanımı da çokça görülebilmektedir. hatta eğitim kurumlarının dışında farklı kurum ve özel sektörlerde de kullanımı mevcuttur.

velhasıl kelam şu an kullanmakta olduğumuz sözlükte hypertext tabanlı bir web 2.0 platformudur.
internet kullanıcıların ortakşa ve paylaşak yarattıığı sistemler .
şuan internet kullanıcıları ekseriyetle web 2.0 (ikinci kuşak web hizmetleri) kullanır.

(bkz: uludağ sözlük)
(bkz: twitter)
(bkz: facebook)
(bkz: blog)
(bkz: wikipedia)
(bkz: linkedin)
O'Reilly Media tarafından 2004'de kullanılmaya başlayan bir sözcüktür ve ikinci nesil internet hizmetlerini - toplumsal iletişim sitelerini, vikileri, iletişim araçlarını, folksonomileri- yani internet kullanıcılarının ortaklaşa ve paylaşarak yarattığı sistemi tanımlar.

alıntıdır.
kaynak; (bkz: Vikipedi)
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar