bugün

sözlükteki durumu;

bazı milliyetçi yazarların bir yazıda baştan aşağı kürtleri aşağılayıp ırkçılık konusunda bütün hünerlerini gösterdikten sonra yazının sonunda bir yıldızlı bakınızla "vatanını seven kürtler hariç tabii" şeklinde yavşaklaşmasıdır.

gerçekteki durumu ise;

yine bir şekilde aptal aptal konuşmalar yapıp minik beyinleriyle kürtleri aşağılamaya çalışan, akıl almaz genellemeleri gözünü kırpmadan yapabilen türkçülerin işlerin boka sardığını anlayıp dayak yememek korkusuyla "vatanını seven kürtler hariç tabii ehehe" şeklinde yavşaklaşmasıdır.

diğer yavşak kelimeler için;

(bkz: kürt ama çok iyi bir insan)
(bkz: benim kürt arkadaşlarım da var)
(bkz: ama sen hiç kürtlere benzemiyorsun ki)
vatanını seven insan kürdüm diye zırvalamayacağı için yoktur.

vatanını seven kürdüm ermeniyim yunanım filan demez.
(bkz: türkün türkten başka dostu yoktur)
--spoiler--
vatanını seven insan kürdüm diye zırvalamayacağı için yoktur.

vatanını seven kürdüm ermeniyim yunanım filan demez.
--spoiler--
türküm der ama kürdüm demez he mi?
pkklı yavşakların zoruna gidendir. bunlar türk milliyetçilerinin, kürtleri vatanını seven-sevmeyen ayırt etmeden hepsini dışlamasını isterler ki bunun nedeni vatanını seven kürt kalmasındır.

pkklı kürtlerin anasını sülalesini sikeyim.
vatanını seven kürt kardeşimdir.

ben yavşaksam sen nesin bi düşün bakalım.

ve ayrıca vatanını seven kürdüm diyebilir fakat "ne mutlu türküm diyene" sözünü de gocunmadan benimseyebilmelidir.
ülkenin adı türkiye olduğundan kürdüm demez vatansever insan. hani burası türkiye ya, türk ırkının vatanı ya ondan.

saçma sapan insanlar yetişir oldu ülkede. osmanlı değil burası yavrum, imparatorluk değil. ulus devleti burası, burası türkiye.
yok öyle dünya!
burası türk ırkının vatanı değil, burası burada yaşayan her ırkın vatanı.

ben de istemezdim senin gibilerle aynı havayı solumayı ama gel gör ki osmanlı yıkılmış, türkiye kurulmuş. yapacak bir şey yok... beğenmiyorsan git amına koyim!
türk olmayı kürt düşmanlığı, arap düşmanlığı yapmak sanan sahte türkler'in yavşaklığıdır. türk olmak, herkese hakkını vermek demektir; ona inanan herkesi mutlu etmek demektir. türk olmak, türk olmayı bilmek demektir..
kürtle pkklıyı ayıramamak bu olsa gerek. her kürt pkklı değildir. ama her pkklı kürtte değildir. kim ulan bunlar o zaman. cevabı basit. kürt halkının üzerinden siyaset yaparak bundan nemalanan insanlar.

mesele özerklik değil yeğen mesele kendi halkını kullanarak üstünden para kazanmaktır. sagduyulu kürtlere saygılar.
(bkz: kürt meselesinin kabak tadı vermesi)
(bkz: oyle deme kurtlerin de iyileri var/#3290647)
vatanını sevdiğini söyleyipte kürdistan propogandası yapandan daha az yavşak olduğu kesindir.
herkes yaşadığı toprağı sever...

vatansa toprağıdır zaten... gerisi teferruattır...
türkiye'yi severim, gelişmesini isterim elbet. futbol karşılaşması olduğu zaman gol atar sevinirim, gol yer üzülürüm. ama bu her insan evladı gibi gün gelir de amerika'ya gitme fırsatı doğarsa gitmeyeceğim anlamına gelmez.

en türkçünüz bile amerika denildi mi gitmek için götünü verir. boş boş konuşmayın...
ülkenin türklere ait olduğunu kabul edemeyen kürdün zırvalamasıdır.
bir de böyle diyen siktirsin gitsin filan der böyle andavallar.

ülke bizim, siktirip gitmesi gerekense türk üm demeyenlerdir.
türkçü gerzeklerin icraatıdır. kıçları sıkışınca, editler yardımıyla bu yavşaklığı yapmaktadırlar. zaten bu ırkçı ve milliyetçilerin bu yavşaklığı onlara miraslarını devredenlerden bulaşmıştır. tıpkı atsız gibi, velidi togan gibi, köymen gibi. onlar da götleri sıkışınca rusya'ya yavşaklığa, almanyaya yavşaklığa, amerika'ya yavşaklığa başlamışlardır. söylemlerini buna göre şekillendirmişlerdir.

(bkz: ırkçılık yavşaklıktır)
(bkz: milliyetçilik yavşaklıktır)
vatanını seven faşist yavşaklıgı gibi bir durum.
ırkçılığını açıkça ortaya koyacak bilinçten ve cesaretten yoksun, sulandırılmış milliyetçilerin kimi zaman yaranma derdinden, kimi zaman korkudan, kimi zaman da yaptığı çıkışı destekleyecek seviyede bilgiye sahip olmayışından yaptığı u dönüşüne kimi yazarlarca verilen isim.

öte yandan bu durum gerçeği hiçbir şekilde yansıtmaz. ağzından çıkanı kulağı duyan hiçbir ırkçı, fikirlerini tevil yoluna gitmez. hakaretini kendini bilmezliğine, dayanaksız sözlerini ise cahilliğine ve neyi savunduğunu bilmeyişine bağışladığım bazı kimselerin iddialarında yer verdiği gibi, ırkçılığın abide şahsiyetleri inançlarından zerre kadar taviz vermemiş, ne kürtlere, ne amerika'ya, ne rusya'ya, ne de almanya'ya yavşaklık etmiştir.

Biz güleriz Cermenliğin kuduruşuna,
Tanıyoruz Atilla'dan beri Cermeni,
Farklı mıdır Prusyalı yahut Ermeni?
Senin dostun Cermanyaya biz Nemşe deriz,
Bir gün yine Bec onünde düğün ederiz.
..
Bizim yanık Fuzuli'miz engin biz deniz!
Karşisinda bir göl kalır sizin Dante'niz!

şeklindeki mısralarıyla nihal atsız almanlar hakkındaki kanaatlerini gençlik yıllarında ortaya koymuştur.

ayrıca;

Yağmur Oğlum;
Bugün tam bir buçuk yaşındasın. Vasiyetnameyi bitirdim kapatıyorum. Sana bir resmimi yadigâr olarak bırakıyo-rum. Öğütlerimi tut, iyi bir Türk ol!
Komünizm bize düşman bir meslektir. Bunu iyi belle. Yahudiler bütün milletlerin gizli düşmanıdır. Ruslar, Çinliler, Acemler, Yunanlılar tarihi düşmanlarımızdır.
Bulgarlar, Almanlar, italyanlar, ingilizler, Fransızlar, Araplar, Sırplar, Hırvatlar, ispanyollar, Portekizliler, Romenler yeni düşmanlarımızdır.
Japonlar, Afganlılar ve Amerikalılar yarınki düşmanları-mızdır.
Ermeniler, Kürtler, Çerkezler, Abazalar, Boşnaklar, Arnavutlar, Pomaklar, Lazlar, Lezgiler, Gürcüler, Çeçenler içerideki düşmanlarımızdır.
Bu kadar çok düşmanla çarpışmak için iyi hazırlanmalı.
Tanrı yardımcın olsun.

şeklindeki vasiyeti de son nefesini nasıl verdiğini açıklar. atsız mert bir adamdı. nasıl konuştuysa öyle yaşadı, nasıl yaşadıysa öyle öldü. hiç kimsenin, türklük ve milliyetçilik bilincinden nasibini almayan sözde milliyetçilerin saçmalıklarına sırtını dayayarak türkçülük ve ırkçılığın yüce değerlerine alçakça saldırmasına müsamaha etmeyiz.

edit: (bkz: türkiyede ırkçılık ve ırkçılar)
vatanını seven ben kürdüm , ermeniyim , çerkezim değil ben Türküm der.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar