bugün

kicindan pit pit pit basinca agzindan uc cikan kursun kalem turu.
(bkz: rotring)
ilkokulda öğretmenlerin bir çoğunun yasakladığı kalemdir bu.*
uclu kalem.

0.5 , 0.7 , 0.9 , 1.0 ve daha baska cesitleri vardir.
(bkz: basmali kalem)
(bkz: öss ye girdiği uçlu kalemi saklamak)
(bkz: eagle is free)
"uç kırılıp sıçrar, gözünüze kaçar, kör olursunuz." bahanesiyle ilkokulda yasaklanan kalem türü.
öğrenciler tarafından genellikle .07 kalınlığında uçların tercih edilerek kullanıldığı kalem türüdür.
kurşun kaleme nazaran daha pahalıdır.
kurşun kaleme nazaran daha kullanışlıdır.
yazma işlevinin dışında, tırnak arasındaki pislikleri çıkarmaya da yarayan cok amaçlı alet.
yeni bir altıncı nesil yazar. koştursun efenim sözlükte. *
kurcalama sırası ;

-dış
-tırnak
-kulak
-sonra tekrar dış
faber castell vazgeçilmezidir, kolay da bozulmaz.
rotring olanlarını 2b uçla kullanıldığı zaman yazmaya doyamadğımız kalem türü..
dersin ortasında "ucu olupta vermiyeniiiin !" diye mal mal bağırarak dolaşıp hocadan laf yeme sebebidir.
(bkz: rotring)
(bkz: benim sadık yarim kurşun kalemdir)
arkadaşlar 0.7 ucu olan varmı die hangimiz bağırmadık sınıfın ortasında. ama inek kızlar genelde 0.5 olanı kullanırdı.
bu kalemle saman kağıda yazmak işkencedir.
görsel

görsel
içindeki zerzevat alınmak kaydıyla boş olan borusundan, agız yolu ile çignenip sertleşmiş kadıgı arkadaşının kafasına atmaya yarar.
0.9 türü piyasadan yıllar yıllar önce kalkmış olan kalemdir efenim.
Sınıfın en pahalı kalemiyle (rotring rapid 15 tl.) hava atmama neden olan tür.
vakti zamanında (ilkokul 1- 1989) okuldaki arkadaşlarımdan özenerek annemden bana almasını istediğim ama annemin o kalemi alacak parasının olmaması nedeni ile üzüldüğüm, o an itibari ile senin o haline içi parçalanan annenin evi didik didik edip kıyıdan köşeden bulduğu bozuklukla aldığı, markasını hatırlayamadığın kırmızı, tepesi silgili, 1989 model ''çıtçıtlı'' kalemim.

canım annem; beni üzmemek ve bana o kalemi alabilmek için çırpınışı hala gözlerimin önünde. aklıma geldikçe hala hüzünlenirim.
kullanmak konusunda bir türlü istikrarlı olamadıgım ,çaldırdığım yada bozduğum ama herşeye rağmen kullanmaktan hep hoşnut kaldıgım yazı şeyisi.
(bkz: versatil kalem)
tombo degil
tombow.
ilkokulda iken büyük abilerin ablaların kalemlerine bakardık hasretlen,onlar uçlu kalem kullanırdı çünkü,e biz tabii deftere bir kastımız varmışçasına bastıra bastıra yazdığımızdan,büyümeyi bekliyorduk...*