bugün

çogu zaman alkol aliminin yol açtigi, uyuyamama fakat uyudugunda da uyanamama hadisesidir. kisi sabahin 9 10 una kadar uyuyamamakla birlikte, gece 10 11 gibi uyanmaktadir. sürekliligi kas agrilarina neden olmakla beraber, sinir bozucudur.
dengeyi bozan, garip saplantılı düşüncelere daldıran hadisedir.
kişinin kendine olan özgüvenini sarsan, kronik yorgunluğa sebeb olan, konsantrasyon eksikliği ve konuşma bozukluğuna kadarda gidebilen psikolojik rahatsızlık.
uzun sürmesi halinde kişilerde halisünasyon görme durumu yaşanabilen hadisedir.
gece oturup gunduz uyumak, veya hıc uyuyamamak. cok buyuk bır sorun. sonucunda ıse derslere, sınavlara uykusuz girersiniz ve sınıfta uyuya kalırsınız.verimsiz hale gelme durumudur.
insomnia hastalığına yakalanma durumudur. çoğu zaman geç yatmakla karıştırılır. geç uyumak uyku bozukluğu değildir. * *
koyunları saydıkdan sonra kuzularınıda sayıp bitiriyorsan, işte ona uyku bozukluğu denir.
(bkz: #9804632)
kulağa gelince çokta umursanmayan fakat en kötü hastalıklardan biridir.*
'papatya çayı ıçın lan' dıye yaptırım sunulacak ve çözülecek bır durumdur.
papatya çayı içen bilir kişi tarafından "passiflora için lan. ama yine de bi bok olmaz " diye yaptırım sunulacak ve çözülmeyecek durumdur.
Sadece bir bahanedir.

-uykum bozuk , yoksa bana kalsa çoktan uyurdum.
çok lanet bişeydir. şimdiye kadar başlığının açılmadığına da şaşırdım.

kendisi uyku denen nefis şeyi layıkıyla yaşayamamaktır. sabah 6 da uyuyup akşam 7-8 de uyanmaktır. örnek için bkz: sağ attaki saat.
daha da ilerlemişi var; aylarca hatta yıllarca uyuyamamak. ha aylar, yıllar nasıl oluyo bilmem. en kötü dönemlerimde 1 hafta uyuyamamıştım. sakın ihmal etmeyin aman diyim. psikiyatra görünün. çok ciddi bi sıkıntı.

edit: lan ben bu entry yi girdiğimde yukardaki entryler yoktu lan! noluyo uykusuzluktan hülisülolosü.. işte ondan mı görüyorum nedir!!1bir!
öyle bir insanda vardır ki oda sessizliğini bozan şey nefesidir.o kadar yalnızdır o kadar işsiz ve güçsüzdür.hayattan bir beklentisi yoktur. sorumlulukları yoktur. işte bu kişidir uyku bozuğu.
sanırsam bende çokça mevcut.
gavurcası da insomnia olan hastalıktır kendileri.
duygu degişiminin anasını aglatmış insanın yaşaması kuvvetle muhtemel sorundur.
sabahlara kadar uyuyaman akşam olmadan uyanamayan, bazen 13 saat uyuyabildiği gibi bazen de 4 saat uyuyan insanın sorunudur.
Sabah 11 de uyuyup akşam 6 da kalkmak vardır mesela. o çok çok lanet bir şeydir.
dönemsel birşey değil de uzun vadeli bir durumsa, ağır psikolojik sorunların bir sonucu ve aynı zamanda tetikleyicisi olabilir. doktora gidip valdoxan 25 mg almanıza neden olabilir.
yorgunluktan geberirken bile uyuyamamak iğrenç ötesi birşeydir. önce baş ağrısı tutar ilaç içersiniz sonra astım tutar fısfıs yaparsınız sacınızı başınızı yolasınız gelir olmaz. en son bir uyku hapı içerseniz. sonrası daha kolay olur.
bazen bitki çayları , mp3 dinleyerek yatmak işe yarasada, bazen ne yaparsanız yapın işe yaramaz.
Şu saate uyanık olan insanların çoğunda bulunan bozukluk hayır önceden gece 1 kadar oturmaya izin verilince sevinen daha saat yaklaşırken uyuyan çocuklardık biz ne oldu bize?.
günde yaklaşık dört saat yatmanın verdiği gıcık durumdur. yatamıyorum sözlük, bazen uykum geliyor, gözlerim ağrıyor ama yatamıyorum. dünyadaki en gıcık durumlardan biri olsa gerek.
Gece 4:30 da uyuyup kabus görüp uyanmaktır mesela.
çocukluğumdan beri aşamadığım problemlerden biridir. insan bünyesi uyku düzensizliğine alışıyor işin kötüsü.