bugün

herkes aynı şeyi sevseydi farklılıklar olmazdı sözünün söylenmesi uygundur.
Müziğin evrensel dilinden yararlanıp, şarkı sözlerini anlamak gibi bir kaygısı bulunmayan insanın yaptığı eylem.
yabancı şarkıdan ne anlıyorsunda dinliyorsun diyen mikro insanların, "aşk bu kızıl ötesi yaralı müzesi hareket edemem" sözünden ne anladığını çok merak ettiren durumdur.
bana ajdarı sunun bir medyaya, müzik dünnyasına ne yapsam azdır mantalitesini güden her insanın yapacağı şeydir. haklıyızda davamızda. ha, justin bieber geldi mertlik bozuldu fakat, yabancı şarkı derken ingilizceye indirgememek lazım. misal, latin müzikleri, kızılderili müzikleri, uzakdoğu müzikleri de fazlasıyla dinlenilesidir.
yursever kardesler varken metallica, demet akalin varken rihanna, serdar ortac varken linkin park dinlemek kadar sacmadir. *
türkçe müziğin köreldiğini anlayan zevk sahibi insanların yaptıkları eylemdir.

misal ben, ingilizce şarkılar türkçe şarkılardan hallice diye düşünüyorum, fakat coğrafik açıdan nispeten daha yakın, balkanlardan (özellikle yunanca) şarkılar tekdüze olmadıkları için dinlenebilir buluyorum.
Yabancıları kıskanmaktır, sadece ve sadece.
trollük değil niyetim ciddiyim ben. bizde yarak kürek adamlar, karılar yarak kürek şarkılar yapıyolar. bana söyleyin kaç tane efsane şarkı yapıldı 10-15 senedir türkiye'de ? belki bi ciguli'den binnaz, belki bi çikita muz, ama kesinlikle serdar ortaç'tan binlerce dansöz var değil. kesinlikle, bir hafta radyoda 50 kere duyup ta sonra bi daha duymadığımız şarkılar değil.

cem karaca, erkin koray, sezen aksu, sertap erener, alpay, ciguli ve ajdar da olmasa net söylüyorum bu ülkede müzik diye birşey olmazdı.

aramızda tarkan'a dünya sıtarı diyenler var. onların götüne koyyim ben. lan ne sıtarı be gezegen bile değil, uydu bile değil lan o adamlar. serdar ortaçıdır, yok efendime söyliyim, demet akalınlar, kubatlar, zaralar falan filan.

hani bi tane quenn gösterin bana ? bir rock band gösterin ki led zeppelin gibi dünyayı titretsin zevkten. bi kurt cobain gösterin, bi 17 yaşında lorde, bi orjinal lady gaga gösterin. herşeyi bırakın bi tane david bowie gösterin dinleyince kafanızı güzel yapsın.

gösteremezsiniz. bizde müzik zeka seviyesine göre yapılıyo çünkü. arz talep koşulları gözetiliyor. ulan ben varya sizin davut güloğlu, murat boz dinleyen kulaklarınıza sokayım. cidden.
metal varken pop dinlemek gibidir.

edit:rock içinde geçerli sadece metal değil amk hemen eksilemeyin
Benliğinden uzaklaşmış yazarın söylemi.
baslıgı acan kardesimizin haklı oldugu noktalar tabiki vardır bende hep yabancı dinlerim ancak su da vardır ki ingilizce günümüzde evrensel bir dil oldugundan zaten türkiyede dünyada cıgır acıcak bir müzikte yapsan bahsedilen noktaya gelinemeyecektir.
Genelleme yapılması Çok yanlıştır ben de daha Çok yabancı müzik dinlememe rağmen bu TürkÇe şarkıların hepsinin kötü olduğu anlamına gelmez TürkÇe nostalji müziklerimiz oldukÇa kulağa hoş gelen parÇalardır. Ayrıca Tarkan'ın hangi parÇasını dinleyeceğini iyi seÇerseniz siz de fark edersiniz ki sesi oldukÇa kalitelidir.
Malesef hala aksini yapan eziklerin çoğunlukta olduğu şey. AKP seçmeni hepsi de
zeki mürene de laf atar bunlar cem karacaya da.
anlamadığı şeyi dinlemekten zevk almıyordur.

(bkz: ya anama sövüyorsa)
tercih meselesidir.

düşünün, 5-6 yaşlarında falansınız. o dönemde de 20'li yaşlarda dayınız var ve aynı evde yaşıyorsunuz. dayınız da dev bir cd arşivi olsun. bu arşivde 2000'li yılların yabancı elektronik şarkıları bolca olsun. ha tabi bir de cd çalarlı teyp. don omar'dan tutun da bomfunk mc's'e kadar her türlü sanatçı olsun ve yıldızlararası yolculuk yaparmışçasına birinden birine atlayarak dinlemiş olun. ne olur? tabii ki yabancı elektronik müzik bağımlılığı. işin enteresan tarafı 6 yaşımdan beri halen daha kesintisiz dinlemekteyim. tabii dinleye dinleye yeni tarzlar keşfettim, ama temelim çocukluğuma dayanıyor.

türkçe şarkılar çok istisna benim için. ama bir şey olur, kulağınıza aşırı güzel gelen bir türkçe şarkıya denk gelirsiniz. ve bu şarkı çok yüksek bir müzikal değer taşır. işte o zaman akan sular durur ve bir anda kendinizi şarkının içinde buluverirsiniz.

yabancı şarkılarla türkçe şarkılar arasında büyük bir hissiyat farkı var benim için. çoğu kişi "anlayabildiğin için farklı geliyor" dese de, ben buna katılmıyorum. müzik evrenseldir ve geçerli bir lisanı yoktur düşüncesini daima benimsemiş biriyim ve müzikle de uğraştığım için bunu birnevi kendi imkânlarımla kanıtlamış oldum. sevdiğim bir türkçe şarkıyı severek dinlemeye başladığımda, aldığım hissiyat yabancı şarkılara göre çok daha yoğun ve duygulu oluyor. ben bunun istisnalardan meydana geldiğini düşünmekteyim. yani sürekli dinlediğim yabancı şarkılara nazaran istisna olduğu için daha farklı, daha etkili gelebilir kulağıma. çünkü neredeyse türkçe şarkı hiç dinlemiyorum. yine de tam olarak neyden kaynaklandığını elbette bilmiyorum. müziğin psikolojik etkileriyle ilgilenen arkadaşlar bu konuda beni aydınlatabilir.

bahsi geçen şarkı;

https://youtu.be/fvQPnO58gzc
Garbage - the world is not enough
Müslüm gürses - bir ömür yetmez

Tarafını seç.
Tercih meselesidir. Eski Türkçe şarkılar hoşken yeni çıkan şarkılar bildiğiniz çöptür. Elbette her yabancı şarkı da iyi değildir. Yabancı şarkı diyorsak metal ve Rock müzikten şaşmam ben.
kişisel bir tercihtir. bırakın isteyen istediği dilde şarkı dinlesin. size ne ki ?
Bransim ingilizce ama fazla yabancı müzik dinlemem.
tercih etmediğim bir şeydir ama bir tanesi hariç. no method'un let me go şarkısını liseden beri dinliyorum. insanı sakinleştiriyor ve dinginlikle neşe veriyor.