bugün

bir iki üçten sonra söylenilmesiyle nefesleri kesen ünlem!!
(bkz: bir iki üç tıp)
(bkz: tip fakultesi)
enteresan biyerdir bu tıp. aslında yaşayış biçimidir. Tıpa giren adamlar doktor olacaklardır ama gençliğinin en güzel yıllarının yaşıtlarının yaşadığı biçimde yaşayamamısıdır.
sınavlar üstüste yada komite olur. kliniği sözlüdür hocanın tipine göre not vermesidir. sınavın klasik olması öğrencinin iman kuvvetini artırır. bir yer ya da yaşayış tarzı da değildir tam olarak. tıp bir olgudur. yaşamak zordur.
ömür törpüsü olarak da adlandırabileceğimiz bölüm.6 senedir eğitim süresi,eğer hazırlığı olan bi üniversitedeyseniz süre 7 yıla çıkar haliyle.ilk 3 senesi temel bilimlerdir.4,5 ve 6. sınıflarda staj yapılır,6.sınıf hariç her sınıfta kalma riskiniz mevcuttur.allah yardımcınız olsundur. (bkz: ilk entry)
yanına fakültesi getirilince allah belasını versin diyeceğim kelime.
alm. tip
(bkz: adli tıp)
(bkz: alternatif tıp)*
fr. médecine
okuduğum insanı çabuk yaşlandıran bölüm.
Hastalıkların önlenmesi ve iyileştirilmesini,beden ve ruh sağlığının konu alan bilim dalıdır.Anatomi (gövdebilim),fizyoloji,histoloji (dokubilim),biyokimya,pataloji (hastalıklar bilimi) gibi temel dalları;cerrahi,iç hastalıkları,oftalmolaji (gözbilimi),nöroloji (sinirbilim) gibi klinik dalları kapsar.
1.sınıfta profesör, 2.sınıfta doçent ,3.sınıfta yar doç 4.sınıfta
uzman ,5 sınıfta pratisyen ,6 sınıfta benden bi bok olmaz şeklinde evrimleşen insanların okudugu bölümdür.
çok pozitivist ve materyalist BiR kavram. bizde hala ne yazık ki böyle. hiç bir doktorla derdim yok çok şükür ayrıca severim de doktorları çünkü ailemde de var doktorlar.
Ancak fazla mesai yapmak, yorgun düşmek, çok hastayla meşgul olmak gibi sebeplerin doktorluğun ruhunu öldüreceğine inan(a)mıyorum. bu dipnotu eklemeden bu yazıyı bitirmek istemedim.
Bir dönem kazanmak için , dersanelere para akıttığımız ,kafa ve beyin yoksunluğu nedeniyle kazanmadığım bölüm.
içinde olmayan hiç kimsenin tam olarak ne olduğunu anlayamayacağı disiplindir. hatta içinde olanların bile bazen anlamadığı şeydir.
temel noktalar ise şöyledir:
tıp bir bilim değildir, bilimi de kapsayan bir disiplindir.
tıpta yüzde yüz yoktur, mühendisliğe zerre benzemez.
tıp bir meslek değildir, bir yaşam tarzıdır.
doktorların uğraştığı bilimsel meslek alanı.
almancada tüp diye okunan kelime.
toplum yararına program.
(bkz: işkur)
Tayyipi andıran bir kısaltma.