bugün

bir erkeğin ruhunun neden yapıldığını ve neden şekil aldığını özetler bir dagur kari filmi. bir erkeğin en yontulmamış ve en saf halinin erkek ve kadın ilişkileri, hayatta tutunması için ne yapması gerektiği metaofarlar düzeyinde, erkeğin iç dünyasını yansıtmış, kısaca erkeğin kalbine dokunmuş yönetmen. mekanın aurası, üzerine sinmiş is ve toz kokusunu sabahları taze çekilmiş kahve ve akşamları burbon kokusu ile harmanlıyor. jacques karakterini red filmindeki ludlow karakteri ile hatırlayacağımız brain cox, lucas karakterini ise there will be blood filmindeki sapkın dindar rahip eli sunday ile sinirlerimizi usta bir oyunculuk alt üst eden paul dano canlandırıyor. durağan ama sıkmayan temposu ve akışı ile izlenmesi için sağlam bir kafa gerektiren, tekrar tekrar seyrederek detaylardaki nüansları yakalayacağınız başarılı bir film.
--spoiler--
hayata karşı acımasız olmanın, aslında kendine acımaya dönüştüğüne dem vurdurmuştur ve erkeğin kalbini de ikiye bölmüştür. iyi ve kötü olarak, ya da çaylak ve hayatı yaşamış. temiz ve iyi olanın yorgun ve kötüye alışık olan bedende gerçek olan mutluluğu arkadaşlarında ve aşkta, yani sevdiklerinde huzur bulduğunu, hayata yeniden iyi biri olarak nasıl dönüşebileceğinin ipucunu vermiştir yönetmen.
--spoiler--
Büyük umutlarla gittiğim bir filmin beklentimin de üzerinde çıkması gibi kaç şey daha var şu hayatta beni bahtiyar eden? Martin Eden? intihar etti gitti, o da bıraktı bizi.

Yaşlı aksi ile saf genç arkadaşlığı olabilecek en sahici şekilde aktarılırken filmin geçtiği barda oturup, bir yandan demlenirken olanları izliyorsunuz.

Büyük umutlarlarla gittiğim bir filmin beklentimin de üzerinde çıkmasından sonra apansızca bitmesi gibi kaç şey daha var şu hayatta beni hüzünlere gark eden? Martin Eden? intihar etti gitti, o da bıraktı bizi.

Hayat hüzünlü...
Diğer filmlerine nazaran vasat bulduğum (gbkz: Dagur Kari) filmi. Biraz zorlamış gibi geldi bana zıtlıkları. Oysa o kafasına göre takılıyodu normalde. Ne oldu bilmem.

Bir de filmde Messi'yi oynatmış. Helal *

(resim: görsel )
--spoiler--
- eee, bu günlerde nasılsın
- Şüpheci, korkak, acılı, endişeli, dikkatsiz, korkulu, panik içinde, dehşet içinde, ve telaşlı. Kendimi sözlük gibi hissediyorum.
--spoiler--
iyi yürek yoksunu ihtiyar hayatının son anlarını yaşadığı düşüncesiyle barını işletmesi için genç lucas ı yanına alır. ihtiyar ve genç delikanlının karakterleri tamamen zıtlıklarla doludur. lucas çok duyarlı ve nazik bir gençtir; fakat ihtiyar onun bu özelliklerle barı işletemeyeceğini düşünür ve lucas a kaba ve acımasız olmayı öğretmek için çaba sarfeder fakat işler tahmin ettiği gibi gitmez ve ihtiyarın kendisi yufka yürekli olur...

bu duruma örnek gösterilebilecek en iyi sahne de lucas ın ördeği kesmek için götürürken noel i sırf bunu için bekleyen ihtiyarın bir anda vazgeçmesi...

ve son ise klasiklerden...
--spoiler--
Keske size borcumu ödeyebilseydim ama benım verebileceğim hiçbirseyim yok, tabii spermlerimden baska.

Size onları bağışlayabilirim.
--spoiler--

yaşlı kalp hastası ve barından başka hiçbirşeyi kalmayan bir adamla, sokaklarda yaşayıp artık hayata

dair bir umudu kalmamış bir gencin hikayesi ana konu aslında,ama film içeriği zengin diyaloglarla

süslenmiş genç elemanın oyunculuğu çok iyi,filmin büyük çoğunluğu bar ortamında geçiyor oraya takılan

insanlarında hayatlarına misafir oluyoruz az çok ve sonlara doğru adam hastalığında sayesinde yufka

yürekli olurken genç ise dünyaya ayak uydurmaya çalışıyor film boyunca dikkati çeken ördek ise iki

insanı ir ortada bir kalpte buluşturuyor fazla bir beklentiye girmeden izlenilesi güzel filmlerden.
--spoiler--
kursuni renklerle bezeli, insanı yormayan aksine dinlendiren basarılı bir dagur kari filmi.

--spoiler--
"her iyiligin icinde bir kotuluk; her kotulugun icinde bir ıyılik vardır", sozunu anımsattı bu film bana. cunku ordek tam kesilecekken mani olan jacques karakteri ordegin hayatını kurtardı ama lucas'a kotuluk yaptı farkında olmadan. tabakta olması gereken ordegin pesinden yola fırlayan lucas'a araba ile carpıp kacan surucu lucas'ı oldurdu ama jacques'in hayatını kurtardı.
--spoiler--