bugün

en iyi niyetlerini dışa vuran, galeyana gelmiş bir türk evladıdır.
bu sebepten dolayıdır ki tarih kitaplarında osmanlı dönemi yükselme devri sayfalarca anlatılırken duraklama ve çöküş dönemi birkaç sayfayla geçiştirilir.

(bkz: almanlar yenilince biz de yenilmiş sayıldık)
sebep olarak; (bkz: osmanlı nın yükselme devrinden sonra sıkıcılaşması)
öğrencinin dersi yaşadığını gösterir. birde iyice yıkılmaya kadar gelmişse konu, dersin arasında ağlayarak "bii daağhka hoceamm" diyip çıkabilir. yazıktır , bırakın omuzunuzda ağlasın.
tam olarak benim o. '' şöyle olsaymış, şöyle yapsalarmış keşke '' diye olaya farklı açıdan gereksizce yaklaşan da benim. gut lafını duyduğunda padişahlara üzülen de benim. arada olur öyle...
düzgün gitseydi, bütün dünyayı düzerdi bizde üzülmezdik diyerekten iç geçiren duyarlı insandır.
Öğretmen: Vee ... böylece osmanlı devleti gerileme dönemine girdi ..

Arkada sıradan öğrenci : Ah ulan Osmanlı Ahh Ahh !
Bir Başka Öğrenci : Hey gidi osmanlı sen neydin bee !
asil bir türk insanıdır.olması gerektiği gibi davranmıştır.
birde o talas savaşında yavşak araplar bizi satmıştı. ben o mevzuya çok tav olurdum
Tarihimizi iyi bilen ve gelecek nesillere aktarabilecek konumda olan insandır yani türk milli kültür bilinci olşmuş ve başka insanlarda da oluşturmasını sağlayacaktır.

Kötü yorumlar yapan arkadaşlara katılmıyorum.

(bkz: Ceddin deden neslin baban)
fatih,yavuz sultan selim,kanuni sultan süleyman'nı okurken koltukları kabaran , vahdettin 'e doğru yaklaştıkça sıraya gömülen öğrenci.
neler kaybettiğimizin farkında olan, bu değerlere haklı olarak üzülen, yüce insandır. buna üzülmeyenin anlaması da mümkün değildir.
(bkz: fatih o sefere çıkmayaydı iyiydi)
tarihi seven, o günleri yaşamak isteyen biri olabilir. böyle arkadaşlara sahibim de, oradan biliyorum.
empati kurabilen insandır. derste o zamanlarda yaşadığını düşünürek üzülür doğal olarak.
ki Osmanlı torunları olarak üzülmemek elde değildir.
çok komik bir hadisedir, çünkü her ümmetin sonu vardır.
en temiz ve saf duyguların insanıdır. elinden gelse de habire kaybedilen toprakları geri alsadır.
pişmanlık duyan insandır. O an doğmamış olmanın üzüntüsünü ta ciğerinde hisseder. Bir abdülhamitin tahttan indirilişini okurken ağlayası gelirde atamaz içinden. Bir fatihin fethini dinleyince coşası gelirde gürleyemez dışarıya. iyi insandır.
üniversiteye gelince de uygarlık tarihi dersiyle depresyona girecektir.
küçük cahiliye döneminde her çocuk üzülmüştür, daha sonra selimleri ve yaptıklarını öğrendikçe bu üzüntü yerini yer yer nefrete daha sonra acınası bir gülüşe bırakmıştır.
ders: osmanlı nın son dönemleri

yorum: ulan yıkılacak mı koca imparator, yok birisi çıkacak kurtaracak, hatta kurtaracak ama bu imparatorluk artık iflah olmaz, bence hazır ortalık yıkılmışken yepyeni bir devlet kursun, yani format atsın düzene, az kaldı, şu çanakkale zaferinde kahraman olan bir komutan vardı, bak o yapar bu işi...
içimi sızlatan tek şey 1.dünya savaşı ve kurtuluş savaşı dönemindeki yaşanan sefillikler ve ölümlerdir.
lisede Osmanlı'nın çöküşü ilkbahara denk gelmişti. ilkbahara rağmen böyle için sıkılır, derse giresim gelmezdi.