bugün

vicdan, iradeyi etkilen beyin lob kısımları, gerçeklik algılımız.
ankarada otobüslere bedava binmeyi sağlayan kart.
Egonun pohpohlanmış halidir.
kişinin ahlaki yönü. id in verdiği saldırgan açlığa karşı kendin sınırlar.
ego olmasa, id ve süperego bir hiçtir.
id: ahlaki değerlerdir iyi olmak ister.
ego: şu anki durumun.orta yolu bulmuş.
superego: o işte bir canavar.

not: ıd ve süperego arasındaki fark ne kadar büyük olursa kişinin pskilojik hastalıklara yakalanma oranı fazladır.
psikoloji dersinden akılda karlmış bir terim, sözcük grubu!
Egoma ters düşüyosun çek git burdan.
başlığına yazılan, (#28693465) bu entry, başlığa göre süper egodur.
Suç işleme potansiyeli olan bir insan olarak sadece sevdiğim kadını düşünerek bu arzumu dizginliyorum. Yani birisine sarılmak beni mutlu ediyor. Annemi hiçbir zaman sevmedim. Mutlu bir ailede dogmadim; ama boş bir insan da değildim. Siz evreni düşünürken, sevgilinizi düşünürken ben birini nasıl bıçaklarım, abimi nasıl öldürürüm diye düşünüyordum. Yani benim için evren kafamın iciydi. Okuduğum her şeyden etkilenirdim. Çünkü dislanmistim. Kimse beni sevmiyordu. Bir kız arkadaşım da olmadı. Çünkü utanılacak şeyler vardı. Beni hayatta tutan tanrı korkusu değil süper egoydu.
süper ego diyince aklıma fatih terim geliyor. nedense.
görsel
id ve egonun frenidir.
Toplumsal yaşamda varolabilmenin, huzurun, "insan " gibi insan olmanın kurallarını, gerekliklerini, kulağımıza ve yüreğimize fısıldayandır.
Çocukluk döneminde gördüğümüz korku ve utanç duyguları ise superego gelişiminin belirtilerindendir. Çocukluk döneminde oluşmaya başlayan hayatının sonuna kadar sürdürdüğü bir olgudur.