bugün

Takintili olmayin, ufak şeyleri dert edipte kendinizi paralamayin olan yine size oluyor.
Bu Sözlüğe güven olmaz. Bundan adım gibi eminim..
Basıp parayı gelin alanya' ya tatil için. Millet nasıl biçim eğleniyor lan...
büyüklerinizi sevin lan. belki sevginizi süslü kelimelerle ifade etmeyi sevmiyorsunuzdur. ben de öyleyim. fakat zaman geçtikçe yanlış yaptığımı anladım. yanklarına kondurulan küçücük bir öpücük bile onları mutlu ederken bunu onlardan esirgemeyin. onları kaybettikten sonra 'keşke' dememek için şu zamanınızı iyi değerlendirin.
insanlarla iki dakika samimi oldun diye yaşam alanına müdahale etmesine izin verme.
adam olun, efendi olun.

canımı yiyin. ok.
Kimseden tavsiye beklemeyin. içinizden ne geçiyorsa onu yapın. Bu tavsiyeyi de dikkate almayın tabiki.
cok zeki degilseniz sigara icmeyin.
Hayatı sev, insanları kendinden koru, benden uzak dur.
takıntılı olmayın oğlum, geçmişinizi geleceğiniz yapmayın. bırakın herkes kaldığı yerde kalsın
Toplu alanlardan uzak durun.
Sözlük ortamını çok ciddiye almayın. Alınacak olsa ben alırdım, size bırakmazdım. Binerdim üstüne vururdum kırbacı.
kitap okumadığıniz bir vaktiniz olmamalı bence.
Hayatta namusa şerefe ve toplum içinde itibarınızla oynamadığı sürece insanlara iyi davranmaya çalışınız. Dünyada olmasa da ahirette sonsuz yurtta muhakkak faydasını göreceksiniz.
(bkz: boyun eğmeyin)

(bkz: ezerler)

(bkz: üzülürsün)

(bkz: değmez)
bu sıcaklarda dışarı çıkmayın lan. çıkıyorsanız da toplu taşıma kullanmayın. kullanıyorsanız da yaşlılardan uzak durun. adam 40 derece sıcakta kızılaya gezinmeye gelmiş hem de sıcaktan şikayet ediyor. neyin kafası lan bu. neyin fantezisi. hayır bi de dayanamadım sordum dedim dayı kaç yaşındasın sen. 63 dedi. ulan peki bu ne tavır hal hareket, görenleri 90+ olarak kandırma girişimindesin. benim senin yaşında babam var günde 30 şınav çekiyor lan. hayır hayır hepsini de geçtim biz yaşlıya yer veriyoruz da sen neden senden daha yaşlısına yer vermiyorsun? ulan teyze tir tir titriyor son nefesini verecekti orada.

siz, siz olun bu sıcakta otobüse binmeyin.
Yaninizda k*rt arkadaşınız varsa yeşil t-shirt felan giymeyin yanınızda tam bölünebilcek simetrik cisimler taşımayin.
Acimayin insanlara yoksa acinacak hale gelirsiniz .
Hayat gerçekten çok güzel. Her Güne uyanabildiğiniz için şükrederek uyanın. Her doğan gün size bir armağandır. Tadını çıkarın. Gezin, sevin, sevilin, gülün, güldürün. O kafandaki deli saçması şeyleri bırak. Bak dışarda güneş var. Temiz havayı içine çek. Kim bilir belki de aşık oluruz onu düşün.
tavsiye vermekten vazgeçin.
terli terli su içmeyin.
avmde yemek yemeyin.
tavsiye vermekten vazgeçin.
google da arama yaparken sadece görselleri kullanmayın. okumayı alıskanlık haline getirin biraz beyniniz çalışsın.
başkalarının eşyalarını kullanmayın...