bugün
- zeynep bastık'ın beyaz külodu21
- birlikte diyete başlayalım mı9
- bayburtta picasso'ya ait ünlü tablo yakalandı18
- yazarların romantiklik seviyesi25
- realite manipülasyonu20
- profesörün sokak köpeği saldırısına uğradığı ülke26
- dini bütün bir kızı etkilemenin yolları21
- yazarların kendilerini tanımlama şekli13
- anın görüntüsü14
- izmir 3 koşuda hangi at gelir8
- kanka olmak istediğiniz yazarlar25
- menzil cemaatinin 17 milyar serveti olması22
- yazarların gurur duydukları özellikleri16
- filistin meselesi bizim milli meselemizdir20
- chatgpt9
- kadınların katlandığı eziyetler14
- sözlük yazarlarının akşam yemekleri11
- izmirde 5 çocuğun öldüğü yangın13
- gül gibi kokan sözlüğün ağır abisi21
- belediye konserleri yasaklansın10
- mesai saatlerinde entry girenleri cimere bildirmek8
- israfa son vermek için yapılması zaruri olan 3 şey33
- müslüman diye hamas'ı savunmak10
- judas'ın ölmesi8
- 17 yaşında bmw vs 3 yaşında egea9
- kedimi kim yedi1'in ölmesi13
- güvenmemeyi nasıl öğrendin10
- peter parker'ın mutsuz olması13
- reis deyince akla ilk gelen23
- günün sözü9
- mel mel vs eylulsabahi40
- özlem zengin21
- gece yatarken kurulan hayaller16
- tanışmak istediğiniz yazar14
- bazlama açmayı bilmeyen kız10
- bir erkeğin bağımlılık yapabilecek özellikleri8
- ölsem helvamı hangi yazar yapar22
- sana şimdi ne mesajlar geliyordur17
- eskiamaeksikbiri21
- b12 takviyesi10
- yazarların en çok sevdiği aylar22
- puura11
- sözlük kızlarının bugünkü kombinleri22
- sigara içen insan aptaldır19
- thusnelda10
- amk diyen kezo8
- sevgilisinden yeni ayrılan kız11
- şalgam suyu10
- sokakta görülen kediye naber lan demek9
- larisalisa13
o günün takvim arkası ismi.
bilmiyorum.
babamın, zamanında oğuz çetin' i izleyip "bu adam çok iyi oynuyo aq" demesi.
ve futbolla hiç arası olmayan ben...
ve futbolla hiç arası olmayan ben...
Doğar doğmaz konuşmaya başlamışım,emeklemeden yürümüşüm ayı sütü emmişim boğalarla savaşmışım ondan koymuşlar.
isimsiz olmaz demişler, o sebeple koyulmuş.
ismim Berivan.Anlamı karda açan bir dağ çiçeğidir.Ve bu çiçek, yanında başka bir bitki türünün yetişmesine izin vermez.ismimi babam koymuş.depremde eşini çocuklarını kaybetmiş.kendisine yeni bir hayat kurmuş Ve hayata tutunduğu en büyük dal da ben olmuşum.adımı Berivan koymuş çünkü çiçek gibi açmışım ömründe, adımı Berivan koymuş karda bile açıp parlayayım diye, adımı Berivan koymuş güçlü olayım diye,adımı Berivan koymuş dağ çiçeği kadar güzel bahtım olsun diye.
ismim babaannemin ismidir. koyuluş nedenine gelince;
annem ve babamın evlendiği dönemde babaannem hasta. yanlış hatırlamıyorsam akciğer kanseri. hayatı boyunca da fukaralık içinde geçmiş. dedem de adam değildir şimdi. ne babalık yapmış doğru düzgün ne de kocalık. hatta soba maşası ile dövermiş babaannemi. bize de dedelik yapmadı. çok da lazım değil gerçi. zaten yaşlandı artık tüm bunlara rağmen şanslı adammış ki evlatları evlatlık yapıyor kendisine.
yatağındayken demiş ki babama "karını döversen hakkım sana haram olsun." sonra da anneme demiş ki "ben görmem herhalde ama kızın olursa, oğlum benim adımı falan koymak isterse koydurma." babama da demiş aynısını. neden deyince de "benim gibi çilekeş olur. onun kaderi güzel olsun, benzemesin bana." işte babama nasıl oturduysa bu söz, benim adımı babaannemin adını koymuş. ve bana hep der ki babaannen böyle böyle derdi, sen onun bu sözünün yanlış olduğunu göstereceksin.
21 yaşındayım. adımı da çok severim. iyi bi okula gittiğimi söyleyebilirim. hatta her şey yolunda giderse şu an gelecek kaygım yok diyebilirim. böyle ara ara sızlanırım ama mutluyum be babaanne. umarım sen de görüyorsundur.
annem ve babamın evlendiği dönemde babaannem hasta. yanlış hatırlamıyorsam akciğer kanseri. hayatı boyunca da fukaralık içinde geçmiş. dedem de adam değildir şimdi. ne babalık yapmış doğru düzgün ne de kocalık. hatta soba maşası ile dövermiş babaannemi. bize de dedelik yapmadı. çok da lazım değil gerçi. zaten yaşlandı artık tüm bunlara rağmen şanslı adammış ki evlatları evlatlık yapıyor kendisine.
yatağındayken demiş ki babama "karını döversen hakkım sana haram olsun." sonra da anneme demiş ki "ben görmem herhalde ama kızın olursa, oğlum benim adımı falan koymak isterse koydurma." babama da demiş aynısını. neden deyince de "benim gibi çilekeş olur. onun kaderi güzel olsun, benzemesin bana." işte babama nasıl oturduysa bu söz, benim adımı babaannemin adını koymuş. ve bana hep der ki babaannen böyle böyle derdi, sen onun bu sözünün yanlış olduğunu göstereceksin.
21 yaşındayım. adımı da çok severim. iyi bi okula gittiğimi söyleyebilirim. hatta her şey yolunda giderse şu an gelecek kaygım yok diyebilirim. böyle ara ara sızlanırım ama mutluyum be babaanne. umarım sen de görüyorsundur.
aileye gelen ilk torun haliyle ilk yegen de olmamdan dolayi herkes ismimi koymak isteyince annem careyi kura cekmekte bulmus.
teyzemin yazdigi isim cikmis. neyse ki adimi seviyorum.
teyzemin yazdigi isim cikmis. neyse ki adimi seviyorum.
(bkz: bende koyjam ha)
Fenerbahçenin efsane sağ beki (bkz: ilker yağcıoğlu)
Büyükbabamın çocuğu gibi sevdiği birisi varmış onun adını koymuş.Babaannemin adı olcakmış da kurtulmuşum.
Ablam ilk doğduğunda isim daha koyulmamışken bu isimle seslenmişler bir hafta kadar herkes onun ismini bu sanmış. Sonra başka isim konulmuş. Ben doğmuşum demişler Betül e hep o isimle seslenmiştik herkes istiyordu güzel isim Peygamber efendimizin kızının ismi hem de denmiş ve o gündür bu ismi taşıyorum. iyi ki ablamın değil benim ismim olmuş. Hahh.
soyadımız sikim sonik bazı ismimiz adam akıllı olsun diye koymuşlar
Babam nüfus kağıdı çıkaracağı zaman ne koyacaklarını unutmuşlar memur da Esra koyun demişler dünyanın en saçma hikayesi olabilme niteliğine sahip.
iki ismim var benim. ikinci ismimi: kuzenlerim 10 tane kadar isim onerisi getirmisler anneme, iclerinden birini cekmis annem. cikani da direkt secmisler. baska hangi isimler vardi diye soruyorum ama hatirlamiyorlar.
ilk ismimi de babam koymus. cok istemis niyeyse.
oyle aile buyuklerinin isimlerini tasimiyorum. iyi ki de tasimiyorum. bana agir gelebilirdi cunku.
iki ismimi de severim, ikisi de ayri ayri epey isime yariyor. ama yine de kurayla cikani digerinden daha cok severim.
ilk ismimi de babam koymus. cok istemis niyeyse.
oyle aile buyuklerinin isimlerini tasimiyorum. iyi ki de tasimiyorum. bana agir gelebilirdi cunku.
iki ismimi de severim, ikisi de ayri ayri epey isime yariyor. ama yine de kurayla cikani digerinden daha cok severim.
isimsiz kalacak olmam.
isim koyulmaz isimlendirilir veya isim verilir sana isim koymuslarsa bilemem.
Ebemin ismi çünkü babamın babaannesi.
erdemli , mükemmel , bir o kadar da dürüst olmam .
Seslenmek için koymuşlar benimkini valla.
Ailemin bu ismi çok beğenip tercih etmiş oluşu.
1.ismim:3 kilo babayiğit bir bebek olarak doğmam.
2.ismim:Halamın Cem Yılmaz hayranlığı.
2.ismim:Halamın Cem Yılmaz hayranlığı.
beğendikleri için.
Rüya.
Bildiğiniz rüya.
Annemin rüyası.
Bildiğiniz rüya.
Annemin rüyası.
Babamın ilk ibneliği başka ne olsun hayatımda sevmeye çalışsamda sevemediğim bir ismim oldu. ismin anlamı da o kadar saçma ki dinin tacı diye isim mi olur ya(ismimin anlamı).
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar