bugün

(bkz: #13040044)
sınav öncesi inekler gibi çalışman gerekmez. iyi bir aanlatım tarzın varsa her türlü geçersin abi...
lys'de birinci olsa dahi kendi bölümünde yazacağı düzgün bölüm yoktur. hadi en iyi ihtimalle boğaziçi edebiyat ya da galatasaray iletişim yazar o kadar.
Büyük ihtimal kafası matematiğe fiziğe kimyaya ve buna benzer çoğu şeye basmayan kendini amaaan lan nasılsa sözelim ehuhaha diye koyvermiş öğrencidir.
Sözel bölüm okumalarına rağmen sayısalcılardan daha az imlaya dikkat eden insanlardır.
ygs lys sınav sisteminde işi en zor olan öğrencidir. Allah sabır versin
sayısal veya eşit ağırlıktan giripte sırf ygs'si iyi olduğu için sözelden derece yapmaya çalışan inekleri geçmeye çalışan öğrenci grubu.
kendi halinde sözel okusun lafım yok.
ama gelip bana bölümüm zor demesin.
derse de statiğimle, termodinamiğimle ya da mukavemetimle üzerine yürür yığarım onu oraya.
kötü yanı: herkes salak gözüyle bakar. ya da alanını söylediğinde "hımm niye ki? sen niye sözel beyin oldun? aaa zeki biriydin sen noldu da sözele gittin?" gibi şeyler söyleyip sinirini bozarlar. ve genelde sınıfın yarısı çift dikiştir ve idealleri yoktur okumaya değil makaraya gelmiştir.
iyi yanı: matematik, fizik, kimya, biyoloji, geometri yoktur. derslerde daha başarılı olunur ve eğer idealler için gelinmişse yani okumaya gelinmişse dersler çerez gelir rahat rahat okursunuz. benim için en güzel meslekler bu bölümden çıkar.
sözel bölümü öğrencilerinin türkiye dereceleri yaptığı bir liseden mezunsanız, içinizde kalmış durumdur.**
+hangi bölüm?
-sözel deyim ben ya
+olsun olsun..
doğru yolda ilerlemektir. zira sayısal okumak demek ileride potansiyel amele olmak demektir. oku sözel bölümü, planlamacı ol, ik uzmanı ol hem parayı götür hem kafan rahat olsun. yoksa it gibi gecelere kadar çalışılır üç kuruş maaşa talim edilir.
genelde tembel öğrencilerin seçtiiği bölümdür. üniversite sınavında iyi yerleri kazanmaları zordur.
yarışa geriden başlamak gibi bir şeydir.
kısır olmak gibi bişeydir.
malesef türkiye'deki en büyük yaradır. sosyoloji, psikoloji, tarih, türk dili, iletişim, ilahiyat, yerel yönetimler vs. bunlara türkiye'nin oldukça fazla ihtiyacı varken, sözel öğrencinin herkesin gözünde salak olması, bir süreden sonra kendisini de salak olarak tanımasına sebebiyet verilmektedir. umarım düzelecek türkiye. düzelene kadar ağır bedeller ödenmez inşallah.

edit: sayısal mezunuyum.
firmaların dağıttığı çizgili ajandaları rahatça kullanabilmektir.
türkiye'de küçümsenen ama hiç de küçümsenmemesi gereken gruptur. zira ülkeyi sosyal manada geliştirecek bilim insanları bu kesimden çıkacaktır. katsayının kalkması gibi saçma bir uygulama ile eşit ağırlıklarla birlikte önleri kapatılmıştır. yazıktır, günahtır.
üniversite sınavlarında yerleşme payı en az olan hatta yerleşmesi imkansız olan bölümdür. sözel öğrencisi için lise mezunu olsun yeter mantığı ile yola çıkılır ama bu adam okumak istiyorsa o zaman işi yaştır nedeni ise bu ülkede üniversitenin kaymağını sayısal ve eşit ağırlık öğrencileri yemektedir. sözelcilerin bölüm seçme hakkı çok kısıtlıdır hatta onların bölümlerinin çoğuna ea'cılar doluşmaktadır. sözel bölüm öğrenciler çaresiz fen edebiyat fakültelerine üşüşürler * bu bölümlerden mezun olanlar öğretmen yapılmazlar adama sorarlar ne mezunusun adam tarih der yok der işveren bana tarih bölümü mezunu yaramaz. kısacası sözel bölüm öğrencisi olmak sadece liseyi bitirmek mantığıdır çünkü öss'de yüzdelik dilim'e yerleşmek için en iyisi ea yada fen mezunu olmaktır.
fellik fellik ne yapacaklarını araştıran öğrencilerdir. radyoya gazeteye gitsen gidenlerin %90ı açlıktan hayatını kaybediyor. bişeyler yapabilen de tanıdığı falan olanlar. o kadar sikindirik bişey ki bölümünde tercih yapabileceğin bir meslek yok ya bak meslek diyorum yok yani yok. çok kötüüüü çok.
Benimde seçmem nedeniyle 1 senedir kafamın rahat olduğu bölüm. Hiç çalışmadan teşekkür alınırmı abi ya?
zordur, gerçekten zordur.

sözel bölümü seçmeyi düşünen bütün öğrencilere benden tavsiye, üniversite hayaliniz varsa sakın seçmeyin sözeli! murdar olursunuz, arada kaynarsınız. benim şimdiki aklım olsa tm seçerdim. şimdi de zaten açık öğretime geçme planları yapıyorum.

bölüm kötü değil. aslında sözel iyi bir bölüm. ama nerede serseri, it, kopuk, sözele gelmiş. zaten çoğunun üniversite hayali yok. olanlar da çok abzürd isteklerde. ders mers dinleyemiyoruz. hocalar bile saldı artık "ne haliniz varsa görün" diye, ders işlemiyorlar.

her okulda durum böyle midir bilmiyorum ama, genelde böyle olduğuna aminim. bir sözel öğrencisi olarak diyorum; üniversitede sözel bölüm düşünüyorsanız bile gidin tm'ye. en azından ders çalışmış olursunuz.

ama "yok ben lise diplomamı alayım. alırken de güleyim, eğleneyim" diyorsanız sözel tam size göre. birlikte geçireceğiniz 3 yıl boyunca gülüp eğlenebilirsiniz. ama sakın üniversite gibi bir istek peşinde koşmayın.

ha, benim gibi bölümü çoktaaan seçmişseniz ve daha değiştirme imkanınız yoksa, yapacak şey açık lise. bunun başka bir yolu yok.

büyük ihtimalle gelecek sene açığa gideceğim. en azından 6 saat boyunca öyle mal mal oturacağıma evde konu anlatım ve soru bankalarıyla ygs'ye hazırlanırım, çok daha iyi.
işsiz olmaktir.net.
çalışma hayatına kadar en iyi ortamlara sahip olacak olan öğrencidir. kafasını kullanıyorsa iş hayatında da çok güzel yerlerde olabilir.

ama gelin görün ki çoğu sözelci kafasını kullanamamaktadır.
bir meslek lisesi öğrencisi olup 4 yıl bilgisayar öğrenip 4 yılın sonunda matematik fizik kimya sorularak mühendis olabilecek meslek liseli öğrenciden daha kötü değildir.. evet sorsalar ya bize de bilgisayar..