bugün

kurban bayramında kestiği kurbanın derisini her sene türk hava kuruma'na bağışlayan babanın oğlunu sünnet ettirdiği vakit, deri olayına kendini fazla kaptırmasıyla yapacağı bağış.
meydanda bangır bangır bağırarak gürültü kirliliği yapan ve deri mafyası kıvamına gelen bünyeleri bir nebze tatmin edecek bağış. hayır bu bağışlar ne olur, ne yapılır, nerde kullanılır bilmiyorum yahut bugüne kadar öğrenemedim diyeyim. bildiğim tek şey ilkokulda ve lisede babama vermek üzere elime tutuşturulan zarflardı. garip bir iş. diğer anlam veremediğim nokta ise nerdeyse zorunlu olan bu bağışlar yetmezmiş gibi gariban milletin üç kuruşluk derisine, bağırsağına, kafatasına göz dikilmesi.
bu derileri first class koltukların kaplamasında kullanmalarını temenni edeceğim durumdur. böylelikle gariban insanlarımızın derileri zenginlerin popusundan zevk alabilir duruma gelir.
uçakların koltuklarına bu derilerden kaplama yapılması durumunda uluslararası seyahati seven kisilerin ibne damgasa yemesi muhtemel girişim..
çıkısım da tam su tarafta.
Bizimde bir katkımız olsun anlamına gelmektedir. Genelde sünnette kesilen yerler (bkz: )türk hava yolları yerine türk hava kurumuna bağışlanmaktadır.
kişinin ve sülalesinin zenci olmasıyla bol bol sevap maliki anlamına geldiği durumdur.

(bkz: az veren candan cok veren candan erçetin)